Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 244)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Technologická hi-tech laskomina v područí rutinního melodramatu bez vášně, v němž si tvůrci usmysleli, že pokud neutáhnou filozofii ani opatrné tokání, spasí je v závěru trocha velkolepého ohně. Úvodních dvacet minut je z jiného světa, finále z dobře známého universa, kde to řičí hysterickým smíchem. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Podle mne pěkné sci-fi s motivem milostného příběhu. Ano i přes speciální efekty má tento film příběh a vývoj děje, zdál se mi originální. Chris Pratt (mechanik Jim) a Jennifer Lawrence (spisovatelka Aurora Lane Fan Vavřincová) se do svých rolí hodili a byli přesvědčivý. Loď Avalon vytvářela zajímavé prostředí v nekonečném vesmíru, ano někdo ji bude srovnávat s Titanikem jako film sám. Pár tajemství a otázek však na konci filmu zůstalo. Přejmenoval Jim loď Avalon podle své milé? A mnoho dalších otázek. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi spokojen a vlastně i překvapen jak moc se mi Pasažéři líbili. Od začátku do konce velmi poutavé a tajemné komorní Scifíčko, které táhne nahoru vynikající Chris Pratt a sexuchtivá Jennifer Lawrence. Morten Tyldum rozjel příjemnou romantickou parádu, kde chemie mezi hlavními představiteli jiskří, vizuálem se divák kochá a závěrečné hrátky s gravitací doslova berou dech( Bazéén!!!). Velmi příjemná a zábavná záležitost. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VZBUDIL JSEM SE PŘÍLIŠ BRZO!“… /// Vysokorozpočtový komorní sci-fi, který je přehlídkou technologických vymožeností kosmickýho programu (budoucnosti) a vnad Jennifer Lawrence (současnosti). Tahle trosečnická story vo topícím, co s sebou může někoho stáhnout si náramně užijou vesmírní a nesmírní romantici, co chtěj poznat život toho druhýho a zároveň se nebojej vejletu do galaktickýho prostoru. Jsem na vážkách… 3* nebo 4*? Jdu vejš, páč bych tam asi taky někomu vyhlásil budíček. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem věčně na cestě. A nikdy nedorazím... 2.) Už mám letenku. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smál jsem se muži bez kalhot, než mi došlo, že nemám nohy." Robot, gentleman a práskač Arthur mě bavil určitě víc než duo probuzených. Ti sice byli mladí, krásní, jedineční i odhodlaní, ale taky mi způsobili hybernační kocovinu a 612 dalších zdravotních problémů. Pardon, to jsem nebyl já, ale kapitán Mancuso. Mě to tedy nic neudělalo, vlastně mě to celkem bavilo, představoval jsem si 90 let pohody s vlastním kinem, zábavnými výstupy do vesmíru, hláškujícím robotem a vybíráním budoucí matky svých dětí. A asi by to dopadlo jinak než "náhodné" setkání Jima s Aurorou, které nedostalo šanci něčím mě překvapit. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (25)

  • Pokud by na lodi byla zásoba jídla pro 250 lidí na měsíc a pro 5 250 lidí na další čtyři měsíce, pak by dva lidi žijící dalších šedesát let na lodi, spotřebovali tolik zásob, že by zbylí pasažéři po konci hibernace měli jídlo pouze na 3,7 měsíce. (katasta)
  • Cca ve 41. minutě plave Aurora (Jennifer Lawrence) v bazénu s oknem do vesmíru. Toto okno je otočené přibližně 45 stupňů oproti ose otáčení lodi (která vytváří umělou gravitaci). Voda by proto neměla být kolmo k oknu (tj. polovina je pod vodou, polovina nad), ale okno by mělo být celé ponořené, horní okraj zřejmě jen kousek pod hladinou. (Jarek572)
  • Fúzní pohon, který ve filmu pohání loď, je ve skutečnosti jednou ze zvažovaných možností pro budoucí použití při meziplanetárních a mezihvězdných letech. Princip spočívá v jaderné fúzi, spojování atomů vodíku za vzniku atomu hélia. V podstatě se jedná o proces, který probíhá v samotných hvězdách. Výhodou je neomezený přísun paliva. Vodíku je všude ve vesmíru plno. (Toshio)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama