Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 132)

plakát

Boj o moc - Connorova svatba (2023) (epizoda) 

Kdo vydržel s touto rodinkou až sem do čtvrté věty, tak byl odměněn tímto (dosaďte svůj nejoblíbenější superlativ) ve třetím díle. A jelikož to nyní už půjde jen dolů, protože to prostě výš jít nemůže, tak to budu muset zajíst několika porcemi Looney kejku.

plakát

Boj o moc - Série 3 (2021) (série) 

Vítězná sestava se nemění, takže zůstávají stejné osvědčené hlavní linie na pozadí (valná hromada, prezident a DoJ, merge, ...)  a samozřejmě i v popředí (Logan vs Ken). Ale pořád mě to hodně bavilo a jsem zvědav s čím přijde Terminal Tom.

plakát

Clarksonova farma (2021) (seriál) 

Pro mě určitě povedenější než GT. Samozřejmě je to stejně jako u TG a GT hodně strojené, aby vznikla iluze začínající farmy. Co ale nešlo předem přichystat a je jednoznačně nejsilnější stránkou CF, jsou okolnosti, ve kterých Clarkson s hospodařením na farmě začíná (počasí, pandemie). Díky tomu nejsou díly repetitivní a když přidáme povedený výběr spolupracovníků, tak sledování uteklo hodně rychle. ___ (Spoiler) Škoda, že tam více nerozebrali ten výsledek hospodaření. Takhle by to mohlo vypadat, že i přes všechny ty masivní (a často zbytečné) investice a špatný výnos zůstali v klidu v plusu ještě před připočtením dotací (/spoiler).

plakát

V čísle 9 - Wuthering Heist (2021) (epizoda) 

Pro mnohé asi příliš sebestředné a meta. Pro mě, jakožto milovníka hloupých slovních hříček, naprostá spokojenost. Dalo mi to zavzpomínat na tento skvost.

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

Jak bývá u Armstronga již dobrým zvykem, nechává jednotlivé díly napsat různými scénáristy, natočit různými kameramany a řídit různými režiséry. Přesto celek vypadá velmi koherentně a nejsou tam tak patrné rozdíly jako tomu bývá u sitcomů, kde je tato praxe (v minulosti často ani nepřiznaná) mnohem běžnější.

plakát

True Sight (2016) (seriál) 

Jedna věc je pohled do zákulisí, jako tomu bylo v 3 dílném speciálu s EG a Fnatic v Bostonu. Ovšem až následující True Sighty z Majorů a TI ukázaly, že mnohem vděčnější je soustředění se na drafty a komentáře samotných hráčů na průběh zápasu. Do toho přehrávání klíčových teamfightů s neopakovatelným komentářem Tobiho či OD Pixela. V nejnovějším True Sightu z TI8 doplněné o animace. Popularita Dota 2 stabilně upadá, ale atmosféra světových šampionátů (TI) je neopakovatelná a s Twitch chatem i zábavná. Díky True Sight má fanoušek možnost si finále znovu prožít, tentokrát z pohledu hráčů.

plakát

Mortimer & Whitehouse: Gone Fishing (2018) (seriál) 

Dva komici po operaci srdce vyjíždějí na ryby. Je to méně vtipné než Trip, ale taky mnohem více pohodové. Obojí je dáno tím, že Trip byl založen na střetu dvou velkých eg a snaze Coogana s Brydonem překonávat jeden druhého. Nutno podotknout, že Mortimer s Whitehousem mi jsou mnohem více sympatičtí. ___ Tyhle polobulvární formáty mi moc nevoní, ale je těžký je příliš kritizovat, když to patří k tomu nejlepšímu, co za celý rok vidíte. A je to BBC, takže to není zas tak moc prolezlý product placementem, o který si jinak podobné pořady vyloženě říkají.

plakát

James Acaster: Repertoire (2018) (seriál) 

Recognise - 5*, Represent - 3*, Reset - 5*, Recap - 4* ___ Acaster jakožto návštěvník panelovek zrovna nepatřil k mým oblíbencům. Proto jsem ochoten mu trochu přisadit u tohoto čtyřdílného speciálu. Lehce "moranovský" styl vyprávění. Skvělá struktura všech představení. A je tam i doposud nejlepší vtip na Brexit.

plakát

This Country (2017) (seriál) 

Rurální odpověď na People just do nothing. S "Garethem z Kanclu".