Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Poslední recenze (83)

plakát

Zoubková víla (2022) 

Takový typický animák, který ničím neočaruje, ale ani ničím neurazí. Ideální pro děti každého věku, navíc na to dokáže se zaujetím koukat i dospělý.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Hodnoceni po první sérii - Na hodnocení jsem si dal poměrně dost času, takže se to pokusím udělat se značným odstupem. Před seriálem jsem původní předlohu (s výjimkou pár úvodních povídek) nečetl, což jak jsem později zjistil, může být jistá výhoda a nevýhoda zároveň. Nevýhoda v tom, že zorientovat se v tak namíchaném guláši opravdu není žádná prdel. Výhoda v tom, že jsem nemusel porovnávat jednotlivé scény a hledat v nich zbytečné mouchy. Svým způsobem se mi ale líbí, že je seriál svůj a nedrží se striktně předlohy. Že nabídne i něco jiného, nepředvídaného. Na to ale bude samozřejmě nahlížet každý jinak. Zaklínače jsem si oblíbil během herní adaptace The Witcher 3: Wild Hunt. Tam jsem si Geralta a všechny postavy okolo zamiloval. Tak moc, že jsem vlastně nedokázal po celý seriál skousnout, že všechny postavy vypadají úplně jinak. Neříkám, že špatně, ale zkrátka s tou jejich fasádou z nich člověk cítí něco jiného, než ve hře. Celkově na mě postavy působily i s rozdílným charakterem. To z mého pohledu celému závěrečnému hodnocení asi nejvíc ublížilo. Na druhou stranu, některé díly a scény byly tak úchvatné, že od nich nešlo odtrhnout oči. Mělo to tu správnou zaklínačskou atmosféru, kterou jsem si přál. Chladnokrevnost i krutost. Pár dílů a scén mě zase na druhou stranu vyloženě nudilo a čekala jsem, až prostě přejdou. Kolem a kolem, strašně těžko se mi to hodnotí. V něčem mi dal seriál daleko více, než jsem čekal, v něčem zase daleko méně. Možná kdyby si scénáristi (za mě zbytečně) nehráli tolik s těmi časovými osy, byl bych o kousek spokojenější. Nemohu říct, že to byl propadák, zároveň ale nemohu říct, že to bylo to nejlepší co jsem viděl. Bylo by z mé strany hodně nefér, abych tomu plácnul 3*. Dávám 4*, ale na 5* to zkrátka nestačí. Jestli se vrhnu na druhou sérii, momentálně netuším. Přece jen musím trochu kalkulovat s volným časem a když se do toho pustím, nechci koukat na dvě epizody za měsíc. A taky nevím, jestli mi může seriál dát ještě víc, než mi dal doposud.

plakát

Šampióni: Nová hra (2021) (seriál) 

POZOR, SPOILER! Na filmech jsem v dětství vyrostl, takže jsem tento seriál přivítal doslova s otevřenou náručí. Hlavně první řada je nášup nostalgie jako prase. Moje dětské srdce zase ožilo, když vidělo své "hrdiny" po letech jako legendy a inspiraci pro mladý tým. Dlouhá léta jsem si myslel, že je tahle parta už jen má dětská historie, ale najednou zase po letech stáli na bruslích. Při pamětníky silný moment, za mě to byl úplný vrchol celého seriálu. Druhá sezona se vydala trochu jiným směrem. To mi ale zase tak příliš nevadilo, protože si myslím, že z historického konceptu už nešlo vyždímat více. Malí hokejisté si v tom mohou najít i kus inspirace, stejně jako kdysi já. Samozřejmě, je třeba trochu vzít v potaz, že je to pořad seriál pro mladší publikum. A že pro některé generace to nemusí tolik fungovat. Jsou tam takové ty kýčovité momenty, které v dospělosti koušete daleko hůř. Mě se to ale stejně líbilo. Je škoda, že třetí sezony se nejspíš už nedočkáme. Kačeři ale budou žít v mém hokejovém srdci navždy.

Poslední hodnocení (727)

S tebou nikdy (2023)

17.04.2024

Zoubková víla (2022)

25.02.2024

Každý krok se počítá (2022)

11.02.2024

Wonka (2023)

04.02.2024

Zaklínač (2019) (seriál)

22.11.2023

Dokonalý švih (2023) (seriál)

07.11.2023

TIKI-TAKA (2017) (pořad)

20.10.2023

Bomby na ledu (2023) (pořad)

20.10.2023

Šampióni: Nová hra (2021) (seriál)

16.10.2023

Reklama