Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (28)

plakát

Drive Angry (2011) 

Na tenhle film se musíte dívat s mozkem zavřeným na 5 západů. Když se vám to podaří užijete si neuvěřitelné množství zábavy. Konvenčně to sice není něco co by se dalo nazvat 'dobrým filmem', ale dá se to nazvat úžasnou kulervoucí jízdou. Jasná pocta grindhouse filmům. No řekněte, kdo z vás se u toho nudil?

plakát

Pokoj (2003) 

Nejlepší nejhorší film! Z hlediska kvality je to samozřejmě odpad, ale ta hodnota zábavy! Samozřejmě neúmyslná (řečičky Tommyho Wiseau, že film byl natočen schválně špatně neberu), ale nedivím se, že je ten film takovým kultem. Po shlédnutí jsem strávila nějaký čas znovusledováním nejlepších scén na youtube (,,I did not hit her! I DID NAWT! Oh, hai Mark!"; ,,Hai, Doggy" etc.) a několikrát jsem hrála flashovou hru, která byla podle filmu vytvořená. Nutnost vidět pro každého!

plakát

Obyčejní lidé (1980) 

Skvělé herecké výkony, skvělý příběh a skvělá režie. A navíc hlavní hrdina s kterým je možné se skvěle ztotožnit. Co víc si přát?

plakát

Počátek (2010) 

Film sice postráda jakoukoliv hlubší myšlenku, ale na to jsem si už u Nolana zvykla. On je mistrem efektivity. Film plný tak skvěle odvedené filmařiny jsem už dlouho neviděla. Vlastně od té doby co v kinech řádil Temný rytíř. Nemělo by se zapomínat, že velké procento 'epičnosti' je soundtrack (doporučuji všem). Jediný film na který jsem kdy šla do kina třikrát.

plakát

Americká krása (1999) 

Jeden z těch mála filmů, jež se dokáží člověka opravdu dotknout a snad jej i ovlivnit, změnit jeho výhled na život. Podle mne, hlavní zpráva kterou se snaží - i prostřednictvím skvělých hereckých výkonů - předat, je, že život by se neměl promrhat, žijeme jen jednou a že na lásku není nikdy pozdě. Že opravdovost nakonec vždy přebije povrchnost a přetvářku. Jakkoliv depresivně může film působit, nakonec Vás zanechá s pocity naděje.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Opravdové sci-fi nebo jen psychologický film o pomalu rozumu ztrácejícím teenagerovi? To jsem se ptala sama sebe, když jsem tento kultovní snímek poprvé sledovala. A vlastně ještě nějakou chvíli poté, co skončili závěrečné titulky. Nepamatuju se, že by mě kdy nějaký jiný film donutil googlovat tak moc jako tento. Musela jsem vidět prodlouženou verzi, mnohokrát jsem si prošla oficiální webovou stránku a naposlouchat si soundtrack, než jsem si v hlavě konečně vytvořila pro mně jaksi přijatelné vysvětlení. Tak jako tak, i po prvním skouknutí neuvěřitelně emotivní zážitek a nebojím se Donnieho zařadit do mé Top 10 všech dob.

plakát

Dobrou noc, mami (1986) 

Komorní snímek, ve kterém jsem neočekávala bůhvíjak silný zážitek. Opak se stal pravdou a skvělé výkony obou hereček mě ještě dlouho po konci filmu nutily k zamyšlení. Je sebevražda ospravedlnitelná? Otázka na níž neexistuje jednoznačná odpoveď, přesto mě tento film donutil naklonit mé váhy více k 'ano'. Skvělý zážitek, hlavně pro ty, co neustále hledají námět k zamyšlení.

plakát

Pariah (2011) 

Dobré drama, které vyplňuje mezeru v coming-of-age filmech. Nechápu to nízké hodnocení a ještě méně chápu, že se někteří uživatelé v komentářích nestydí za svůj otevřený rasismus a homofobii.

plakát

Jowamuši pedal - Season 1 (2013) (série) 

Hned se mi chce začít druhou řadu! Neuvěřitelně zábavné. Přátelství a týmový duch postav mi nejednou vehnal slzy do očí. Inspiruje houževnatostí a neústupností. Jedno z nejlepších sports anime, které jsem viděla.

plakát

Hanayamata (2014) (seriál) 

Místy lehce melodramatické, ale plné lásky a upřímných emocí. Příběhy o přátelství mezi dívkami mě vždycky dostanou.