Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (393)

plakát

Pocta Karlu Gottovi (2022) (koncert) 

Nemáte v ČR žádného jiného Hosta než- Boučka? Kdo se má na ten jeho ksicht pořád dívat? Jinak pokud vím, tak Hana Zagorová tam zcela jistě nevystupovala, ta už byla v té době vážně nemocná a vystoupit nemohla.

plakát

Muriel se vdává (1994) 

nejlepší film Toni Collete a jeden z mých nejoblíbenějších.

plakát

Svědomí (1948) 

Film ***Svedomi*** bylo pro mne jako zjeveni. Nadcasovy psychologicky film ****

plakát

Silvestr svobodného pána (1979) (TV film) 

Tuhle komedii jsem měl rád už jako dítě a to jen kvůli Libušce. Bez Libušky Šafránkové a Josefa Abrháma by tato malá televizní komedie by už dávno byla zapomenuta.

plakát

Zaváté studánky (1976) (pořad) 

1, Cesta ke štěstí (Hudba: Vítěszlav Hádl / Text: Petr Markov) 2, Kamarád (Hudba: Zdeněk Barták / Text: Jaroslav Machek) 3, Studánko stříbrná (Hudba: Karel Svoboda / Text: Zdeněk Borovec) 4, On je někdo (Hudba: P. Skellern / Text: Zdeněk Borovec) 5, Asi, asi (Honey, Honey) (s Petrem Rezkem) (Hudba: Benny Anderson, Bjorn Ulvaeus / Text: Pavel Žák) 6, Soucit (Hudba: jan Obermayer / Text: Miroslav Černý) 7, Kdo ví, kde usínáš a s kým (Hudba: Bohuslav Ondráček / Text: Zdeněk Borovec) 8, Jsi mrtvá sezóna (Hudba: Vítězslav Hádl / Text: Hana Zagorová)  9, Prý je mu líp (Hudba: Bohuslav Ondráček / Text: Michael Prostějovský) 10, Zima, zima, zima, zima (Hudba a Text: Pavel Žák) Česká zpěvačka, textařka, herečka a moderátorka. Hana Zagorová se narodila 6. září 1946 v Petřkovicích u Ostravy. Patří k nejznámějším českým populárním zpěvačkám. Během své pěvecké kariéry se stala druhou nejúspěšnější držitelkou ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka v historii (po Lucii Bílé), když získala devět Slavíků v řadě v letech 1977 až 1985. Nazpívala přes 895 písní a za hudbu a zpěv získala mnoho prestižních cen.

plakát

Prázdniny (1978) (pořad) 

argenson chtel bych videt tebe jak vypadas Ty.  Ted k recitalu, povedy obrazovy recital Hany Zagorové. Treti album Hany Zagorové melo i sve hity, ktere zde byli interpretovaný: Zda se, Tam kde sokoli letaji, Kapky atd.

plakát

Radúz a Mahulena (1970) 

Nádherné filmové zpracování Jiřího Weigla. To vše podtrženo Janem Třískou a Magdou Vašáryovou, Jaroslava Adamová to byla třešnička na dortu. Krásná výprava a impresionistické vyprávění celého příběhu. Po všech stránkách velice vydařené dílo, které se řadí ke zlatému fondu Československé kinematografie.

plakát

Barbora Hlavsová (1942) 

Film "Barbora Hlavšová" z roku 1943, režírovaný Martinem Fričem, je české drama situované do malého městečka. Hlavní postavou příběhu je Hlavsa, respektovaný správce zastavárny, jehož zápletka se točí kolem embezzlementu (defraudace nebo zpronevěry), který spáchá kvůli své rozmarů a nemravné manželce. Když se situace stává nezachránitelnou, Hlavsa si vezme život. Jeho matka, prostá vesnická žena, se následně ujme své vdovy po synovi a jejího dospívajícího syna. Oba jí pomáhají splácet vzniklou škodu​​​​. Ve filmu hrají Terezie Brzková jako Barbora Hlavšová, František Smolík jako Vojtěch Hlavsa a Jiřina Štěpničková jako Klára Hlavšová​​. Tento film je charakteristický pro svou dobu, a podle jedné recenze na ČSFD.cz vyvolává v moderních divácích smíšené pocity, jelikož ukazuje situace, které dnes mohou působit nepravděpodobně​​. Tento film, vzhledem ke svému historickému kontextu a tématu, pravděpodobně poskytuje zajímavý pohled na morální dilemata a rodinné vztahy v prostředí malého městečka v protektorátním Československu. Zároveň odráží určité společenské normy a očekávání té doby. Jako drama s tragickým příběhem a komplexními postavami může "Barbora Hlavšová" oslovit diváky preferující hlubší charakterové studie a historické kontexty.