Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Nikdo tě nezachrání (2023) odpad!

Tohle se silně nepovedlo, to nejlepší z celého filmu představuje trailer a první hodina filmu, zbytek je nedomyšlený blaf který ani nedokáže hezky vyobrazit nějakého toho mimozemšťana a začne do toho míchat "background story" hlavní hrdinky, no mohl bych říci "vražedkyni" které nikdo nezpůsobil ani šrám, a spíše se zdálo že se jen přišli mužíčci zeptat na cestu do jiné galaxie ale ona je začne vraždit, no kdo by ne když jí i celé město pohrdá. Ale proč to celé na konci vypadá jako kdyby absolutně bez smyslu nechápu. A k tomu přičtěte fakt že za celý film uslyšíte tak dvě konverzace, zbytek je jen vzdychání a kašlání do prázda které v tomto filmu nefunguje. Pokud nejste závislí na UFO pornu tak tohle klidně přejděte, o nic nepřijdete.

plakát

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (2007) 

Konečně někdo přišel s horror / thrillerem na který se dá koukat a má koule díky hezkému prostředí a přesvědčivým, po zuby ozbrojeným predátorem, oproti pokračování "Jezero". Zvíře ve snímku nezabíjí bezmyšlenkovitě jak je tomu u klasického "béčka" ale jako přesvědčivý krokodýl, a jeho vzhled vypadá velmi dobře. A při prvním střetu se ani neukáže hned v celé své kráse a vše tak postupně eskaluje a napíná, a já se sám sebe ptám, jestli si tento snímek nezaslouží více.

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Skupina "Monty Python" se nakonec dostala i k filmům a tento jejich počin se jim dozajista povedl, uznávám že tento způsob humoru nemusí dovést k pláči každého ale jistojistě každý pochopí účel vtipu. Film se svým způsobem vypráví jakými si scénami které přeskakují dlouhou cestu za svatým grálem a proto je o zbytečné věci postaráno a rovnou se přechází k humoru, a je mi jasné že tento anarchistický, absurdní a surrealistický humor je cílem navazovat na britské tradice proto se na film dívám jiným pohledem a ocěnuji ho, dnes by to takhle dobře natočit už asi nikoho nenapadlo, a oblíbenec John Cleese to zvládl na výbornou.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Na tomhle taháku jsem čekal hodně ale i možná málo, hned ale od prvních 10 minut jsem chytl touhu zjistit mnohem víc a znát odpovědi, přece jen se mi jen chování těch lidiček nějak nezdálo. Atmosféra syčela všude kolem a já jen chtěl co nejdřív znát odpověď a mít zvědavost uspokojenou ale 130 minut se to jen skvěle táhlo, a prostředí psychiatrické léčebny a několik unikátních scén byly až nečekaně depresivní. Nakonec musím před vyvrcholení smeknout protože jsem to vůbec nečekal, a na hlubší pochopení je možná film zapotřebí shlédnout vícekrát.

plakát

Rambo II (1985) 

Toto je právoplatně historický akční film jak se patří, a Sylvester Stallone v době pořádného svalouna tomu dává grády. Je to klasika kterou jsem viděl 5x v životě ale letos kdy přišla do kin restaurovaná verze, jsem si nemohl nechat ujít ten pocit který musely lidi zažít vo dobách kdy film šel do kin na čež jsem nebyl ještě na světě. Ano přiznávám že z jistého hlediska se dnes jisté věci mohou zdát prapodivné či směšné, (ano teď myslím vás vy mladí posměváčci v kině) ale je třeba vzít v potaz že to je film z dob kdy ještě pořádné CGI bylo v plenkách a pyrotechnici s praktickými efekty odvedly skvělou práci, a i Sylvester Stallone nebo jeho kaskadéři který nasadily svůj krk na kousky které musely absolvovat při výbuchu nebo houpajícím se vrtulníku, věřím tomu že to tehdy nebylo snadné a jakákoliv chyba mohla stát herce či kaskadéra zdraví, to se dnes už na plátnech nevidí. A tohle všechno beru v potaz a proto jsem velice rád za takovýto filmy. Co se restaurované verze týče, nemohu asi nic říci, ničeho jsem si nevšiml ale určitě je tam něco znát protože jsem v jistých případech viděl něco co bych určitě dobovou kamerou z 85 nikdy ve filmu zahlédnout nemohl.

plakát

UFO Švédsko (2022) 

Hned na začátku může ledakoho zmást název, který sám o sobě představuje jisté dění kolem jistého spolku a nikoliv tak kolem UFO jak by se na první pohled zdálo, ačkoliv se hon za označením UFO uskuteční, tak i po mnoha minutách filmu se člověk může s měnícímy se okolnostmi na moment zastavit a spekulovat s čím že to mají čest nebo spíš co že to hledají. A není to konec který by někdo čekal, ale ta prostá kombinace sci-fi a vědy na konci prostě hezky sedne. A já jsem byl napjatý jak už dlouho ne, a z obrazovky jsem nemohl spustit oči. Nicméně jsem film sledoval s pocitem že by se mohlo jednat o další "Akta X" leč jsem se docela zmílil. Moje záliba ve sledování časově zasazených filmů mě navedla na spokojenou vlnu, protože Švédsko a 90 léta jsem v tom opravdu viděl a i spoustu dobových serepetiček na který dnes už jen ve snu vzpomenu si asi určitě připomenete. Práce s kamerou zvládli dobře, a díky tomu detaily kulis a věcí na scéně byly dle mého názoru dobře patrné. I špetka humoru a narážek nebyla zdaleka k utrpení jak by někdo mohl namítat. A herci neodvedly špatný výkon a velice mi k rolím sedly. Jen scénáristum trochu ujel pohled nad hlavní postavou která v polovině filmu nějak přetočí chování. A bez té policistky se to klidně mohlo obejít. Ale jinak tento snímek má velice příjemnou vlnu a nic nepřehání.