Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Hudební

Recenze (85)

plakát

Tanečník (2016) 

Krása a osobitost se rodí jen z hnusu a bolesti.

plakát

Černobyl - Open Wide, O Earth (2019) (epizoda) 

Trvá mi čím dál delší dobu než po těch šedesáti radioaktivních minutách přijdu k sobě. Nejlepším scenaristou je vskutku realita sama.

plakát

Černobyl - 1:23:45 (2019) (epizoda) 

Z té sovětské debility a arogance je mi zle. Postaví si jadernou elektrárnu, aniž by vůbec věděli, na jakém principu funguje, nad tím zůstává rozum stát. A totálně nevzdělaní občané s libostí pohlíží na hořící elektrárnu, ze které tryská uran..však taky jinou zábavu na výběr moc neměli že.. Na seriál jsem se moc těšila a věřím mu.. je totiž zřejmé, že autoři na rozdíl od pomatených soudruhů ví, co dělají.

plakát

Osm dní (2019) (seriál) 

Je osvěžující představit si, že už nic není. Co bych asi dělala, kdyby měl život na Zemi existovat posledních osm dní..

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Bratři Lana a Lilly se zřejmě zbláznili, jinak si vznik filmu Jupiter Ascending nedovedu vysvětlit.

plakát

Pozůstalí (2014) (seriál) 

Uplynulo pět let od premiéry první řady tohoto seriálu a mně se při vybavení si některých scén doteď svírá krk. Miluju, když mě film či jakékoli jiné audiovizuální dílo překvapí či nějakým způsobem vnitřně změní a Pozůstalí ve mně tyto pocity probouzeli díl od dílu. S příběhem jsem se tehdy dost ztotožnila a vnímala ho velmi intenzivně. Následující série už trochu utíkají směrem k bizarnosti, ale pořád je to velice originální seriál, který má v metaforické rovině co předat, pokud je tedy divák ochoten se nechat unést tak trochu houbičkovou fantazií.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Tak za sebou máme další Řbitov zviřátek.. Naneštěstí je vyprávěn příliš popisně a celkový dojem je zkrátka dost obyčejný. Při dalším pokusu bych uvítala více psychologie a mysteriózního tajemna, tento Kingův příběh o to vyloženě prosí. Námět Řbitova má ohromný potenciál v emocionálním přesahu a z této populární literatury by mohl vzniknout trýzní napěchovaný psychologický horor, ale aktuální adaptace ke konci nezáměrně sklouzává spíše do černé komedie. Mně zde největší prožitek poskytl kocour Church, u něhož se paradoxně ta vnitřní proměna po zkázonosném zmrtvýchvstání povedla přesvědčivě. Dávám tři hvězdičky z nostalgie.

plakát

King Skate (2018) 

Naše "Legendy z Dogtownu" :) Super dokument

plakát

Leaving Neverland (2019) 

Došla mi slova. Rodiče těch kluků teda vyhráli titul máma a táta roku..Kdybych já měla jen sebemenší podezření, že by někdo mohl udělat něco podobného mému dítěti, tak ho vlastníma rukama zabiju.. O tom, že Michael Jackson zřejmě zneužíval děti se mluví dvacet let, ale dokument Leaving Neverland má dost důvěryhodnou výpovědní hodnotu..A navíc Wade Robson? Moje náctiletá platonická láska? Je nervyrvoucí vidět tak hezkého a talentovaného chlapa takhle zlomeného..Mám z toho teď dost rozporuplné pocity, jelikož jsem na hudbě Jacksona vyrůstala, ale bojím se, že jestli ještě někdy uslyším Heal the World, tak se pozvracím.