Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (235)

plakát

Captain Marvel (2019) 

Dala bych čtyři za skvělý film i zážitek: girl power a další emancipační energie, která mi vydrží na pár měsíců; dobrá narace, zvraty, žádný záseky, příjemný humor, devadesátkové odkazy, hlavně staré technologie. Ale musím dát pátou hvězdu za *spoiler alert* kočky. Já furt říkám, že jsou nějaký podezřelý.

plakát

Mistr amatér - Dámy a pánové (2015) (epizoda) 

Fantastické! Super je, že se chlapi zeptali, co mohou dělat, aby ženám pomohli. A jedna z odpovědí je právě na konci: místo automaticky popřít jejich zkušenost, poslouchat a věřit, že se to opravdu děje. Tenhle seriál je pecka.

plakát

Mistr amatér - Horký lístek (2015) (epizoda) 

Konečně normální 30+ velkoměstské postavy, se kterýma se dá ztotožnit. Ne ty neurotické karikatury typu Friends, HIMYM, nebo nedej bůh Kimmy Schmidt.

plakát

Mistr amatér - Plán B (2015) (epizoda) 

Jsem úplně přesně cílovka téhle epizody. Kromě toho, že jsem se po dlouhé době smála chytrým vtípkům, tak to bylo úplně o mně. Pěkně vyváženě výhody i nevýhody rodičovství a žádné rozhřešení. Drobné legrácky o běžných stereotypech v naší společnosti.

plakát

John Oliver: Co týden dal a vzal (2014) (pořad) 

V tuhle chvíli (březen 2016) a už nějakou dobu ta nejlepší kombinace satiry - kvalitně vyrešeršovaného vzdělávání a osvěty - vážných témat, jež je nutno v demokratické společnosti otevřít a probrat - humoru - (chytrých) aktuálních pop-kulturních odkazů - a okouzlujícího prezentéra, která je na trhu. Kéž bychom dokázali něco aspoň ze čtvrtiny takového v ČR. Ten dopad se asi nedá změřit, ale zdá se mi úžasný.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Konceptuálně televizní událost minimálně roku. Ta jejich mytologie je až druhořadá. Hlavní jsou doposud nikým řádně neuchopená témata lidskosti, lidských propojení, jinakosti kultur, prostředí, identit, sexuality.

plakát

Girls (2012) (seriál) 

Méně komerční, o to přirozenější Sex ve městě pro pětadvacítky. Každá z holek má své kouzlo stejně jako nekonvenční, lehce podivínské dialogy a situace, do kterých se dostávají. Paráda! *** Jak jsem s Girls vyrostla, dostávaly mě ještě víc. Feminismus, body-positivity, rychlé skvěle napsané dialogy, nutnost znát popkulturu a trendy, aby se člověk chytal. A finále mě rozsekalo. Jakoby úplně jiné, než člověk čeká, ale když se zamyslí, o to krásnější a lidštější. Každá z postav je častěji než ne někdy na průplesk - ale nejsme všichni? *** Fantastické herecké výkony, prostě všech. Ale pro mě nejvíc Adam Driver a Andrew Rannells.