Reklama

Reklama

Nikdo tě nezachrání

  • USA No One Will Save You (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nikdo tě nezachrání je film o talentované mladé ženě Brynn, jež se vzdálila své komunitě. Osamělá žena plná naděje nachází útěchu v domě, kde vyrůstala, avšak vyruší ji podivné zvuky pocházející od vetřelců z jiné planety. Následuje akční utkání Brynn s mimozemskými bytostmi, které ohrožují její budoucnost a zároveň ji nutí čelit vlastní minulosti. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

maddy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý alien horor, ktorý má síce zaujímavú formu (je to vlastné nemý film, kde sa nepovie jedna súvislá veta a kde hrdinka iba neustále uteká pred hrozbou), ale ani s tou nevie nijako zaujímavo pracovať a navyše v závere sa zbytočne snaží o banálnu pointu. Pritom začiatok je pomerne sľubný s hrdinkou v opustenom dome v poli s nastupujúcou inváziou ufónov, lenže potom divák zistí, že ufóni vyzerajú presne tak fádne ako sme ich všetci kreslili, keď sme mali tak šesť rokov a v televízii bežali Akty-X, a neustále naháňačky nemej hlavnej hrdinky rýchlo omrzia, keďže za tú hodinu a pol neponúknu nijakú atmosféru a veľmi rýchlo z nich opadne aj posledný kúsok napätia. V závere sa No One Will Save You nakoniec z ničoho nič chce tváriť, že ponúka akúsi pointu a vysporiadanie sa so životnými traumami, no je vyslovene na smiech a celé to vyústi do trápneho happy endu akoby sa tu niekto pokúšal natočiť horor pre celú rodinu. CELKOVO: 4/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, emzáci nejsou žádní miloušcí tvorečkové, žádné pravdoláskařské kreatury typu Plejáďana Aštara Šerana nebo tak, ale je to pěkně zákeřnej, zlej a nebezpečnej neřád. Což ostatně dokazuje i tohle prvoligové scífko... nebo snad horror? A nebo spíš drama? Je všechno jinak a my jsme po celou dobu svědky pouhých halucinací chorého mozečku jedné nebohé, Erínyemi i výčitkami týrané maloměstské dívčiny? Možná se to na konci dozvíte. A možná taky ne. Každopádně film je to režisérsky silně osobitý, skvěle natočený, velezáživný, divákovu zvědavost i fantazii jitřící, a takovéhle nejednoznačné a vysoce nestandardní béčko je mi tisíckrát cennější, než nějaký namachrovaný bezduchý komerčák, třeba typu včerejšího mnou zkouknutého nového, misijně nemožného Cruise. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mrazivá (tématika znásilnění) dramatická série Neuvěřitelná či návykovost po americku v sérii Absťák. V obou případech se talentovaná Kaitlyn Dever dokonale vryla do paměti, ovšem na tohle stylistické cvičení divák naopak velmi rád a brzy zapomene. Od nějaké poloviny se totiž zoufale točíme v kruhu, snaha o rozebrání traumatu ústřední hrdinky úplně nevychází. Určitě je to symboličtější a promyšlenější, než to na první dobrou vypadá, nicméně to „propojení“ s mimozemskou invazí mě úplně nevtáhlo. Navíc si myslím, že tvůrci (mezi kterými tak nějak chyběl dramaturg) všechny žánrové karty vytasili příliš brzy. A jakási aura příslibu se poměrně časně rozplyne. Je to sice už pár dní, nicméně samotný závěr si už skutečně vůbec nepamatuju. Snaživé Kaitlyn Dever přeju pořádnou hlavní roli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mnohem chytřejší než se zdá. Všechno, co kdekoho zarazí, má nakonec smysl - absence dialogů není žádná rádoby umělecká manýra, "běžný" vzhled mimozemšťanů není rozhodně nenápaditost. Nikdo tě nezachrání je velmi podobný zážitek jako Nene, ale určitě ho nekopíruje. Brian Duffield má stejně jako Jordan Peele svoje vlastní nápady a svoji vizi, natolik originální, že si může dovolit citovat Blízká setkání třetího druhu a v jednu chvíli dokonce i Osvícení, aniž by to mělo nežádoucí srovnávací efekt. Kaitlyn Dever jsem fandil od začátku do konce - beze slov dokázala říct úplně všechno. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kaitlyn Dever po nedávných romantických hrátkách na tropickém ostrově, kde si zahrála po bohu Clooneyho, se vrhla na napínavý horor plný mimozemšťanů a výsledek? Lépe se ji dle mého dařilo na tom ostrově, ale určitě to není pouze její chyba, ale hlavně scénáře. Emzáci celkem fajn, možná bych je o trochu lépe vyšperkoval. Příběhově zajímavé, hlavně ze začátku, kde se objevilo i několik "příjemných" lekaček. Konec filmu to ale celé zhatil a díky tomu se pohybujeme v průměrném hodnocení. Co se mi ale líbilo, tak experimentování s absenci mluvené řeči ... jsem se vrátil nostalgicky skoro k němým filmům, kde hrálo jen piano. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • V celom filme zaznie v origináli len 8 slov. (Arsenal83)
  • Mimozemský dizajn je do značnej miery založený na náčrtoch urobených v Amerike v 50-tych rokoch opísaných údajne unesenými ľuďmi a ľuďmi, ktorí mali blízke stretnutia tretieho druhu. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo v New Orleans od apríla do júna 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama