Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 156)

plakát

Zelený rytíř (1993) (TV film) 

Herecky přesvědčivé. Bohužel studiovou šeď znásobují retropasáže.

plakát

Rubikova kostka (1984) (TV film) 

Mít příběh o 20 minut a 10 policajtů míň (nebo aspoň naopak), tak by byl i koukatelný. Mínus za hudební doprovod.

plakát

Vojtík a duchové (1997) (TV film) 

Taškařice odpovídájící tomu, že scénárista spadl z višně. Potěší píseň Karla Černocha.

plakát

Tmavomodrý svět (2001) 

Velkolepá oslava válečných hrdinů. Příběh možná není úplně věrohodný, ale jako diváka si mě opakovaně podmaní stěžejní dramatická válečná linie, která je občas uvolněna vtipem . Navíc herci dokonale vystihují postavy. Základní motivy přátelství (Sláma - Barča, Sláma - Vojtíšek) nebo lásky jsou zpracovány citlivě. Nejsilnější scéna přichází při prolínání pohřbu Sysla (Fiala) a "amnestie" Machatého (Kaiser). Rámcové vyprávění z lágru je zvoleno velmi dobře.

plakát

Čtverec mizení (1982) (TV film) 

Rámec karetního mariáše v podobě podvádějících čtyř mušketýrů je celkem nudný. I vzhledem k tomu, že pachatel je víceméně jasný od chvíle, kdy poprvé promluví. Kouzlení pokučíka Bláhy (Hanzlík) je sice nepřesvědčivé, ale vzhledem k dramatickému finále vtipně vypointované:-)

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Hlavní hrdinka je výborně charakterizovaná, navíc ji Ivana Chýlková zahrála přesvědčivě. A zdárně jí sekundovali Vojta Kotek i Ondřej Sokol. Některé scény opravdu pobavily. Závěr reflexivně nellisovský skoro výletovský.

plakát

Uloupené dětství (1986) (TV film) 

Příběh přináší silná místa nejen při scénách s dětmi (převýchova), ale i při líčení vztahů mezi dospelými: "Zbabělče, teď teprve jsem ráda, že spolu nemáme žádné děti."

plakát

Chladna zrána (1983) (TV film) 

Snímek lze vnímat buď jako nechtěně geniální inspiraci pro páně Trošku, nebo jako odpad skládající se z nesourodé snůšky vtipů s rádoby neotřelými záběry na vesnici. Ze sledu "vtipů" - kabela s jablky --> ve vlastní posteli s cizí ženskou --> koupel na dvoře --> zábava = dorty, piva, tanec - zaujme snad jen Brodského Sláveček, koncertující králíkům, nebo hodinu ležící ve studené vodě ve vaně...