Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (7)

plakát

Vymítač ďábla: Znamení víry (2023) 

Adina nedoporučuje: vyloženě slabé.  Tohle je opravdu "vymítání" ďábla pro školkové děti.  Zásady,které zná každý vymítač - teoretik: "nepřestávejte číst z Bible", "snažte se zjistit jméno démona" a hlavně: "nikdy s démonem nediskutujte"!  účastníci tohoto komunitního vymítání patrně nikdy neslyšeli. Náhradní vymítačka se rozsype už při sebemenší zmínce o potratu prodělaném před padesáti lety, kněz strachy nevyleze z auta, rodiče obou dívek nasadí na celou dobu filmu univerzální výraz JEMITOFUK, a vyznavačka húdú magie vyzraje na démona pomocí nálevu z květin.  Posedlé dívky se nepředvedly, co vyváděla Regan ve verzi z roku 73 se naprosto nemůžou srovnávat.  (a ne, černé bláto v puse už fakt nikoho nevystraší)  Režisér je můj oblíbenec, prosím ať se vrátí do Haddonfieldu a popostrčí Michaela Myerse k nějaké supr akci, děkuji.

plakát

Sestra II (2023) 

Adina doporučuje: lekačky fungují, originální nápad s relikvií i způsob, jak se vypořádat s démonem. Odpočinkový horor s atmosférou, nenudili jsme se.

plakát

Život pro samouky (2023) odpad!

Ztráta času. Autorka knižní předlohy se vypořádává s vlastními běžnými problémy na  stránkách povrchní knihy a stejně jako kniha je zbytečný i film, který dokonale zapadne mezi české přihlouplé rádobykomedie z poslední doby.  Nedoporučuji ani jako volbu mezi: budu se dívat do zdi/budu se dívat na film.

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

Adina doporučuje! Letní mořská zábava: slabší Čelisti a vodní odvar Jurského parku. Velké tlamy, ostré zuby, vtipy fungovaly, lekačky taky. Vypněte mozky a vezměte děti do kina, je to ZÁBAVA.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Adina rozhodně doporučuje! Zábavné, napínavé, výpravné, nápadité, sledovali jsme bez dechu. Jízda. Blockbuster ve své nejlepší podobě.  Ethan Hunt si nemusí hrát na žádného filozofa, pseudoproblémy dneška si řešte v jiných filmech. Chcete se bavit? Běžte na tenhle film.

plakát

Zlo pod sluncem (1982) 

Kdyby Agatha Christie viděla Petera Ustinova jak představuje Hercula Poirota patrně by měla záchvat smíchu pokud by ho vůbec poznala.  Né každý, kdo má kníry je automaticky Hercule Poirot (viď? Kennethe Branaghu..) Nicméně Ustinov má svoje nezaměnitelné kouzlo, snaživě drží Poirotovu důstojnost při koupací scéně v plavkách i při ráně do nosu, kterou na konci obdrží.  Ostrovní scenérie, hotel, moře, slunce, a pomalu budovaná atmosféra pro nevyhnutelnou vraždu. Roztomilá, bývalá majitelka bordelu, Maggie Smith nevinně servíruje párečky na párátku, nářezy v rosolu a koktejl „Sajdkára“. Společnost se baví, piano hraje a na plátně se střídají ty nejvelkorysejší bohatě zdobené extravagantní dámské modely, majitelé jachet, investoři do divadelních her a mezi nimi také vrah.. A Arlena Stuartová je jako manželka a nevlastní matka skutečně na zabití.  Fantastická hudba Cola Portera jen doplňuje mou chuť jet s Poirotem na dovolenou na Jadran, vražda nevražda.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Jestli Vánoce začínají větou: „Harry, jdu do baráku!“, české léto zahajuje: „Mami, už jedou! Dělej, uklízej, znáš dědu!“ Přitroublý Sláveček, maminka Jarča, vykuk taxikář Siola, Filipovského Klásek, co sežene „kousek jater“ hned v prvním dílu a pak s nimi v igeliťáku stojí frontu na bůhvíco v Revoluční ulici, Evžen Huml „pacient – potřebuje klid ! .. a ten klid tady bude nebo to rozsekám na třísky!“ Obyvatelé obce Třešňová, řešící název domova pro seniory, výlet do Prahy, výtku z okresu, že zaostávají v kultuře, způsob, jak ocenit lidového všeumělce aniž to něco stojí, aby nakonec všichni spolu vybudovali rybník s kapry jako největší místní atrakci. Odpočinkový letní výlet k babičce na venkov, příběh postavený na těch nejsolidnějších základech. České téměř oskarové obsazení výběrových herců. Nepodceňují ani jednu repliku, ani jednu scénu a hrají, jako kdyby šlo o ten nejvýznamější kulturní divadelní kus. Kdejaký dnešní český seriál by si vystačil s desetinou nesmrtelné atmosféry a provedení Chalupářů. Bez nadsázky národní poklad, co se nikdy neokouká.