Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 006)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2024) (epizoda) 

Vstup do druhé série začal opravdu impozantně! Václav Marhoul to totálně rozbil! :D :D :D

plakát

My, občané Protektorátu - Epizoda 2 (2024) (epizoda) 

Z hlediska dobových materiálů opravdu výtečná práce. Chybí mi však lepší dramaturgie. Takhle jsou různé scény za sebou jen tak ledabyle naskládány a také mluvené slovo různých interpretů působí víceméně strojově. Každopádně některé ukázky jsou opravdu výjimečné. Záběry na brněnské ulice nebo na cedule obcí s německými názvy (Bukovinka a další jihomoravské vesnice) mají vskutku protektorátní atmosféru.

plakát

Ďáblovo rogalo - Ďáblovo rogalo (2023) (epizoda) 

Příběh je naprostý klišé, o tom nemá cenu diskutovat. Filip Renč se snaží ze všech sil dodat filmu moderní look, ale všechny ty rychlé střihy, kamerové nájezdy shora nebo tmavý vizuál působí strašně lacině. Hercům není kolikrát pořádně ani rozumět, Schmitzer s šedivým hárem je spíš srandovní než hrozivej, scénář je plytký až to bolí, satanská tématika je směšná. Korunu tomu dodává úvodní znělka s Jiřím Dvořákem a parafrází na Mackieho Messera. Tady si zřejmě někdo myslí, že dělá veliký umění. Seriál se asi bude snažit o navození mysteriózní atmosféry jako u Černých andělů z roku 2001. Zatím teda velká bída.

plakát

Dobré ráno, Brno! (2023) (seriál) 

Perfektní parta, která to dokáže rozjet jak ve studiu, tak i mimo něj. Humor klasická satira, spousta umělců, kteří brněnské Dobré ráno navštívilo si dělají prdel i sami ze sebe, tvůrci pak karikují kde co a kde koho. Opravdu povedený sitkom, neškodilo by aspoň dvakrát více dílů, naopak bych se obešel bez fekalit, kterých zde naštěstí moc nebylo. V celkovém součtu by mě vycházela hodně silná čtyřka, jako Brňák dávám tu pátou. Přál bych si, aby vznikla další pokračování a aby to skvadra z Husy na provázku opět pořádně rozparádila! EDIT 5.3.2023. Potvrzeno!! Jan Prušinovský, který byl dnes hostem studia ČT 24, oznámil, že v dubnu začne natáčet dalších osm dílů! Paráááda a těším se!!

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

První díl solidně najel na kolej nekorektní frašky a jsem zvědav, jak se bude seriál dále vyvíjet. Myslím, že by mohl konkurovat třeba Dabing streetu, jen aby mu taky nedošel v polovině dech. Potěšilo obsazení herců z Divadla Husa na provázku. Jiří Pavlica to taky dobře rozparádil a já se těším na další kousek.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

Druhý díl je nehorázná prdel a já se bavím jak nikdy! Absurdní a vypointované až na kost. "Pročs mě to típla ty pi.o!"

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Neskutečná sada! :D :D Závěrečné scény v televizním studiu se odehrávají na můj svátek, což mě vyloženě pobavilo. Honza Kolařík v triku TITANIC taky nemá chybu. Zatím TOP díl!

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

"Jirkovi Strachovi bude stačit, když bude mít u hotelu kostel." :D. Když znáte jednotlivé aktéry, ze kterých si tvůrci dělají prdel, je to zábava jako BRNO!!!! Břetislav Rychlík s Jiřím Surůvkem to zabili, ty vole, fakt nářez! :D

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 7 (2023) (epizoda) 

"Co děláš, já už se bez lexaurinu ani nevyseru." :D Tenhle díl je fakt od začátku do konce totální UNDERGROUND!! Necelá půlhodinka mě ani na chvíli nenechala vydechnout. A závěrečná pointa je zatím nejlepším kouskem, co seriál přinesl.