Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Přízrak (1987) (TV film) 

Tajemný detektivní příběh se odehrává rok po 2.světové válce na jakémsi zámečku, kam přijíždí skupina studentů na letní brigádu. Zpočátku nevinný studentský žertík se postupně mění v cosi děsivého, atmosféra houstne... Bonusem je sledovat herecké výkony mladičkých herců - Mahuleny Bočanové, Jiřího Langmajera, Miroslava Táborského, Michala Suchánka a dalších.

plakát

Hra bez pravidel (1967) 

Výborně obsazená a dobře natočená detektivka, která má švih. V prvních deseti minutách se děj odehrává téměř beze slov, doprovázený pouze dramatickou hudbou, postupně se příběh rozjíždí a je plný nenadálých zvratů.

plakát

Pan Church (2016) 

Dojemný, krásně lidský příběh - inspirovaný skutečným přátelstvím, který člověka chytí za srdce. Úplně mě ohromil Eddie Murphy, nečekaně ve vážné roli charismatického kuchaře. Film diváka hned na začátku vtáhne do děje a nepustí až do konce. Určitě doporučuji.

plakát

Jedna rodina (2022) (seriál) 

Celkem povedený, milý, vtipný a pohodový seriál o jedné rozvětvené rodině.

plakát

Zlatá labuť (2023) (seriál) 

V první řadě musím pochválit pěknou hudbu, kostýmy a herecké obsazení. Sympatický a neokoukaný Adam Vacula je v roli majitele Zlaté labutě okouzlující, Petr Kostka a Jaroslav Plesl jakbysmet. Tím ale moje pozitivní hodnocení tohoto dobového seriálu končí. Těžko uvěřitelným, toporným a zároveň předvídatelným dějem a strojenými dialogy připomíná mýdlovou operu. Přemoudřelá prodavačka (původně zlodějka) se v pracovní době poflakuje po obchodním domě, do všeho strká nos, tráví čas v bytě majitele a v obchodě zřejmě nikomu nechybí. Dokonce se pasuje do role samozvané psychoterapeutky a rozdává nevyžádané rady všem kolem. Celkově se v obchodním domě řeší v pracovní době soukromé záležitosti, dokonce i žádost o ruku. Čeho je moc, toho je příliš.

plakát

V létě ti řeknu, jak se mám (2022) odpad!

Tak tohle jsem nedala ani na druhý pokus... Velkou záhadou je pro mě účast takových herců jako Tereza Kostková, Martin Hofmann, Ondřej Sokol a dalších v tomto bizarním díle. Od začátku je zde typický rukopis Marty Ferencové, ale co je moc, to je moc. Kdo vydržel do konce, zaslouží metál! Na tuto za vlasy přitaženou "komedii" se nedá dívat, natož to poslouchat - stupidní dialogy a tragické postsynchrony. Rozhodně nedoporučuji.

plakát

A pak přišla láska... (2022) 

Ženské téma, vztah matky s dcerou, léčba duše u kartářky... Proč se u filmu uvádí komedie, když vtipného tam není absolutně nic? Vlastně je to celé spíše tragické a asi ne každého zaujme toto psycho-ezo téma. Dlouhé záběry a dialogy, které by měly vtáhnout do děje a pomoci divákovi se vžít do postav, jsou nezáživné a nudí. Jedna hvězdička za herecké výkony.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Hodně povedená retro série, která nás zavede do dob reálného socialismu. Životní příběh řidiče Standy Pekárka celkem přesně popisuje dobu i charektery lidí, pokřivené komunistickým režimem. Dobové záběry dobře dokreslují atmosféru. Zpočátku mě zarazila nevybíravá mluva hlavního hrdiny, ale jak se záhy ukázalo, prostě to tam patří.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Janu Budařovi se povedla hodně dobrá věc - úvaha o smrti oblečená do pohádkových šatů. Princ Mamánek se určitě nedá zařadit mezi klasické roztomilé pohádky pro děti, menší děti může chvílemi spíše děsit. Ale pro děti již odrostlejší a dospělé diváky je to příběh s hlubší myšlenkou, který stojí za zamyšlení. Milovníci Zdeňka Trošky asi nebudou úplně cílová skupina, (i když šišlavé čarodějnice trochu připomínaly některé z jeho postav). Poněkud přezrálý, plešatějící princ, který si postupně získává naše sympatie je vtipný nápad. V příběhu nechybí napětí, trocha toho strachu ani ponaučení, překvapením je např. moudrý dub s hlasem Josefa Kemra. Úplně nechápu některé veskrze negativní recenze, za mě palec nahoru.

plakát

Slovo (2022) 

Dramatický příběh jedné rodiny, který se odehrává v 70. letech minulého století. Složitá doba, ve které drželi taktovku moci komunisti a která poznamenala mnoho lidských životů. Je dobré si to stále připomínat, jako varování pro příští generace. Tvůrci zvolili volnější tempo s dlouhými detailními záběry, což na mě zpočátku působilo zvláštně, ale rozhodně to má něco do sebe. Martin Finger je jako čestný a zásadový notář opravdu muž na svém místě, je velmi uvěřitelný a přirozený. Oproti tomu jeho herecká partnerka Gabriela Mikulová mě trochu děsila svým projevem a způsobem vyjadřování, ale pokud to byl záměr, tak ok. Snímek rozhodně vede k zamyšlení, ale nemyslím si, že bych ještě někdy měla potřebu se k němu vracet.