Reklama

Reklama

VOD (1)

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (2 201)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebyl to až tak velký trapas, jak jsem čekal. Mělo to takovou zvláštní atmosféru a i když dialogy by napsal líp snad i úplný imbecil, dalo se na to dívat. Co mě ale celkem dostalo, to byl soundtrack. Ten byl fakt parádní a hlavně kvůli němu jsem na malinkou chvilku váhal dokonce nad 4 (!!) hvězdičkami. Mea culpa - už mi vážně měkne mozek... :-P Do dalších dílů jsem zatím ještě nenasbíral odvahu po lavině kritiky... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyložene nudné. Je to iba nevýslovne otravné a umelé. Na moje vlastné prekvapenie mi až tak nevadili herci (hoci moja manželka trefne poznamenala, že Robert/Edward musí byť na smiech každej žene nad 20 rokov, pretože je to vlastne iba taká "och-ach bábovka") a vlastne ani to neuveriteľne vypočítavé triafanie sa do cieľového publika. Nekonečne ma však štvalo, akú to má riedku zápletku, ktorá by vystačila tak na 40 minút pilotu k televíznemu seriálu, a aj to by som si vravel, že okrem tej hrozne stupídnej romance by sa tam mohlo stať aj niečo zaujímavé. Mizerná réžia to ešte znásobuje, pretože Hardwicková nemá ani šajnu, čo je to tempo, erotické iskrenie, atmosféra, nehovoriac o nejakom napätí. Výsledok sa ťahá ako sopeľ a náhly nástup nezaujímavých záporákov (ten dedinský metalista mal akože budiť rešpekt?) by mali na FAMU vyučovať ako príklad nezvládnutej (rozumej totálne absentujúcej) gradácie. Som zvedavý, čo s tým spraví chlap na režisérskej stoličke, ale verím, že to bude príjemná zmena, pretože horšie natočené než toto to už byť nemôže. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Stmívání celkem slině doplácí na přestřelenou stopáž a na to, že jak předlohy, tak režie se chopila žena, takže místo aby byl příběh vyváženej, tak je to jedna velká romantika, u který je na konci učiněn takovej slabší pokus o něco akčního a o malou zápletku, ale to mi přišlo spíš jako aby se neřeklo, že tam vlastně vůbec nic nebylo, ale je celkem škoda, že Catherine Hardwicke se nepustila do nějaký větší akční sekvence, protože ukázala i v těch pár záběrech, co se tam vyskytly, že rozhodně má na cool scény fakt oko a že kdyby se k něčemu odhodlala, tak to mohla být absolutní vizuální řežba, navíc upíři tady maj fakt ultimátní schopnosti a dokonce můžou i na sluníčko, což sem teda ještě neviděl a stejnětak mě zarazilo, že nemaj upírský zuby, ale tak to už se dá překousnout a tim pádem je dvojnásobná škoda, že jejich schopnosti nejsou moc využitý. Jinak co se týká herců, tak Kirsten Stewart je výborná a hrozně charismatická a zajímavá a Robert Pattinson je sice takovej volízanej blbeček, ale dá se, i když to původně moc nevypadalo ()

imf 

všechny recenze uživatele

Jsem upír. Nebojím se. :: Nemám postel. Nevadí. :: Tvoje vůně je jako heroin. Chci tě, chci mít tvoje dítě! :: Bezelstná facka feministkám, milovníkům česneku, fanouškům dobrých knih, dobrých filmů a všem maskérům a maskérkám na tomhle světě. Hvězdička navíc (spiš 30%) za "campy" potenciál, který zajistili záporáci a celá Patizónova rodina. Hlavně Jesper a Carlysle (snad jsem jim nezkazil jména). Ve zkratce? Tenhle film saje. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem bojoval s tím, dát Twilightu alespoň jeden celý bodík za povedenou kameru, ale prostě nemůžu. Něco tak neskutečně nudného, hloupého a odpudivého jsem už dlouho neviděl. Být čtrnáctiletá holka tak pravděpodobně chrochtám blahem nad tím, jak se ti dva mají rádi a jak upír na sluníčku svítí jako diamanty (proboha), ale já jí naštěstí nejsem a tak zvracím hnusem nad scénami ve kterých se oba hlavní, a silně nesympatičtí, představitelé tváří, jakože se zamilovávájí. Projevuje se to tím, že se neustále zadrhávají v řeči a trhají hlavama, což je sice inovátorské, ale sere to asi stejně jako uchopení upírů coby přiteplalých modelů. Pro současnou emo gotickou generaci dětí to je zřejmě ideální film, který však našemu žánru podráží nohy a bohužel přivede na svět řadu napodobenin a pokračování. Abych jen nehanil, jak už jsem říkal, kamera je slušná, ale trochu jí schazují nepovedené triky jako z nějaké staré české pohádky (myslím to běhání a skákání), pochvalu zaslouží ještě lidsky a uvěřitelně (jako jediný!) zahraný otec hlavní hrdinky. Jinak ruce pryč!!! ()

Galerie (94)

Zajímavosti (114)

  • Ve scéně, kdy se Bella (Kristen Stewart) probouzí v nemocnici, jí matka říká, že Edward (Robert Pattinson) spí. Můžeme si však všimnout, že skoro v každém záběru má hlavu v odlišné poloze. (A7X92)
  • Nikki Reed (Rosalie) si pořezala ruce během natáčení scény, kdy rozbije skleněnou mísu se salátem. Proto má poté ve filmu rukavice. (Martinibaby)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama