Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (144)

plakát

Valerie a týden divů (1970) 

[Literární předloha: Vítězslav Nezval - Valerie a týden divů] Jedno z nejdokonalejších převedení atmosféry knihy na filmové plátno; perfektně zachycená vnitřní poetika a osobitost tohoto díla se symbolickým znázorněním přechodu mladé dívky od dětství do dospělosti. Málokdy je takováto symbióza mezi literární předlohou a filmovým zpracováním k vidění.

plakát

The Happy Prince (1974) 

[Literární předloha: Oscar Wilde - Šťastný princ]

plakát

Sahara (2005) 

Jinak než na půl oka se takový film sledovat nedá. Úsměvné. (Dlouho mě bude ze spaní rozesmívat věta vyřčená na závěr filmu hlavním hrdinou: "Pamatuješ tenkrát v poušti, v autě s výbušninama, jak nás honili vrtulníkem? Chtěl jsem ti tehdy něco říct.")

plakát

Matrix (1999) 

V době vzniku značně úspěšný a silný film - dnes odtekla síla akčních scén a zůstal jen nápad hodný sci-fi povídky schované ve velkém sborníku. Čas odhalil slabiny tohoto plytkého blábolu, který cituje David Icke na svých přednáškách jako jeden ze základních zdrojů poznání lidského údělu v naší době (což vypovídá hodně o naší době, když je přirovnávána k americkému akčnímu filmu devedesátých let).

plakát

Dcera ze Solbakkenu (1957) 

[Literární předloha: Bjørnstjerne Bjørnson - Synnøve ze Slunečního návrší]

plakát

Synnöve Solbakken (1934) 

[Literární předloha: Bjørnstjerne Bjørnson - Synnøve ze Slunečního návrší]

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Tak je to definitivně potvrzené: Jiří Vejdělek neumí točit filmy. Pár dobrých momentů by se našlo, myšlenka kdesi v pozadí tu skutečně je, ale režisérova značně nepovedená hra na psychologii postav a neskutečná plochost celého filmu splachují vše.

plakát

Cizinec (1967) 

[Literární předloha: Albert Camus - Cizinec]