Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (303)

plakát

Abstract: The Art of Design (2017) (seriál) 

Viděna epizoda o Neri Oxman. Velmi subjektivní komentář. Je mi to protivný. Je mi to taky sympatický. Nemůžu se rozhodnout co z toho víc a proč přesně ty pocity mám, ale jsou protknutý, vzájemně se povzbuzující a s jedním zárodkem. A oba moje pocity směřují téměř souběžně k dokumentu i k Neri Oxman. Je to dobrý. Je to kvalitní. Je to moderní. Je to dokonce inspirativní. Ale je to zvláštně papundeklový, přeleštěný a chybí tomu kus sebeironie. A to mě smrdí. Ale možná, že to do tohohle formátu nejde narvat a možná jde a jen to nikdo neumí a nebo (nejhorší varianta) to nikoho nenapadlo, protože to nikdo nechce. Určitě hraje roli i něco ze závisti, protože já jim určitě závidím. Já takhle dobrej nebudu a trochu mi to regulérně sere.

plakát

A co všechny ty ženy (1964) 

Komedie to asi je, ale vtipem je celý film a postavy v něm. Rozhodně se nejedná o film, u kterého se budete nahlas smát. Bergmanovsky kvalitní režie se ale ani v komedii neschová. Je nutno podotknout, že tento snímek je vhodný spíše pro Bergmanovi znalce či obdivovatele (a za znalce se opravdu nepovažuji), kteří se chtějí podívat na jeho bláznivý filmový úlet - ostatní (ti co se chtěli smát) budou zklamáni.

plakát

Aftersun (2022) 

Intimní, subtilní, malencholické a tríznivé. Láska nestačí. Sebeláska taky potřeba. Lásku je třeba umět i přijímat. Rozpadají se i dobré vztahy.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Tak takhle by měli akční filmy vypadat. Akce je v rozumné míře a a když je, tak je pořádná. Atmosféra by se dala krájet a každý musí od prvního okamžiku Jasnovi fandit. Na tenhle žánr výborné herecké výkony a režie se scénářem. Už dlouho jsem se takhle skvěle nebavil. A nevíc po skončení nemáte pocit zabitého času, máte pocit, že jste si ho skvěle užili. Větší myšlenka tu sice není, ale kdo jí tu taky hledá. Těším se na další díly. Ach, kéž by to takhle dělali akční filmy všichni...

plakát

Akira (1988) 

První hodina world buildingu je výborná. V druhé polovině ovšem na výstavbu světa nenaváže stejně kvalitní výstavba příběhu a ten se spíše motá než staví. Neumím si moc užívat over complicated natahovaný scénáře. Je to jízda a je to krásný, ale bál bych se to někomu doporučit, aniž bych ho kvalitně připravil na to, co ho čeká. Z filmu mám pocity. A jsou zajímavý a chtěl bych více, ale myslím, že hlubší pointu to nemá (nebo jsem ji nepochopil). Pokud ovšem nechcete za pointu považovat, že s velkou mocí přichází velký průsery a že šrámy z dětství se s časem nehojí, ale hnisaj,

plakát

Americká fabrika (2019) 

Scénky nad zamyšleým čínským kapitalistou bych si asi dovedl odpustit, ale jinak pěkná sonda do dnešního světa, kde se potkává kapitalismus a kapitalismus - "jak jako že nemusí brát přesčasy?".

plakát

Americká noc (1973) 

Velmi hezký náhled na to jak se točí film. Pro mě a většinu diváků co nikdy nic podobného neviděli zpoustu zajímavých novinek o filmu. Příjemná atmosféra a příjemné herecké výkony. Posledních 20 minut je výborných, ale jinak to může být trochu nuda, čekal jsem troško víc.

plakát

Americké psycho (2000) 

Hollywood art. Šokující! Odvážné! Strhující! Psali kritici.

plakát

Annette (2021) 

Dvě hodiny odtrhávání živého masa a hlazení zároveň.