Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

Třída z Itaewonu (2020) (seriál) 

První dvě třetiny výborně vystavěné a vcelku neotřelé. Pěkně udělaná škála z malého podnikání do korporace. Nakonec vše ale bohužel spadlo do patosu a prázdného, neurčitého sdělení. Velká škoda dobrého námětu.

plakát

Yagyungkkoonilji (2014) (seriál) 

Myslím, že jsem zatím neviděl korejský seriál, který by selhával na tolika úrovních. Postavy jsou ploché s prostou agendou, která se dá u každé popsat jednou větou. Ochotnické herecké výkony tomu rozhodně nepomáhají. Princ Wolgwang má v průběhu seriálu zhruba tři výrazy, přičemž většinu času se tváří jako by ho něco bodalo do slabin (stažení brady) nebo jen bezradně koulí očima. Prostor rozlehlého hlavního města se tady scvrkává na 5–6 místností a nahodilé venkovní lokace na ohraný palácový set v Yonginu. Díry ve scénáři jsou neuvěřitelně do očí bijící. SPOILER: Např. Noční strážci se i po razii ve sklepě stále scházejí na stejném místě, jako by se nic nestalo. /KONEC SPOILERU Nejvíce mě ale překvapuje, jak tady selhává střih a kontinuita záběrů. Postavy po střihu stojí jinde, drží předměty jinak nebo v jiné ruce, mění se i detaily lokace nebo výrazy herců ve scéně. Tady lze jednoznačně a snad i objektivně říct, že je film špatně natočený. Měl jsem našlápnuto dát filmu nejnižší možné hodnocení, ale po delší úvaze je z toho hvězdička a půl za místy povedenou výpravu a za to, že to občas fungovalo jak mělo.

plakát

Castlevania - Season 2 (2018) (série) 

Potenciál tu je, ale zajímavé postavy i výpravu zabíjí vysloveně špatná animace a nesmyslné dějové zkratky. Škoda přeškoda. Zasloužilo by si to pořádný rozpočet.

plakát

Anime je tady (2019) 

Rádoby cool reklama na dramaturgii Netflixu. Od odpadu to zachraňuje jen celkem povedené audiovizuální zpracování.

plakát

Joogoonui taeyang (2013) (seriál) 

Dobře řemeslně odvedenou práci snižuje několik neskutečně hloupých lapsů a lenost scénáristů v posledních dílech. Na začátku se začala pěkně budovat atmosféra, střídat hlavní dějová linie a epizodní duchařské historky. Atmosféra nakonec s každým dílem mizí do prázdna a zůstane tuctová soap opera postavená na klišé. K tomu tři předposlední díly, které byly jen o tom, že hlavní postavy vlastně nevěděly, co a proč vlastně chtějí... a jestli... a jak... a s kým. Frustrující. 3,5 *

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Spíše než epické vyvrcholení série komiksových filmů různé kvality byla Endgame povinné zakončení několika linií a otevření linií nových. Několik WOW momentů vyvažuje minimálně stejné množství WTF momentů.

plakát

Ailiseu (2009) (seriál) 

Děravý scénář, levná akce, zoufale nevyřešené motivace postav. Kamera používá zhruba tak pět různých druhů záběrů stále dokola. Někdy je vidět, že nevyšel záběr, ale stejně prošel do finálního střihu, protože nezůstal rozpočet na dotáčky. Jeden a půl hvězdy za sympatické herecké obsazení a prvních pár dílů, které jakžtakž dávají smysl a dá se na ně koukat. Druhá polovina seriálu pro mě byla doslova bolestivá, závěr už jen čistý cringe a poděkování bohu, že mé utrpení skončilo...

plakát

Maentumaen (2017) (seriál) 

Nejdelší reklama na vlněné svršky, co jsem kdy viděl (kdo absolvoval, pochopí). Přes nesvéprávný casting až na díry ve scénáři, za které by se styděli i tvůrci indických Hvězdných válek, je to jedna velká slabota. Jediná hvězdička za pár silnějších okamžiků a sympatické pošťuchování mužských hlavních hrdinů.

plakát

A hle: Snění o propojeném světě (2016) 

Herzog natočil dokument tak, jak by ho nikdy počítač nenatočil. Části poskládal víceméně intuitivně, vyhnul se prostému jmenování argumentů pro a proti na obou stranách a vše obohatil vlastním jízlivým komentářem. Odvážný autorský počin.

plakát

Komorná (2016) 

Výpravou krásné, obsazením výborné. Tímto končí chvála. Bez ohledu na krásu obou hereček, jsem si jistý, že by k udržení tempa filmu pomohlo vystřihnout nebo zkrátit některé erotické scény. Závěr by taky zasloužil trochu kultivovat. Vzhledem k tomu, jak jsou budovány jednotlivé linie příběhy (zmínky o sklepu, choutky strýčka, ničení šunga, atp.), jeden by čekal, že vše bude mít patřičnou dohru. A nemá. A je to škoda. Za pořádný konec a stopáž pod dvě hodiny šel bych světa kraj, šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. A hodnotil bych za 5*.