Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Za mě krásný návrat k rodinným dobrodružným filmům 80. let. Roztomilou naivitou a optimistickou nadsázkou mi to připomíná spíš Donnerova Supermana, než moderní komiksové filmy. Škoda, že je děj mnohdy hodně nelogický, čímž kazí jinak docela příjemnou podívanou. Myšlenka filmu se mi líbila a oceňuji snahu o originální příběh a trochu toho "supermanovského" poselství. Film sice má trhliny v logice, ale na to jsem si u komiksových filmů už zvykl (Donnerovým Supermanem počínaje a posledními Avengers rozhodně nekonče).

plakát

Malang (2020) 

Za mě super - dobrá krimi s hutnou akcí a hlavně velice překvapivým příběhem.

plakát

Velká země (1958) 

Nádherná scenérie, krásná hudba a hlavně sympatický hlavní hrdina, který se nebojí držet svých zásad a nestydí se za to být v zemi plné rádoby drsňáků mírumilovným gentlemanem.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Film se navenek tváří jako typická teenagerovská komedie z té doby, ale postupně se změní v zábavnou a inteligentní podívanou o fantastické dálnici, na které se párkrát pobavíte nad lidskou hloupostí, minimálně jednou zamyslíte nad vlastním životem a několikrát zasmějete nad cynismem trochu netradičního plniče přání. Pro mě jeden z mých nejoblíbenějších filmů :)

plakát

Malý svět dona Camilla (1952) 

Velice příjemná komedie o dvou rivalech, kteří se umí podrážet a rozhádat, ale zároveň respektovat a usmířit - vždy ale takovým zábavným, furiantským způsobem. Výjimečně doporučuji český dabing.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Film o boji proti rasovým předsudkům předtím, než to bylo cool. A také o tom, že pravý hrdina nemusí být nutně svalovec na motorce se samolapem v ruce, ale někdo, kdo 11 lidem s opačným postojem řekne "pojďme se o tom pobavit".

plakát

Maléna (2000) 

Neskutečně poetický film s nádhernou Morriconeho hudbou, po němž se nad sebou zamyslí asi každý chlap, který se rád otočí za krásnou ženou (guilty as charged).

plakát

Eva tropí hlouposti (1939) 

Příjemná prvorepubliková komedie, která se od ostatních příjemných prvorepublikových komedií liší především použitím Traxlerova hravého jazzu a swingu :)

plakát

Black Panther (2018) 

Na film jsem šel jako na jednu z mnoha komiksovek, prakticky bez očekávání. Ale ten film mě nějakou magií dostal (a asi se mi začal líbit afro-futurismus). Hudba Ludwiga Goranssona je epická a spolu s krásným vizuálem a pohledem do fiktivní high-tech africké země jsem dostal příjemnou podívanou s výbornými hereckými výkony, krásnou scenérií, hodně zajímavým záporákem a i s nějakou tou myšlenkou. Má to pár nelogičností v ději, ale od plného hodnocení mě to neodradí.

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Výborný film, syrová atmosféra, nepopulární a na dnešní dobu pořád ještě odvážné téma, skvělá výprava a kamera, která projíždí krajinou či návsí pomalu a kreativně jak ve filmech Sergia Leoneho. Film naštěstí nikomu v této sporné kapitole našich dějin nenadržuje.