Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Occupant (2011) 

Náhodou skvělý psychologický thriller. Ano není to horor a ani to nemohl být skvělý horor, jelikož je to thriller :-)

plakát

Žena (2011) 

Syrové, nechutné a zvrhlé, prostě dokonalé

plakát

Moderní doba (1936) 

Pokuď jsem o někom říkal, že je komik, tak teprve Charlie Chaplin je Pan komik, s velkým P. V tomto filmu se své role zhostil opravdu grandiózně. Moderní doba se nám snaží ukázat tu špatnou stránku industrializace a kapitalismu. Chaplin dává za vinu kapitalismu vznik krize. Kapitalismus může za všechny ty nezaměstnané davy lidí, co chtějí a potřebují pracovat, ale nemůžou. V tomto samozřejmě nemohu absolutně souhlasit a Chaplin zde ukazuje svůj levicový postoj. Co musím bohužel zkritizovat, je druhá půlka filmu. První půlka v továrně je skvostná a upřímně z druhé co stojí za zmínku, jsou kolečkové brusle a pěvecký výkon v restauraci.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Můj první Woody Allen a hned mě velice překvapil a oslovil. Annie Hallová mě opravdu celou dobu bavila, nenudila a některé scény byly opravdu skvostné. Film Annie Hallová nám vypráví o komikovi Alvinu Singerovi, který se zamiluje do krásné Annie, vesničanky ze západu, která se chce stát zpěvačkou. Zamýšlí se nad tím, proč všichni, nebo alespoň většina z nás si zařadí vztah, jako jeden ze svých životních cílů, proč jdeme do vztahů, i když všichni víme, že jsou totálně nesmyslné, bláznivé a absurdní. Bohužel, či naštěstí vždy stejně do toho jdeme. Příběh nám vypráví Alvin (Woody Allen), snaží se nás do děje vtáhnout, dělá z diváka účastníka svého filmu tím, že mluví do kamery, vypráví nám vtipy, či diskutuje s námi nad jeho názory. Používá animaci, titulky, pro vyjádření pocitů, půlené plátno, či vnitřní monology. Jedinou nevýhodu vidím v reáliích, které průměrný Evropan nemůže pochopit.

plakát

Anna a vlci (1973) 

Pro někoho možná brutální, ale velice pozoruhodné dílo. Tento film je takovou metaforou o represivních složkách společnosti ve Frankovském Španělsku. Dějem nás provází mladá nic netušící guvernantka Anna. Snímek je od první minuty dramatický až hrůzostrašný. Každý ze synů, využívá svůj charakter, aby se přiblížil k Anně a mohl jí ovládnout ke svému temnému a perverznímu záměru. Ze synů se stávají hladovějící vlci, kteří Annu morálně i fyzicky zotročí a poté bezcitně zastřelí.