Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (756)

plakát

Závan smrti (2007) 

Tenkrát jsem tyhle videobéčka arogantně přehlížel. Bylo jich víc než dost, a já v tý době pásl po větších šajbách. Furt bylo co objevovat. Starý pecky od Fulciho a Argenta, gore klasiky, osmdesátkový slashery, rozjela se francouzská extrémní vlna, Španělé tomu v tý době taky pěkně zatopili, japonskej splatterpunk chytil druhou mízu... Bylo toho prostě hafo, čemu dát přednost. Dneska, když už mám poměrně dost nakoukáno, a moderní horor je víceméně doménou progresivistických woke komunistů a nedá se na něj koukat jinak, než se znechuceným úšklebkem nebo vůbec, je každá takováhle znovunalezená pecka příjemným pohlazením po duši. Samozřejmě, že krapet nadhodnocuju, ale mně to prostě sedlo. Postavy byly sympatický, natočený to bylo dobře, nic mně tam nevadilo, tak co tomu těch pět hvězd nenapálit.

plakát

Silent Night, Deadly Night Part 2 (1987) 

Jestli to chápu dobře, tak tvůrci tvrdí, že od producentů dostali na výrobu další Silent Night fakt malý peníze, a bylo jim řečeno, aby přestříhali původní film, přidali jednu nebo dvě nový scény, a vydali ho jako pokračování nebo znovuvydání, aby se podojila úspěšná značka. Režisér se ale rozhodl natočit "regulérní" sequel. Aby vyšel s nuzným rozpočtem, zaplnil téměř polovinu děje flashbacky z prvního filmu, který v blázinci vypráví psychiatrovi pološílenej bratr zabijáka Billyho z jedničky. Už jenom tohle bizarní zpracování zaručilo snímku pochybný místo ve filmový historii. K jeho kultovnímu statusu pak přispělo celkový pojetí filmu,  připomínající spíš absurdní černohumornou frašku, kde se vraždí deštníkem a zlotřilá sestra představená bydlí v domě s číslem popisným 666. Nezapomenutelnou tvář pak dává filmu hereckej výkon Erica Freemana, kterej přehrává jak o život, a jehož výkon by se nedal popsat jinak než maniakální. No, a pak jsou tu nezapomenutelný scény, jako jeho destrukční pochod předměstím, šperkovanej střelbou do nebohých spoluobčanů, kteří měli tu smůlu, že se zrovna nachomítli ke "garbage day" (modří vědí :-)).

plakát

Syndrom vraha (1973) 

Za hrubý podhodnocení tohohle přehlíženýho fláku může Řitka Video. Tyhle lidi kdysi zaplavili trafiky pošetkovýma dvd v naprosto otřesným technickým zpracování. The Killing Kind vyšel jako Syndrom vraha v 4:3 ořezu, a s naprosto nesouvisejícím obludným obalem, kterej láká spíš na nějakej céčkovej slasher. A přitom jde o docela působivou sondu do života a duše mladíka Terryho (skvělej John Savage), kterej v naprosto toxickým prostředí propadá psychóze a ventiluje nahromaděnej vztek násilím. Film vyniká krásnou kamerou, a (což asi bude velkej diváckej problém) velice pomalou, až zasněnou atmosférou a tempem. Navíc sledovat chorobnou, téměř incestní interakci mezi Terrym a jeho matkou je opravdu velice nepříjemný. Teď už je film nějakou dobu k sehnání v nádherným Blu-Ray přepisu, a konečně funguje jak má. Ve mně rozhodně dost silně zarezonoval.

Poslední hodnocení (6 626)

Závan smrti (2007)

17.03.2024

Narušitelé (1992) (TV film)

16.03.2024

Dallas 63 - Oči Texasu (2016) (epizoda) (E04)

16.03.2024

Return of the Fly (1959)

14.03.2024

Dům hrůzy (1959)

13.03.2024

Top Sensation (1969)

11.03.2024

Silent Night, Deadly Night Part 2 (1987)

10.03.2024

Macabre (1958)

07.03.2024

Bambi Meets Godzilla (1969)

07.03.2024

Reklama

Poslední deníček (19)

Nad dopisy čtenářů.

Není nad nevyžádané dobrosrdečné rady zdejších progresivistů, bytostí se silným sociálním cítěním a srdcem na dlani. :-D 

Nad dopisy čtenářů.