Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko francouzského pobřeží vytáhnou rybáři z moře postřeleného muže. Když se probere, nedokáže říci, kdo je a co se mu stalo. Jediným pojítkem s minulostí je čip s kódem k účtu ve švýcarské bance, který měl implantován pod kůži. Když se uzdraví, vydá se pátrat po své minulosti. Ke svému překvapení zjistí, že dokonale ovládá bojová umění, když v parku hravě vyřídí policisty, kteří chtějí vidět jeho doklady. Pátrání ho zavede k bankovní schránce, kde objeví pistoli, velkou finanční částku, americký pas na jméno Jason Bourne. Jde na americký konzulát, tam je nečekaně napaden a musí prchnout před ozbrojeným komandem. Dostane se z budovy a venku přesvědčí německou dívku Marii, aby ho za dvacet tisíc odvezla do pařížského bytu, jehož adresu našel také v bankovním boxu. Teprve s její pomocí začíná skládat první kamínky do mozaiky své minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 152)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Více by slušel prostý překlad názvu z angličtiny - tedy Bournova identita, protože o hledání vlastního já z moře vytaženého postřeleného plaváčka agenta Bourna celý snímek je. Zbytek o filmu napoví výslovnost jména hlavního bouchače - Džejs(n) Bou(r)n, srovnejte s agentem 007 - Džejms Bound. Trailer: http://www.sms.cz/film/agent_bez_minulosti/ukazka ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moje absolutní špička v akčních filmech. Výborný napínavý děj, Matt Damon je dokonalý agent, který se nenechá nikým zaskočit (ty měsíce příprav bojových umění dokonale zůročil), únikové scény jsou výborné a naprosto uvěřitelné, automobilová honička je prostě dokonalá a Franka Potente se sem výborně hodí. Prostě skvělá akční jízda. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi patřím mezi tu menšinu, která neměla štěstí vidět Agenta bez minulosti dříve než jeho pokračování Bournův mýtus. Je to škoda, ale na filmovém zážitku to neubírá (možná dokonce naopak). Zjišťovat společně s Bournem kam se to ten kluk vlastně zapletl je velmi působivé a na rozdíl od Bondovek tu hledáte samé odpovědi a toto hledání Bourna dělá zajímavým. Všechno na vás působí skutečně(i když dvojka v realističnosti šla ještě dál) a např. chvíle kdy se Bourne rozhodne říct o všem úplně neznáme ženě diváka utvrzuje v tom, že je skutečná osoba s city. Bournovi akční výstupy jsou geniálním a tím rozhodujícím proč pro mě Jason Bourne v posledních letech jednoznačně válcuje slavnou nulanulasedmičku. Možná nepije Smirnova a nemá hodinky s laserem, ale tenhle mladý chlapec s uhlazeným pohledem a vizáží dítěte je mnohem nebezpečnější než by jste čekali. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, mírně nadprůměrný akční thriller, mysterioza a dramatu tedy zas tak mnoho tam není, to je zase nějaká finta distributora, že... Tři a půl hvězdičky, v rámci žánru a pro příjemnou Franku Potente tedy snad lze zaokrouhlit nahoru... - - - P.S. Na dvd s alternativním (prý korektnějším - kvůli 11.září - jaká pitomost - však vypoceně happyendovějším) koncem, jenž zaplaťpánbourn skončil nakonec jen mezi bonusy... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tomu napodruhé asi přišel na chuť. Je to pecka, nejde říct nic jiného. Matt Damon je jako agent neskutečně cool a především realismus, který z něj čiší je to, co na něm má člověk nejraději. Hudba dodává neskutečné grády, chladná atmosféra je také víc než povedená (tónování a filtry). Na můj vkus možná ne tak úplně precizní akce, kterou sem tam kazí pár odfláklých střihů, ovšem co se obsahové stránky týče, je to jízda. Možná ještě lepší než Bourne Supremacy. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (76)

  • Během útěku z Paříže zastaví Jason Bourne (Matt Damon) s Marií (Franka Potente) u čerpací stanice Aral. Ve Francii ale tento prodejce pohonných hmot žádné pumpy neprovozuje, scéna byla natočena v Německu. (FilmFan24)
  • Pro honičku bylo připravených 15 Mini Cooperů, protože jeden by takovou zátěž nevydržel. Pro scénu, kdy ve voze Jason Bourne (Matt Damon) s Marií (Franka Potente) sjíždějí schody, použili filmaři variantu s upraveným podvozkem - záběr se podařilo natočit napoprvé. (IronFan)
  • Judy Parfitt měla ve filmu roli psycholožky, její scéna nakonec nebyla použita. Shlédnout ji můžeme v bonusových materiálech na DVD. (HellFire)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Gambit je zpátky ve hře?

Gambit je zpátky ve hře?

21.10.2015

Channing Tatum si už brzy zahraje Gambita, neworleanského mutanta, který ovládá kinetickou energii a s oblibou hází kartami. Pořád ale není jasné, kdo ho bude režírovat, protože nejnovější x-menovský… (více)

Reklama

Reklama