Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Poslední recenze (33)

plakát

Muž z Vysokého zámku - Fire from the Gods (2019) (epizoda) 

Tak tohle je hodně velkej průser.. Jak tohle někdo mohl vypustit ven, nechápu. Ona celá rádoby "politicky korektní" poslední série byla fakt nijaká, ale takhle domrvenej závěr seriálu jsem snad ještě neviděl. Tam nedává smysl naprosto vůbec nic..

plakát

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) 

Dal bych vlastně 3 hvězdy, kdyby neexistovalo GOT, ale tomu, že existuje a je tak s čím právoplatně porovnávat, se nelze vyhnout. Příběh odehrávající se v této sérii by šel místo 10ti dílů zahrnout do 3-4 a bylo by to mnohem zábavnější. Minimálně 4 díly byla naprosto brutálně natáhnutá nuda a nedokážu se ubránit pocitu, že se jak kdyby se autorům nechtělo nijak více investovat do lokací a tak se vlastně většina seriálu odehrává v 5ti interiérech a pár exteriérů to vážně nezachrání. GOT mělo drive, chtěli jste vědět co a jak bude dál, protože vám záleželo na postavách, ale to tady naprosto chybí. Není snad postava, která by mi vlastně nebyla jedno, protože každá postava je bezcharakterní (S výjimkou jedné, pravda), a hlavě žádná se vlastně nijak neposouvá charakterově a vývojově. Do toho můžeme krásně zahrnou permanentní skoky v čase, jednou dokonce za pomoci výměny pár herců, což nedává smysl, protože najednou zestárne jen někdo, a také fakt, že skoky v čase byly vynechány události, které se evidentně nikomu nechtěli točit, přičemž se jednalo o události, kde by mohla namísto permanentního politikaření beze smyslu, být třeba taky nějaké akce. "Barevnost" seriálu je mi v tomto podání asi jedno a nějak mě nerozčilovala.. Co ale stojí za zmínku je CGI a celkové VFX, které jsou tak 50/50.. Mnoho pohledů a obrazů vypadá skvěle, ale pak najednou bum, hořící dům, kde bych i já dokázal v jakémkoliv programu naanimovat plameny lépe, než tvůrci VFX. K tomu připočtěme fakt, že celý seriál je vlastně s výjimkou pár minut, desetihodinová nuda, který kopíruje charaktery postav z GOT, ale bohužel špatně, protože herecké výkony mi v mnoha ohledech přišly bizarní, načež chování jednotlivých postav, které ve velké většině uvažují jako pětileté děcka a bez rozvahy, hlavně když jim jde v onom světě vlastně o život, se chovají tak, jako by se nikdy nikdo nezachoval, protože kdo se vlastně permanentně snaží sám sebe zabít svým rozhodnutím? Skoro každá postava v tomhle seriálu. Obscese porodníma scénama by mi vlastně nevadili, kdyby dávali smysl, ale ptám se proč? Proč musím furt čumět na to, jak někdo rodí? Proč? Jako fanoušek GOT jsem vlastně až nasrán, protože mi přijde, že George R. R. Martin je zde psán jako tvůrce jen z důvodu, že prachy nesmrdí. Zkrátka a jednoduše, 10 hodin kecání naprosto o ničem, bez výsledku, se změnou herců, skoky v čase, bezcharakterními postavami a naprosto nulovým dějem a nulovým posunem vpřed, naopak oproti GOT velkým posunem vzad, od scénáře po vizuální efekty, přes všechno možné. Jak tenhle seriál může mít vesměs pozitivní hodnocení je mi záhadou, protože mi přijde, že to ukazuje jen fakt, jak moc společnost nechce kvalitní kinematografii, když pozitivně hodnotí zrovna tohle. Hodně smutné 2/5.

plakát

Rod Draka - Princezna a královna (2022) (epizoda) odpad!

Říkal jsem si, že tomu dám jednu hvězdu, ale ani tu si tenhle odpad nezaslouží. Nejhorší přeobsazení, co jsem kdy u jakéhokoli filmu či seriálu viděl. Ani jedna postava si není naprosto vůbec podobná a natož zestárla jen polovina postav a druhá vypadá totožně. Skok o 10 let je bizarní sám o sobě, protože to působí, jako by se tvůrci nechtěli obtěžovat s dramatickými scénami a ukázáním nejzajímavějších momentů. Tady je vidět, že prachy nesmrdí a evidentně i George R. R. Martin má celou sérii uplně u prdele. A do tohohle dílu to vlastně nebylo tak blbý, ale teď to mám chuť zazdít už uplně celé.. Natož na nuda.. Co minutu jsem si říkal, jestli mám projíždět hlavní zeď Facebooku, nebo sledovat tenhle díl.. Katastrofa, nic víc..

Poslední hodnocení (256)

Muž z Vysokého zámku - Fire from the Gods (2019) (epizoda) (S04E10)

26.02.2024

Madam Web (2024)

odpad! 18.02.2024

Rod Draka - Série 1 (2022) (série) (S01)

22.11.2023

Rod Draka - Černá královna (2022) (epizoda) (S01E10)

22.11.2023

Rod Draka - Zelená rada (2022) (epizoda) (S01E09)

22.11.2023

Rod Draka - Pán přílivů (2022) (epizoda) (S01E08)

22.11.2023

Rod Draka - Náplavomarka (2022) (epizoda) (S01E07)

22.11.2023

Rod Draka - Princezna a královna (2022) (epizoda) (S01E06)

odpad! 21.11.2023

Rod Draka - Osvítíme cestu (2022) (epizoda) (S01E05)

21.11.2023

Reklama