Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 445)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Díky své stylizovanosti naprosto dokonalá záležitost a jasné místo mezi TOP5 české komedie.

plakát

Æon Flux (1991) (seriál) 

Futuristické vize, symboly, metafora, leitmotiv vztahu protikladů, diskontiunita, destrukce očekávání, industriální hudba, maximální koncentrace, úspornost a efektivnost filmových prostředků... Každý si v tom nakonec může najít něco jiného. I když hledání to určitě není jednoduché. Jeden z nejzvláštnějších filmových počinů, co jsem za poslední dobu viděl, minimálně v rámci animovaného filmu, který u mě ovšem narazil na dvě věci. Někde až bytostný odpor a hodně roztříštěný dojem, který fungoval spíše v jednotlivostech než ve svém celku.

plakát

A Chinese Ghost Story II (1990) 

Tenhle díl jsem viděl dříve než jedničku, a i když jsem se tak úplně neorientoval v tom kdo je kdo, prakticky vůbec mi to nevadilo. I při zpětném pohledu, po zhlédnutí jedničky, mi tenhle díl přijde o něco urovnanější, trikově lepší, humornější a hlavně povedenější po hudební stránce. Příběhu má sice o něco méně a znovu se motá na jednom místě, ale proč by se ve fantasy muselo pořád někam putovat, že. V téhle ztřeštěné čínské duchařině to určitě není na škodu.

plakát

Aienji (2003) 

Podle zdejších hodnocení mám pocit, že jsem viděl trochu jiný film. Nevyléčitelně nemocná dívka žije sama se svou matkou a jednoho dne se do ní zamiluje jistý chlapec.... no, i když všichni tušíme jak to skončí, je tu jedna malá závěrečná klička a citový potenciál v sobě příběh také má. Ten je ale u mě zabit dokonale nudnou režií, která se za zvuku pohodových odrhovaček loudá k jistému konci a neobtěžuje se zavadit o nějaký zajímavější nápad, atmosféru nebo barevnější rozvedení nějakého vedlejšího motivu. Herci tomu moc nepomáhají a příliš se spoléhá na to, že téma film unese samo. A i když Korejci velmi dobře vědí, jak a kdy uhodit na tu správnou emocionální strunu, na mě to tentokrát moc nezabralo.

plakát

Aitraaz (2004) 

Navzdory mému hodnocení stojí film určitě za to. Pokud totiž znáte originál s Michaelem Douglasem a Demi Moore budete a) často obracet oči v sloup b) mít jedinečnou příležitost a velmi konkrétní srovnání přístupu dvou filmových kultur. Viděl jsem už určitě zajímavější filmy Made in India, ale soudní proces a'la Bollywood stojí opravdu za to, stejně tak jako fakt, že to byl můj první, který svatbou začínal. Navíc, námitku, že Priyanka Chopra přinesla filmu rozhodně víc než Demi Moore, posoudil soud jako subjektivně zabarvenou a do hodnocení ji nezahrnul.

plakát

Akira (1988) 

Oproti výtvorům třeba takového Studia Ghibli rozhodně mnohem čistokrevnější anime. Filozofický cyberpunk ovšem není moje krevní skupina a tak i přes nesporné kvality snímku dávám hodnocení celkem osobní. "Ghost in the Shell" je mi o něco bližší.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Shodou okolností přišel tenhle seriál s konspirační a mimozemskou tematikou přesně ve chvíli, kdy jsem o konspirační a mimozemské tematice četl knížky. Takže jisté kouzlo seriál u mě ztratil, ale nic to nemění na tom, že určitá známka kvality to rozhodně je. Z diváka navíc nedělá úplného tupce, skvěle zaměstnává jeho fantazii a představivost a ...... a vůbec, pro tuhle tematiku budu mít vždycky trochu slabost.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Ve své době nedoceněný film, přeci jen tehdá hodně vybočoval z obecné představy o českém filmu. Méně známý herci v hlavních rolích, pastiš na zatím neprofláknutý Hollywood, sexuálně uvolněný, u nás čerstvé a ještě idealistické new age... Postupem času pro mě snad nejlepší Svěrák a v rámci 90. let českého filmu jeden z nejoriginálnějších počinů.

plakát

Aladinova dobrodružství (1994) (seriál) 

Kouzelné a exotické příběhy, bláznivá animace v podání Džina...tak tohle na mě opravdu fungovalo.