Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (3)

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Za mě je Predátor 2 opomíjený a nedoceněný film z predátor universa. Jako pokračování je film super a dělá přesně to co pokračování má dělat, ukazuje nám víc predátor loru, jeho novou variantu, nové zbraně, technologie. Alan Silvestri složil dokonalý soundtrack a v některých pasážích se překonává oproti jedničce. Obsazení je za mě povedené, ANO není tu náš Arnold, a to je asi hlavní důvod proč tento film nikoho nezajímá, ale zase ho nemůžeme mít všude. Danny Glover je dokonalá náhrada a  v době vzniku filmu, byl Danny na svém vrcholu kariéry a ve snímku to dokazuje. Film suprově využívá nové prostředí, jako změnit džungli za velkoměsto byl odvážný tah a tento tah by dokonale využit. Efekty na lepší úrovni, brutalita, hudba, prostě všechno. Tím jako nechci zase říkat, že je Predátor 1 horší, je to určitě lepší film, ale Predator 2 je důstojným pokračováním, a nechápu hodnocení na ČSFD.

Psí vojáci

Psí vojáci (2002)

Nikdy nezapomenu jako malý kluk na ten den, kdy mi tento film pustil můj starší bratr, a to už bude nějaký ten pátek, mě tento film ihned přirostl k srdci. Po těch letech jsme se k tomuhle kousku vrátil a vůbec jsem nelitoval, furt to má to kouzlo. Přiznávám tady nějaký extra děj nečekejte, ale o tohle se snímek vůbec nesnaží je jednoduchý a svoji roli plní na jedničku. Ale ta hudba to je lázeň na uši a ty kostýmy vlkodlaků, žádné CGI jak je to dneska u hororů, ale poctivé řemeslo. Na to jaký měl film rozpočet, vytěžil poslední penny na výbornou. Jen je za mě velká škoda, že pro většinu lidí je tento snímek velké neznáme.

Terminátor 3: Vzpoura strojů

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

Terminátor 3 to měl ve své době velmi těžké, aby navázal na božského Terminátora 2 od Jamese Camerona, nepatřím mezi tuhle generaci, která tohle mohla vidět v kině. Chápu, že to mohlo v době vydání být pro lidi a fanoušky velký úpadek dolu s kvalitou oproti 2, ale já tenhle film hodnotím z pohledu, kdy tu  už máme terminátora Salvation, Genisys a Dark fate. A z pohledu dalších pokračování je terminátor 3 pro mě klenot, a to by byl částečně i kdybych ty pokračování neviděl. Film nedělá sérii Terminátor, žádnou ostudu a stojí na vlastních pilířích, že je soudný den z pohledu lidstva nevyhnutelný. Nick Stahl, je nejlepší herec, z dospělých zpracování Johna Conora. Kristanna Loken jako ženská představitelka T-X  mi moc nevadí, není to tak hrozne jak v roce 2023, kde musí být všude, žena všech možných barev, vyznání a pohlaví. Za mě poslední film, kde Arnie nám mohl ukázat svaly. Poslední 30 minut filmu je snad to nejlepší co nám série terminátor nabídla, z pohledu akce a hudby.