Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 445)

plakát

Beonjijeompeureul hada (2001) 

Idea opravdové a věčné lásky znásilněná za hranici mého vkusu a tolerance.

plakát

The Adventures of Mark Twain (1986) 

Dětští hrdinové z knih Marka Twaina se ve vesmírném balónu kormidlovaným samotným autorem vydávají vstříct jeho osudové Halleyově kometě. První celovečerní film vytvořený technikou plastelínové animace provází tvorbou a osobností Marka Twaina. Bizarní, místy i docela temná a pro dětského diváka (a možná nejen něj) nejspíš ne úplně stravitelná podívaná, která si vysloužila i ban na dětských kanálech.

plakát

Fantastická čtyřka (2005) 

Nechápu, proč si vylévat žluč tam, kde se ambice i cílové publikum zcela evidentně blíží mnohem více Spy Kids než Spidermanovi & spol. Kdo chce ovšem Fantastickou čtyřku v exkluzivním balení, sáhne pochopitelně pro "Úžasňákovi".

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

Od prvních minut tenhle přílepek dokonale zrcadlí můj značně ambivalentní, ale v konečném důsledku spíše sladce schizofrenní vztah k projektu, jakým je Stargate.

plakát

Muž s kinoaparátem (1929) 

Viděl jsem s pěti různými hudebními doprovody (Michael Nyman 2002, Werner Cee 2005, In the Nursery 1999, experimentální jazz, žádný) a pěti různými zážitky. Ne, film pro mě není především vizuálním uměním, ale od počátku uměním audio-vizuálním.

plakát

Snoopy, vrať se! (1972) 

Esenciální ze Snoopyho kouzla, promítnuté do pestrého a filmově asi nejpovedenějšího ze všech jeho čtyř celovečerních dobrodružství.

plakát

The Wonderful Wizard of Oz (1987) 

V roce 1986 vznikl na motivy knihy "Čaroděj ze země Oz" japonský anime seriál "Ozu no mahôtsukai", který byl o rok později koupen do Kanady a uveden pod názvem "The Wonderful Wizard of Oz". Z této kanadské předělávky vznikly posléze i čtyři celovečerní filmy - "The Wonderful Wizard of Oz", "The Marvelous Land of Oz", "Ozma of Oz" a "The Emerald City of Oz". Kdysi dávno jsem tuto pohádku (respektive její první část) viděl na Polácích, mé hodnocení je čistě vzpomínkové a vyjadřuje obrovské zklamání nad tím, že se nejednalo o zdaleka tak povedenou a mou oblíbenou animovanou verzi z r. 1982. Ta je také japonská, ale s oním seriálem nemá kromě původního názvu nic společného.

plakát

Bambi (1985) 

Vzpomínková záležitost, která se mi jako malému pro svou "uměleckost" vůbec nelíbila, ale jejíž atmosféru si pamatuji dodnes. Příběh o malém kolouškovi, jeho rodině a přátelích je pojat jako kombinace záběrů skutečných zvířat a přírody s baletními výstupy herců, kteří jednotlivá zvířata představují. Příběh má své pokračování ve filmu "Bambiho dospívání".

plakát

Islam: What the West Needs to Know (2006) 

Přednáškový film. Ač je jeho pozice jednoznačně daná, rozhovory se zabývají jednou z klíčových věcí a to sice tím, co jedna i druhá strana považuje za normu, z jakých hledisek se navzájem posuzují a jaké nepochopení a problémy z toho mohou vyplývat.