Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (564)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Trailery dokázaly slušně nalákat, ale samotnej film toho moc nenabízí. Oproti starší filmové verzi se toho moc nezměnilo. Ve staré filmové verzi se oživoval mladší syn kdežto v nové verzi zažila zmrtvýchvstání starší dcera. Změnu doznal i konec filmu. Nový " Řbitov zvířátek " je prostě nuda. Mdlé výkony herců a totální absence napětí a atmosféry. Pochválit se tak dá jen pár scén a celkem povedenej a i lehce úsměvnej konec. Jinak opravdu žádná sláva. Kdybych neviděl starou verzi dám asi o hvězdu víc, ale takhle je to na 2 hvězdy. Starší verze je přece jenom o ( kočičí ) chlup lepší. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z hlediska současných hororů, nadstandardní kousek, kterému však vyjma závěru chybí inovace a větší drive. Takhle dokáže občas vyděsit, ale stupňovanou atmosféru, nikdy nedokáže řádně vygradovat. A v mnoha ohledech je to opravdu škoda, protože potenciál na hororovou pecku tu byl, přestože tu už jedno filmové zpracování bylo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se zfilmuje nějaká kniha od Kinga, tak to většinou nemůže dopadnout špatně. Snad jenom, když se toho zfilmování chopí nějakej fušér, tak pak to může bejt docela průser. Občas se ale stane, že z kvalitního námětu udělají průměrný film a to už je pak o určitých schopnostech těch tvůrců. Řbitov zvířátek třeba není prvním zfilmováním námětu, ale že by na něm bylo něco zvláštního a jedinečného, to se také říct nedá. Podle mě se jedná o hororový standard, u kterého se ale ani nějak nejde bát, protože tu myšlenka strachu je obrácena jaksi naruby. Navíc je průběh filmu i docela nuda a nebýt poslední půl hodiny, asi bych hrábnul i do menšího počtu hvězdiček. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No rest in peace.. Odklon od Kinga v jistých detailech vůbec nepřekážel, podivínský děd Lithgow zastiňuje Clarkea a je to silné v některých jednotlivostech (sestra v jídelním výtahu, cisterna, škodolibý konec se zvukem centrálního zamykání). K tísnivému pocitu může přispět i fakt, že jste rodič a to pak morální dilema o lásce až za hrob působí podstatně osobněji.. Sice žádný zázrak, ale rozhodně pár osvěžujících kapek v suchu současného hororového mainstreamu. Zdejší podprůměrná hodnocení jsou mimo, jak investiční záměr postavit v obci Ludlow kafilérii.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám a film se mi líbil hodně. Obsazení je sympatické. Hlavně ta holčička byla super. Viděl jsem už i atmosféričtější horory, tento sází spíše na lekačky, ale mě to nevadilo. Nejvíc jsem byl vyšokovanej z tý ségry s křivicí. Konec byl super a SPOILER klidně si dovedu představit komediální kreslenej seriál o strastech dospívání malého Gaege s rodinou zombií. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Sám King byl knihou tak zhnusen, že ji nikdy nechtěl vydat, avšak při jednom méně plodném období, kdy na něj vydavatel vyvíjel tlak, se rozhodl, že knihu přeci jen nakonec vydá. (Chipsonator)
  • Natáčelo se od 18. června do 11. srpna 2018 v Kanadě. (Varan)
  • Název Řbitov zviřátek je správně. Vychází z dětského nápisu s chybami a českého překladu původní Kingovy knihy. (Tet.Ew)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama