Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Serge Gainsbourg: Heroický život (2010) 

Překvapuje mě, jak málo lidí má v sobě uměleckého ducha. Pro mě byl tento film nepopsatelným zážitkem a dlouhou dobu mi ležel v hlavě. Musím proto vyjádřit obdiv Joannu Sfarovi, který dokázal do svého debutu vložit tolik zajímavých myšlenek a námětů k přemýšlení a udělat z něj takhle silný film... Dokázal taky s takovým uměleckým nadhledem spojit realitu s představivostí, až mě to okouzlilo, ale zároveň pobavilo. No a Laetittia Casta... asi jsem se zamilovala do Francouzů :) Sebam pow blop wiiiiz!

plakát

Stmívání (2008) 

Komerční film pro náctileté holčičky, které nedokáží odolat svůdně napomádovanému Robertu Pattinsonovi. Což je pro mě naprosto nepochopitelné, protože jsem se při sledování jeho hereckého výkonu opravdu neubránila dost silným výbuchům smíchu... Takže nebýt zajímavé Kirsten Stewart, pár povedených triků (včetně neuvěřitelného baseballu) a výjimečného soundtracku, nejspíš bych tento "pokus o romantický horor" označila cedulkou ODPAD!. Zajímavý komentář: Marius.

plakát

Vévodkyně (2008) 

Co dodat... bez Keiry naprosto průměrný vcelku nezáživný film. Ale s ní? Zajímavý filmový zážitek, který vás dokáže pohltit a místy i překvapit. Tuhle krásnou vévodkyni budu mít v hlavě ještě pěkně dlouho.

plakát

27 šatů (2008) 

Prostě další průměrný film v žánru už hodně okoukaných romantických komedií.. Příběh se sice snaží tvářit že se v něm skrývá něco víc, ale nakonec po pár docela zábavných a svěžích scénách stejně skončí očekávaným a okoukaným happy endem... I když je herecké obsazení docela ucházající a herečka Katherine Heigl má určitě i na víc než je tento typ filmů, slabý děj jí neumožní ukázat co v ní je a tím si u mě ztratila respekt... Proč jen musí tolik dobrých herců skončit v žánru romantických komedíí??? P.S: Ta barová scéna se ale fakt docela povedla.. :)

plakát

Mlčení šunek (1994) 

Je to dokonale vtipné a trapné zároveň což tvoří dohromady s Billy Zainem, Rangerem a hromadou nezapomenutelnýh vtípků snad nejlepší parodii co jsem kdy viděla. *Co to děláš?* *Už jsem ti to říkal, dělám postel* :D Samozřejmě, že po chvíli se vám všechny ty ne jen dobré vtipy omrzí, ale na zlepšení nálady záchvaty smíchu je tento zajímavý film až nečekaně dostačující :).

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Pýcha a předsudek je po Rozumu a citu velmi kvalitní zpracování knihy Jane Austenové, která svými knihami z 18. století naprosto uchvátila snad všechny čtenářky romance, ke které dodala ještě svůj osobitý smysl pro humor a ironii. Toho je sice ve filmovém zpracování méně, ale i přesto se mi Pýcha a předsudek zrežírovaný Joem Wrightem velmi líbil. Keira Knightley podala svůj dosud nejlepší filmový výkon, takže jste z ní na plátně prostě nemohli spustit oči. Také se mi líbila její nejmladší, ale nejrozvernější sestra Lydie v podání Jene Malone, i když horší už byly podání ostatních sester, což se ale v takové záplavě ostatních dobrých herců lehce promine. Pride and prejudice prostě patří k filmům, na které se vždycky ráda znovu podívám a těším se až znovu uvidím jiskření mezi dokonalým panem Darcym a okouzlující Elizabeth.