Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (3)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Jak už je známo, celý snímek je nejdražším českým filmem a už od samého začátku se prezentoval jako světový. Jak už se ale dalo bohužel očekávat, skončil někde mezi.  Je tak minimálně v mých očích velkým zklamáním. Proč? Obsazení je silně nadprůměrné, hudba je výborná, kompozice záběrů je překvapivá, barva také(i když jde o další “šedivý středověk”) a postava Jana Žižky je téměř legendární. Tak v čem byla chyba? Scénář. Chápu, že během husitských válek neměl Žižka žádnou romantickou zápletku, ale ani v tomhle vymyšleném příběhu žádná zápletka poradně ani není(ani chemie), jen snaha o epičnost. Když jsem si film pouštěl, nic velkolepého jsem už ani nečekal. Ale poslední dva záběry ve mě teprve vyvolaly velké zklamání. Ne proto, jak byl film špatný, ale jak mohl být dobrý. Kdyby vymyšlené motivy, jako třeba romantická zápletka, byly vsazeny do alespoň trochu historického narativu, mohl to být dost dobrý film. Pár scén dokázalo, že by ty scény fungovaly. Rozpočet na to byl. A kdyby si ušetřili nepovedeného CGI lva, mohlo to být ještě lepší.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Velmi překvapivý snímek, který dokazuje, že když filmaři chtějí, jsou schopní skvělých věcí. Každá část filmu je téměř perfektní, téměř.  Je těžké totiž pochytit na koho film cítil. Na první pohled dětská pohádka je oproti prvnímu dílu věrnější filmům se Shrekem, tudíž jde spíše o film pro dospělé, ale až tak moc si v tom zase nevěří. Nejde však o žádný velký problém. Příběh je i tak velmi promyšlený, scénář včetně narážek na pohádky je velmi důvtipný a co se týče vizuální stránky, ta je téměř perfektní. Jde o podobný styl jako v Spider-Man: Paralelní světy (2018). Až na pár záběrů je tak film naprosto úžasný

plakát

Bledé modré oko (2022) 

Narozdíl od většiny recenzentů jsem neměl žádná očekávání. Předlohu jsem nečetl, tvůrce si nezjišťoval a stejně tak všechno dění kolem. A tak rozhodně nemohu tvrdit, že bych byl zklamán či pobouřen, uražen a znuděn. Právě naopak!  Je pravda že děj není žádný akční blockbuster. Táhne se pomaleji, ale kvalitě to neubírá. Naopak působí zdravě přízemě. Chápu, že mnoho lidí si muselo pustit dabing nebo věnovali příliš pozornosti českým titulkům, ale to právě originální znění v podání výborných herců vytváří tu pravou atmosféru filmu. (Jak už by se u E.A.Poe dalo čekat) Hudba je také spíše nenápadná, ale to neznamená, že by neměla vliv na film, avšak jen v dobrém. Díky tomu vynikají zvuky na pozadí scén. Kamera je kvalitní, kompozice scén víc než dobrá. Jediné, co bych mohl podotknout jsou některé vizuální efekty, které pro některé nadšence vizuálních snímků může působit poněkud horší, ale kvalitě snímku to příliš neubírá. Ať si každý tvrdí co chce, já můžu film s radostí a klidným svědomím doporučit.