Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Reality-TV

Biografie (5)

Atossa Leoni (herečka)

09.12.2007

Atossa Leoni je herečka íránského původu, která se pohybuje ve filmu, televizi a divadle již od dětství. Narodila se v Berlíně, vyrůstala v různých zemích Evropy a školu navštěvovala v USA, která je jejím domovem i nyní. Právě díky tomuto faktu ovládá pět jazyků.Na amerických obrazovkách debutovala rolí Sorayi - hlavní ženské… (více)

Khalid Abdalla (herec)

09.12.2007

Khalid Abdalla se narodil roku 1980 ve skotském Glasgow, kam o rok dřív emigrovali jeho rodiče z egyptského Caira. Právě díky egyptskému původu jeho rodičů získal v Hollywoodu role ze Středního Východu.Khalid zpočátku vůbec nechtěl přijmout svoji první roli, která mu byla nabídnuta - a to role Ziada Jarraha, libanonského únosce… (více)

Dinara Drukarova (herečka / režisérka / scenáristka)

09.12.2007

Dinara Drukarova se narodila v ruském Petrohradu. Dnes žije střídavě práve v Petrohradu a nebo ve Francii, kde se hlavně snaží prosadit jako filmová herečka. Debutovala filmem ETO BYLO U MORYA (1989), ale více na sebe upozornila až druhým filmem ZAMRI, UMRI, VOSKRESNI (1989), který vyhrál cenu za nejlepší kameru na festivalu v… (více)

Nick Mason (herec / skladatel)

09.12.2007

Nick Mason je bubeníkem a zároveň jediným členem kapely Pink Floyd, který působí v kapele od jejího založení v roce 1964 až dodnes. Narodil se 27.ledna 1944 v Birminghamu, jako syn režiséra dokumentárních filmů Billa Masona. Při studiích na Regent Street Polytechnic College of Architecture se seznámil s Rogerem Watersem, Bobem… (více)

Serge Bourguignon (režisér / scenárista / herec)

09.12.2007

Tento vynikající a také významný režisér se narodil 3.září 1928 ve Francii. Po studiích na prestižní IDHC v letech 1948-50 pracoval jako asistent režie. Poté, začal sám natáčet krátké dokumenty a cestovat po světě, aby shromáždil materiály pro své nadcházející filmy.V roce 1960 získal cenu za svůj film LE SOURIRE v Cannes a o… (více)

Reklama