Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Benga v záloze (2010) 

Tak absurdní a nesmyslné, až mě to vlastně bavilo. Příjemná jednohubka s několika fajn momenty.

plakát

Černá labuť (2010) 

Obávám se, že se opět nezařadím do stádečka, které opěvuje kandidáta na voskary. Ano, Black Swan je hodně slabá hříčka na téma "takhle, děvčátka, dopadnete, když nebudete řádně masturbovat". Sexuálně frustrovaný baletky nebrat. Ani když se to tváří prudce intelektuálně. Tečka.

plakát

Vůně ženy (1992) 

Kdyby se změnilo obsazení herců, sesypal by se celý film jako domeček z karet. Tři hvězdy za kulervoucí herectví obou hlavních postav, ale víc ani ťuk, protože ona trapná a na závěr typicky americky patetická zápletka mi to celé zkazila.

plakát

Protektor (2009) 

Musím říct, že na pošmourné počasí a lehkou depresi, s jakou jsem si film pouštěl, to není nic moc. Stavy úzkosti se mi ještě umocnily, ale zároveń přiznávám, že jsem se celou tu hodinu a půl bavil. Minimalistické prostory, výborné dialogy a hlavně šedivá atmosféra a celková bezvýchodnost doby. No a ta práce se zvukem a zejména hudbou, to byla naprostá paráda.

plakát

Seabiscuit (2003) 

Já na ty koně prostě nějak nejsem, takže mě to vážné moc nedojímalo, nicméně film je to natočený poctivě, Tobey je perfektní prosťáček a Jeff dobrosrdečný milionář, idylická kombinace na pěkné tři hvězdy, nicméně ještě jednu přidám jen a pouze panu Macymu za naprosto bezkonkurenčního hlasatele, ten mě bavil nejvíc.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Kombinace narážek na ta nejhorší filmová klišé (z lůzra pořád lůzr) a parafrází dnes již legendárních replik (say hello to my little friend) společně s vymazleným vizuálním zpracováním (strobo, zpomalovačky) je na pěkné 4*. Já k tomu ale musím přidat * za zrušení mýtu, že ve filmech se na děti nestřílí a zároveň děti nesmějí nikdy nikoho zabít. Dvě hoďky obrovské zábavy, kdy smích střídá zatajený dech. Tak to mám rád.

plakát

Vejdi do prázdna (2009) 

Je obrovská škoda, že tempo ze začátku nevydrželo až do konce, protože ve druhé části filmu už těch psychedelických výjevů bylo přespříliš. Nestalo se mi, aby lidé v sále tak hromadně odcházeli a aby na konci filmu tleskali, že je už konec. Já byl sice také rád, že to skončilo, ale jakmile jsem se zvednul ze sedačky, napadlo mě, že bych to chtěl vidět znova. Kamera a barevné podání naprosto exkluzivní záležitost, jestli byl celý štáb na drogách, tak je chci taky, protože takový pohled na kinematografii mě opravdu baví. Vizuální orgasmus. Jen kdyby se to prostě třeba o 20, 30 minut prostříhalo, těch 140 minut mi v závěru přišlo jako 140 hodin, proto za čtyři. Nicméně je to otevřené, těším se na druhou projekci. EDIT s odstupem času: Ne, bez další projekce hned pěkně za pět. Za kreativitu, za odvahu, za emoce, ten film mě dostal.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Ona to vlastně zase taková pecka nebyla, ale já si prostě nemůžu pomoct, atmoška jako z Kokainu, finty jako z Chyť mě, když to dokážeš a z romantiky mi tam chyběl už jenom Hugh Grant. Sečteno, podtrženo, moc dobře skombinované tragično s komičnem, perfektně odehráno a velice příjemně nakonec pokoukáno, čtyři hvězdy jak fík.

plakát

...a spravedlnost pro všechny (1979) 

Přiznám se, že se mi vůbec poprvé stalo, že jsem se přistihl, jak jindy neomylného Pacina podezírám z toho, že trochu přehrává (např. scéna ve vrtulníku), ale velice rychle mi to zase rozmluvil (např. při útoku kufříkem na kolgeovo auto) a nakonec mě stejně dostal. Finální scéna je prostě kulervoucí, o tom žádná, avšak k pátě hvězdě mi tam stejně něco chybělo. Nebo možná přebývalo. Těch nešťastných osudů bylo podle mě příliš a někdy se to hnalo drobátko do absurdna.