Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (4)

plakát

Super Mac (2010) odpad!

Už dlouho se mi nestalo, že bych se na film nedodíval ... ale toto asi ani nebyl film.

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Pondělí večer. Po prvním dnu po víkendu v práci – je potřeba nějakou oddychovku. Nic moc náročného, možná se trochu zasmát. Volba – Asterix. I s vědomím toho, že v tomto kusu již nehraje Christian Clavier Asterixe jdu do toho. Chyba. Asterixe totiž nehraje nikdo jen se tam pohybuje nějaký rádoby zamračený skrček, kterému těžko identifikovatelný knír neustále padá přes rty a tudíž není vidět zda mluví nebo jeho hlas dohrály až po dokončení celého filmu. Obelix je neustale Obelixem jen s tou chybou, že je čím dál víc afektovaný. Jinak mě herecký ansámbl ani nepřesvědčil o tom, že se při natáčení dobře bavili – snad kromě Jamela Debbouze. Teď přemýšlím za co vlastně dávám dvě hvězdičky. Tak jedna je z nostalgie a ta druhá musí být za odvahu všech neherců – sportovců, modelek atd., že byli ochotni se k něčemu takovému propůjčit.

plakát

Max Payne (2008) 

Dopředu chci všechny upozornit na to, že hru Max Payne jsem maximálně registroval podle jejího názvu, ale jinak jsem s ní neměl vůbec nic dočinění. To by se mohlo zdát jako výhoda, protože jsem byl prost jakýchkoliv očekávání nebo vědomostí toho jakým směrem by se měla vinou dějová linie filmu … a prost jsem zůstal i po shlédnutí filmu. Ok … dozvěděl jsem se, že Max přišel o své blízké, že je to asi dobrý polda (minimálně býval v době kdy byl schopen poslouchat co mu kdo říká a neodcházel s výrazem tvrďák z prostředku rozhovoru) a že je nějaká smrtelně nebezpečná droga. To je asi tak vše. Jak jsem neměl rád Marky Marka když se pokoušel rapovat tak musím říct, že jako herec se mi přece jen líbí víc a i v tomto kousku předvedl něco ze svého hereckého umění. Taky jsou tam pěkné holky, ale to je asi tak vše. Pokus o atmosféru ala Sin City, kdy jsem chvíli nevěděl jestli sněží, prší, padají peříčka nebo všechno naráz filmu z mého pohledu také neprospěl. V závěru tedy spíš nic než moc.

plakát

Město Ember (2008) 

Hlavním motivem filmu je zkáza lidstva a jeho záchrana v izolovaném podzemním městě bez vymožeností moderní techniky. Funkčnost města je nastavena na 200 let, po kterých by se měli „uvězněné“ zbytky lidstva vydat na povrh. Všechno se zvrhne po nečekaném přerušení informačního kanálu. Mladí „rebelové“ se postaví svým rodičům a jejich přesvědčení, že je někdo zachrání a záchranu vezmou do svých rukou. Celkově hodnotím jako velmi příjemně zpracovanou dětskou fantasy pro dospělé. Překvapivě vyrovnané herecké výkony hlavních hrdinů, které jsou rovnocennými partnery pro dvě hlavní hvězdy filmu – Billa Murraye a Tima Robbinse. Jsem zklamaný z toho, že jsem se nedozvěděl co je za okruhem světla v temnotě. Aspoň jednoho velkého roháče, když už ten krtek nebyl nic moc.