Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Pamatuj na smrt (2022) (epizoda) 

Zatím nejlepší epizoda SNW. Dobře napsané, chvílemi člověk opravdu cítil i napětí, což je u něčeho, kde víte, že to dobře dopadne, dost těžké vyvolat. Jen tak dál.

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Misandrická hloupost s nudný dějem, jediné  pozitivum jsou výprava a skvělé efekty. Hodnoceno po dvojím shlédnutí prvních 4 epizod, kdy jsem se rozhodl tomu po několika letech dát znova šanci. Ale nedá se to.

plakát

Lovecraftova země (2020) (seriál) 

Už kniha byla docela slabá, natočit podle ní ještě slabší seriál s nepochopitelně pozměněnými některými postavami, to už chce kumšt. Vyhozené peníze HBO.

plakát

Brooklyn 99 - Noční (2016) (epizoda) 

Zatím nejslabší díl série. A nechápu, proč ničí postavu Holta. Chápu, že asi chtějí nějaký vývoj - ale tohle je crazy.

plakát

Bright (2017) 

Film s vynikajícím námětem a slušnými triky. Jenomže hodně nedotažený. Některé situace vyvstanou zničehonic a divák tak nějak tuší, že tvůrce předpokládá nějakou znalost "problematiky", jenomže divák ji nemá. Zjevení zlého gangu, který chce Willovu hůlku, Wil se zatváří, jakože ví, o koho jde, odbyde to výrazem, říkajícím, že je to ten "zlý", ale ne TEN zlý. Jenomže divák neví, o koho se jedná, stejně tak je to s tou hlavní feministkou Inferiori nebo jak. Asi jste z toho úvodního totálního zmatku nepochopili nic. A to je dobře. Takový je celý film. Nápad je to opravdu skvělý, ale v té stopáži to není možné odvyprávět. Jen na představení stran (kterých je hodně), by to chtělo alespoň 30 minut. Bohužel, ty jsou vyhrazeny profilaci Smitha jakožto rasistického černocha. A takovéto situace, kdy se ve filmu něco stane, nebo někdo objeví, a vy nevíte, na základě jakých stereotypů a předsudků se bude děj odvíjet, nevíte, kdo jedná racionálně, kdo jedná na základě předsudku, protože přesně nevíte, jaké předsudky ve společnosti panují, protože vám to film nevysvětlí dostatečně...a zase zmatky. Nakonec podivný konec, kdy se vše bez vysvětlení ututlá. Proč? Aby si tvůrci mohli dovolit nechat to vyznít takhle do tajemna, musel by ten scénář být o třídu výše. Pardon.

plakát

Prvních 100 - Série 4 (2017) (série) 

Tato sezona je opravdu nejslabší. Tvůrci by se měli konečně oprostit od schématu "problém > nucená spolupráce s Grounders > něco na spolupráci s Grounders se podělá > souboj na život a na smrt s Grounders > cliffhanger na další sezonu". Doufám, že pátá sezona přijde s něčím novým, jinak to opravdu mohou zabalit.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Kino střih: 2* Final cut: 4* Opravdu se jedná o zásadně odlišné filmy, kdy kinoverze je slátanina nepochopitelných činů některých postav, protože tyto činy jsou vysvětleny ve scénách, které byly z jinoverze vystřiženy. I tak pro obě varianty platí skvělá výprava, triky a akce taky není špatná.

plakát

Pasažéři (2016) 

Film s výboným vizuálním zpracováním, ve kterém designy dokonce nepostrádají jakousi tu logiku a zajímavým dějem, který logiku naopak často postrádá. Přesto se to povedlo. Klidně mě nenáviďte, ale po tomto filmu jsem přesvědčen, že Jennifer umí hrát. Je to skvělá podívaná jak na design technický, tak na design ženský ;-) Film nenudí, a až na poslední scénu, kterou si mohli odpustit, je to opravdu fajn. Tempo je tak akorát, není to zbytečně natahované a je tam pár docela vtipných momentů. Barman je super a líbilo se mi, jak androidí "barman AI" nebyla schopna rozeznat jemné nuance v mluveném jazyce a vůbec komunikaci, což samozřejmě vytvořilo jeden z nejsilnějších momentů ve filmu.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Lidi, nenechte se odradit prvními 20 minutami. Po těch jsem to znechuceně vypnul jako další béčkovou blbost z produkce US kabelovek. Když jsem tomu o den později dal šanci znova, skončil jsem tak, že jsem zhlédnul první 4 epizody na jeden zátah. Výborně vymyšlený příběh, zajímavé universum, slušné triky a herci. Seriál nabídne spoustu zvratů a postupně dávkované odhalování tajemství, které za tím vším stojí. Rozhodně doporučuji. Pro mě nejlepší sci-fi za posledních hodně let a po zklamání z Dark Matter (které mi prostě nesedlo) jde pro mě o oživení důvěry v nové sci-fi značky.

plakát

Marťan (2015) 

Skvělý film od někoho, o kom jsem si již myslel, že je senilní blázen (klidně mě za ten názor sežerte). Pan Scott ale velice příjemně překvapil a na rozdíl od pomalu senilnějícího Spielberga ukázal (konkrétně War Horse, doplněný o šílené sebeukájející "bonusy" na BD - to jako fakt?), že to má v hlavě stále zcela v pořádku. Marťan je dobře a svižně natočený, nevyužívá okaté berličky a neuvěřitelné náhody, ale staví příběh, stejně jako kniha, na uvěřitelném progressu zapomenutého a později již "jen" osamělého astronauta na vzdálené planetě. Film je krásně ironický a díky dokonalé sebeironii hlavního hrdiny jsem byl ochoten klidně přimhouřit oko nad patetickou "pozemskou vložkou". Matt je samozřejmě skvělý a Jeffa Danielse mám prostě rád :)