Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Relic (1997) 

Zapomenutý "monster" horor, který mi spíš než Vetřelce připomněl Leviathana (1989). Co může Relic nabídnout je místama dobře budovaná atmosféra a zajímavě pojatá příšera. Pod tou se ostatně podepsal Stan Winston, takže nevypadá úplně nejhůř, jen ty digitální triky pamatují lepší roky. Pro fanoušky žánru doporučuji, zbytek ať se vyhne.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Příjezd vlaku, neony, sklo, ocel, beton a magie noci L.A. A k tomu ještě plejáda A-čkových herců v čele s Robertem a Alem, coby dvou soupeřů, kteří obětovali vše pro své úspěšné kariéry. Film vynikající ve všech ohledech a (aspoň pro mě) nezapomenutelný díky scénce Ala a jeho televize a "café" rozhovoru. Jo a finále je imho jedno z nejlepších co filmový svět zná :).

plakát

Křižovatka smrti (1998) 

Svěží oddechovka, přesně spadající do kategorie "buddy movies", kterých se v současnosti točí pomálu. Ch. Tucker je vcelku lehce stravitelný narozdíl od pokračování a Jackie-mu to ještě kopalo dost vysoko. Ve výsledku výborná jednohubka s jednou parádní off-topicovou scénkou (http://www.youtube.com/watch?v=r-bA9FYB8HY).

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Vynikající film a čím víckrát ho vidím, tím víc mě v tom utvrzuje. I přes opulentní délku, která chápu nemusí sedět každému se u něj nenudím a nadšeně sleduju filozofii "války uvnitř každého z nás." Vytýkat cokoliv režii, scénáři či hercům si nedovolím a jen poznamenám, že soundtrack je opravdu výtečnej. Podle mého subjektivního názoru se jedná obecně o mnohem kvalitnější (anti)válečný film než oscarový "Saving Private Ryan". P.S.: Jeden z mála válečných amerických filmů, kde Japonci nejsou vraždící šílenci, co si kulku okamžitě zaslouží, ale vcelku normální vojáci - viz. epitaf postavy Jamese Caviezela.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Jako skalni fanousek Akt nemuzu dat spatny hodnocenni i kdyby to bylo sebehorsi:)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Akta urcite navzdy zustanou spjata jako jeden z prvnich kultovnich serialu 1.serie naprosta bomba, 2.serie taktez,3.serie porad velice dobra, 4.serie dobra, 5.serie zacina pokulhavat,6.serie navrat k dobrym aktum, 7.serie sok, naprosta blbost, 8.serie velmi dobra, 9.serie dobra a finale (Thruth) dechberouci

plakát

Highlander (1986) 

Společně s Tarzanem asi to nejlepší respektive nejkultovnější co Lambert filmovému průmyslu dal. Samostatnou kapitolou je soundtrack od Queen-ů, který je naprosto úžasný. Soundtracky se mimochodem drží na vysoké úrovni i v jinak zbytečných a špatných pokračování série Highlandera.

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Ve výsledku celkem slušně povedená oddechovka, která ve své době odstartovala tuning styl nejenom na stříbrném plátně. A narozdíl od dalších dílů, zde aspoň z určité části šlo o závody a úpravy aut nevypadaly tak "uměle" jako v pokračováních. Na závěr musím zmínit poslední závod, který je pro mě osobně (zatím) nejlepší ze všech dílů.

plakát

Krvavá hostina (2005) 

Paneboze, jak muze mit takova debilovina 57%, vzdyt je to totalne bez napadu, deje, hrani..proste bez niceho. Nevim jestli autor schvalne daval za kazdym moudrem slovo fuck-fucking,shit-bullshit, aby umele zvedl "drsnost" tohodle filozofickeho dila nebo jen chtel pobavit americkeho divaka ba chtel zvednout silu svych monster tim, ze byly tak sexualne nabiti...myslim ze ohodnotit tenhle film slovy hole fucking shit (coz ve filmu uslysime tak 20x) opravdu od veci neni

plakát

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007) 

nebyt predatora a jeho hracek je tenhle film pro mne srackou roku..."Musime utect z mesta...pobliz nemocnice jsou dve helikoptery, musime k nim" pritom idioti, kteri tohle rikaji jsou v BVP, ktere je mnohem bezpecnejsi nez nejakej idiotskej vrtulnik...noo a americka garda z colorada je opravdu vysmech nejvetsi