Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie

Recenze (519)

plakát

Můry (2005) (amatérský film) 

Nadmíru komplikované.

plakát

Narozeniny (2008) odpad!

Super, tak už víme, že je Honza Michelfeist úchyl, paráda. Co ho příště točit 10 minut na záchodě? Mohla by to být podobná úroveň.

plakát

Ohleduplný vrah (2006) (amatérský film) 

Ze začátku by tomu hudba rozhodně neuškodila a konec se mi zdál zbytečný.

plakát

Operator: Part One (2007) 

Zajímavá parodie, která už bohužel překročila míru vtipnosti a přesunula se do trapnosti. A dát přes půlku filmu, který má 17 minut, nápis Cenzurováno není zrovna působivé.

plakát

Stíny Abadanu (2006) (amatérský film) 

Velký potenciál kazí bohužel vizuální absence potvory. Jinak velmi pěkná kopie Operace Flashpoint. "Táto Medvěde, tady Alfa, Táto Medvědě, ozvěte se, všichni jsou mrtví, Táto Medvěde, zůstal jsem sám,... Zatracená vysílačka..

plakát

Dalur (2006) 

Hussarský kousek.

plakát

Pod kontrolou (2004) 

Pod kontrolou na to šli, se zvládnutím zloby, jinak než v Mechanickém pomeranči. V Mechanickém pomeranči subjekt nezbavili zla, pouze ho přiměli nepáchat zlo díky pudu sebezáchovy, kdežto ve filmu Pod kontrolou opravdu přeměnili mozkový charakter (nebo se o to aspoň snažili). Ray Liotta je béčkový (a pro mě bude vždy béčkový) herec a celý film pravděpodobně také spadá do téhle škatulky. Ale musím říct, že já jsem se dobře bavil a několik opravdu nečekaných zvratů, včetně konce vymanili film z šedi průměrnosti. Kvalitní film, který má divákovi co říct.

plakát

Harold & Vincent (2006) (studentský film) 

Mile mě překvapilo, že ani jeden z Chramostových filmů nebyl na odpad, protože ke člověku, který si sám k sobě píše biografii, mám "mírné" podezření, jestli není egoista.

plakát

Dlouhá kaše (2006) (studentský film) 

Pivo a cigára od Jima Chramosty.

plakát

Rok ďábla (2002) 

Nejoriginálnější dokument, kterému jsem věřil naprosto všechno (včetně samovznícení Karla Plíhala). Zelenka ruší veškeré zavedené filmové konvence. Z počátku jsem mu moc nevěřil (Knoflíkáři), ale pak (Rok ďábla), ale hlavně potom (Karamazovi) se zařadil mezi elitu českých režisérů. Pro ty, kteří berou Nohavicu jako udavače, bude asi těžké skousnout Rok ďábla. I já jsem s tím měl ze začátku problém, ale pak jsem plně soustředil na film.