Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Godzilla (2014) 

Plán pro maximální užitek z filmu je jednoduchý: nezapínat u projekce moc mozek, který po shlédnutí filmu vypustí zbytečné množství "pročů" a "jaktožů", což u tohoto typu filmu není ani žádoucí, ani podstatné. Není taktéž nutné moc poslouchat dialogy postav, protože stejně neřeknou nic důležitého, vysvětlucícího, vtipného, ani moudrého. Stačí si užívat audiovizuální část filmu a nic ostatního v tom nehledat.

plakát

Kancl (2014) (seriál) 

Tak český Kancl na britský originál zdaleka nedosahuje, přestože se ho snaží držet zuby nehty. Ale i tak díky ČT za slušný pokus o napodobení nenapodobitelného. Za mě dobrý, uvidíme, co přinesou další díly.

plakát

Lucy (2014) 

Jeden z těch filmů, kdy člověk neví, co si má myslet. Nabízí se dát alibistické a univerzální tři hvězdy, ale já se opravdu dobře bavil. Prostřihy byly geniální, režie byla svěží (hlavně pařížská část) a ani ne půlhodinový děj měl skvělý spád. Ale může si člověk z těch 90 minut něco vzít nebo má film brát jako pouhou zábavnou, absurdní podívanou? Těžko říct..

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Říkám si to vždycky, ale občas zapomenu - přehnaně vysoký očekávání se nevyplácí. Ne, zklamán jsem nebyl, to v žádném případě, v rámci žánru je to nadmíru povedená bubákovina, ale za sebe musím říct, že od Jamese Wana jsem už viděl o něco lepší horor. Nebo minimálně originálnější a s překvapivějším závěrem. Ale co se týče ďábelských domů, tak je to jeden z nejpovedenějších a v americké konkurenci možná ten nejlepší. Není to ten nejstrašidelnější film (moje trenky jsou po dokoukání zářivě čisté), ale atmosféra je po celou dobu líbezně hustá a znamenitá hudba to celé podtrhuje, takže ve výsledku velká spokojenost.

plakát

Argo (2012) 

Argo je první film, který jsem od psích režisérů Bena a Fleka viděl, takže si zatím netroufám hodnotit jejich práci. Ale i podle toho jednoho musím říct, že jakkoliv to jsou oba dva špatní herci (Flek je možná ještě horší), tak při práci režiséra válí, umí být pečlivi a detailní. Good job

plakát

Avengers (2012) 

Po týdnu tvrdých příprav, kdy jsem za pomoci své drahé narychlo doháněl základní comicsové vzdělání v podobě dvou dílů Iron mana, Incredible Hulka a Thora, přišel na řadu hlavní chod - Avengers. I když samotný film předpokládá znalost hlavních postav, ta pro pochopení děje není až tak nezbytná, nicméně vhodná. Tvůrci se nezaobíraji s nějakým představováním a jdou rovnou na věc. Koňská dávka hlášek, akce a dokonalých triků, navíc zatraceně dobře zrežírovaná a natočená, takže 140 minut je výsledku ještě málo. Pánové Scott, Nolan a Jackson mají v letošním souboji o největší pecku roku laťku pořádně vysoko.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Akorát jsem čerstvě nadšený z kina, tak něco napíšu, než se na to zítra vykašlu. Tarantino pořád dokazuje, že umí. A umí skvěle. Je jedno, jestli se pustí do komedie, akční řežby, válečnýho filmu nebo westernu, vždycky je výsledek přinejmenším skvělý a nikdy mě ještě nezklamal. Django i přes vražednou stopáž ani na chvíli nenudí, je plný hlášek, skvělých nápadů a prvotřídní hudby. Že se rap nehodí do westernu? Haha! Hodi! A pasuje tam jak prdel na hajzl! K tomu parádní výkony všech herců a jeden (ne)uvěřitelně dokonalý Christoph Waltz. "I count six bullets, nigga" - "I count two weapons, nigga"

plakát

Skyfall (2012) 

Maximální spokojenost! Po bídném QoS přichází na řadu téměř dokonalý díl, který se v mém zatím neúplném bondovském žebříčku (staré poctivě doháním) dostává na první místo. Ať už kvůli skvělé režii, nadupanému příběhu, luxusnímu záporákovi nebo epesnímu výběru lokality ve Skotsku. A k tomu parádní odkaz ke kořenům v podobě Aston Martinu DB5... Prostě znamenitý ve všech ohledech. Příští rok chci slyšet "Oscar goes to..." minimálně v kategorii vedlejšího herce pro Bardema, jinak dostane Akademie důtku s výstrahou:)

plakát

Clarkson: Powered Up (2011) 

Masakr!! Nejlepší samostatný Clarksonův dokument o autech!!

plakát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Tahle série nabírá formu! Od špatné jedničky, přes dobrou dvojku a skvělou trojku až po úžasnou čtyřku? (ne)uvidíme v říjnu, budu se těšit...