Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 141)

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Detektivní, napínavé, nečekané, příjemné. Celkem slušná detektivka z britského pobřeží s ústřední dvojicí Skota a Královny. Vražda v malé vesnici, kde každý zná každého. Po vytažení pár kostlivců ze skříně se začínají podezřívat postavy navzájem a poslední díl první série je prostě překvápko. Uvidíme, co dál. Zajímací. "..Vy jste celou dobu nevěděla, co se Vám doma děje?"

plakát

Chlast (2020) 

Opilé, alkoholové, testovací, chlastací, veselé, odpoutané. Pít se má s mírou. A o tom asi tak ve zkratce film je. První polovina je vtipná, člověk si s nimi tu skleničku rád nalije. Postupně druhá polovina nabírá na vážnosti, skotská vám hořkne v ústech a opíjet se už není taková zábava. A ne každý to ustojí. Herecky skvělé, dánská kinematografie je dobrá, mám jí ráda. Závěrečný taneček byl dost dobrý. ..chlast slast, lepší pivo v žaludku nežli voda na plicích, teplý pivo je horší než studená Němka..

plakát

Vykopávky (2021) 

Britské, historické, zajímavé, Carey a Ralph, vykopávkové. Zvláštně natočené. Obsah je pro mě zajímavou novou informací, takže určitě děkuju za zpracování. Děj mi přišel trochu moc smutný, možná je to jen tou dnešní dobou. Výborná má milovaná Carey a Ralph skvělý jako vždy. Fajn jednohubka. ..já teda četla, že na našem sídlišti původně žili lidé z doby bronzové a taky keltové, třeba o něco zakopnu..

plakát

Takoví normální Američané (2013) (seriál) 

Špionážní, KGB, FBI, CIA, rodina, lži, faleš, Rusko vs. Amerika. Celkem fajn seriál o jednom manželském páru, co vypadá dost americky a přitom, přitom jsou to agenti KGB. Co do děje je to zajímavé v praktikách, v oblbování lidí v kontrastu třeba s církví, nějaká ta láska, rodinné problémy s dětmi a jiné. Do toho vtipné prvky jako kamaráčoft se sousedem, který je taky agent, ale pro změnu FBI. Zajímavé, napínavé, odlehčené, svižné. Délka tak akorát. ..tak trošku nevím, jestli můj muž je můj muž nebo agent potravinové sekce ústředního výboru pro výkrmnu populace..

plakát

Zahradní proměny (2016) (pořad) 

Ok, tohle je super. Moje nová závislost. Pár prvků se sice opakuje, ale inspirace a těžká závist za možnost vlastnit kus trávníku.

plakát

Šarlatán (2020) 

Životopisné, dramatické, léčící, nevyléčené, manipulující, děsivé, politické. Překvapil mě děj příběhu, něco tak sobeckého a manipulativního v hlavní roli jsem nečekala. Zfilmování bylo poutavé a zajímavé. Herecky příjemné, Ivan je klasa a synek se "porodičil", Juraj taky dobrý. Na můj vkus až příliš intimních scén, stačila jedna dvě. Bohužel si myslím, že tento snímek lehce zapadne. Poslední rok jsem viděla celkem dost snímků na téma 50.léta v Čechách. Mohlo to být lepší? V dnešní době asi těžko. ..škoda, třeba by se nám teď hodil někdo, kdo pozná covida z moče..

plakát

Perry Mason (2020) (seriál) 

Perry Mason, HBO, Amerika, Matthew Rhys, detektivní, temné, zamotané, napínavé. A tak vznikl Perry Mason. Z úplné trosky, vychlastané, souložící s mexičankou, rozvedené, odloučený od syna, ale se skvělou dedukcí a neotřesitelným smyslem pro spravedlnost, bojujícím proti bezpráví a za svobodu nevinných. Dívala jsem se na to hlavně kvůli Matthewovi, který je pro mě nečekaným objevem. Děj je dobrý, případ neobvyklý a dost zamotaný. Jediným mínusem shledávám hrozně uspěchaný poslední díl, ve kterém bylo najednou všechno rychle vyřešeno. Očekávám další sérii. ..takový klasický seroš, který neomrzí..

plakát

Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015) (seriál) 

Magické, tajemné, temné, historické, poutavé napínavé. Knížka byla moc hezká, zpočátku těžká, ale ten příběh je tak nový a neobvyklý, že se nedivím BBC, že to zfilmovala. Magie gentlamenská, temná a elfí, a úplně nově pojatá. Natočeno vážně strašidelně, dobrá atmosféra. Obsazení nových tváří skvělé, jen pan Norrel nebyl tak zřejmý slaboch jako na mě působil v knize. Velmi se mi to líbilo. ..jdu se postavit před zrcadlo a zkusím něco vyčarovat..

plakát

Osmy (2014) (TV film) 

Taková hezká pohádka.