Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Čistý stůl - ptá se Andrej (2023) (pořad) 

Andrej je sympaťák a v Big Brother (pořad) (2023) vypadl až moc brzy, určitě by to tam bylo mnohem zajímavější. Bohužel není to moderátor a ty přehnané grimasy mi totálně nesedly. Dávám jednu hvězdu za pokus něco takového udělat, protože rozhovory po vypadnutí s Mírou jsou absolutně o nicem..

plakát

Pokoj 1408 (2007) 

Srdcová záležitost. Film, který nikdy nebyl tolik v mainstreamu, což je velká škoda. Jasně, někdo může namítat že je to trochu zdlouhavé, je tam spousta hluchých míst, je to takový mišmaš všech různých již známých zápletek, přesto atmosférický a budováním napětí jeden z nejlepších zážitků, co jsem zažil. Cusack tu naprosto vládne a je vidět, že si roli neskutečně užíval. Na konci velký zvrat, který mě poprvé totálně odpálil ze židle. Pro znalce, hry Alan Wake nebo SilentHill. Velké podobnosti. 5*

plakát

Katka (2009) 

Yes, pojďme dělat z feťáků celebrity. Katka si užívá slávu, celé roky chodí do shows a podcastu, přestože dal fetuje až se jednou ufetuje. Třeba by to s ní dopadlo jinak bez té vší pozornosti, ale to už se nedozvíme. Když člověk musí ke konci s drogou hledat cíl a motivaci, nikdy nepřestane. V tom měl ten dokument skončit, jenže to by Třeštíková nemohla dalších 50 minut sledovat a natáčet naprostý rozklad fetacky. Ale chápu, lidi vždy bavilo se bavit nad utrpením druhých. Za mě jen nechutný a smutný příběh naprosto zbytečné existence, jedinou lítost cítím nad dítětem, který si bohužel takovou matku nevybere. Feťáci by neměli mít právo na výchovu dítěte.

plakát

Et demain, une Europe ? (2010) (amatérský film) 

Všichni hodnotí odpad, přitom film nikdo z nich neviděl a už ani neuvidí. Tolik k hodnocení na csfd.

plakát

PragueNight (2015) 

Výmluvy, nulová sebereflexe, lži. Tvůrce dokumentu zaslouží respekt, že se z ulice a drog dokázal dostat. Na druhou stranu nechápu, proč dokument nepojal právě takovým způsobem, že by ukázal jak se dá dostat zpátky do společnosti. Namísto toho se rozhodl ukázat jak a kde získat drogy, kde je nejlepší hledat prostitutky a jejich mentalitu naprosto z jiného světa. Pokud měl předtím někdo odpor k bezdomovcům a prostitutkám, po shlédnutí tohoto díla se to jen prohloubí. A otázka, jestli se to vlastně špatně. 99% nemá zájem se do společnosti vracet, životní styl na ulici jim vyhovuje. Ale k samotnému dokumentu. Zběsilé skákání z jednoho tématu na druhé, nesmyslné používání efektů, místy totálně přepálená hudba, naprosto amatérský zjev moderátora (matematické schopnosti asi bez komentáře) a to asi zdaleka nejhorší, jsou ty lži. V popisu dokumentu se o Lampovi dočteme "dokázal velmi reálně a živě popsat vše co se v té době odehrávalo". Bohužel tenhle týpek vypráví pokaždé něco jiného a vždy to skončí u převyprávění scénáře k Mandragoře. Nechápu, proč ten chronický lhář dostává neustále prostor, když už byl několikrát usvědčen ze lži a to přímo i tvůrci nebo samotnými postavami. Takže v krátkosti, ztráta času. Pokud chce někdo reálné vedet jak to bylo, tento "dokument" nebude pro vás. 1* za tvůrcův životní příběh, ne za dokument.

plakát

Big Brother (2023) (pořad) 

I docela fajn a zajímavé, taková lepší verze Like House (pořad) (2021) a asi to co Likehouse měl být, aby měl úspěch (a ta podobnost je tam víc než jasná, když mluví Big Brother je to v podstatě jako ta mluvící Alexa). Hejdu jsem si nedovedl představit moderovat něco takového, a .. nežeru mu to, je hrozně strojený a je vidět, že improvizovat neumí. Dal bych za 3* kdyby na závěr reálně vystěhovali Zoe, bohužel trans osobu v prvním díle vystěhovat v dnešní době nemůžete, i když se to odhlasuje. Takže je z ní paní domu, nemáte zač za spoiler. Musím upřesnit, že bych měl stejný názor ať by se jednalo o kohokoliv. Zkrátka vyhodit někoho hned na začátku je výborný zvrat a zahrání na emoce účastníků, ať by to byla trans osoba nebo fotbalista. Reálně, kdyby někoho vystěhovali hned v prvním díle, show si mě získá ihned. Takto bohužel, velká škoda. Ale uvidíme, třeba zase hodnocení zvednu po pár dalších dílech.

plakát

Home (2019) (seriál) 

Seriál o nelegální migraci, důvodech k ní a o tom, jak to mají migranti vlastně těžký, kdy mnohdy nechají rodinu přes oceán a dokud si nevydělají dost, spojí se pouze prostřednictvím telefonu. Ano, kdyby seriál byl vysílaný v ČR/SR, pravděpodobně by vyvolal pobouření a byl by označen za propagandu. V Británii je na to nahlíženo zdravěji a první sérii Home jsem na BBC playeru zkouknul na posezení. Povedené vtipy a ukázka absurdnosti některých argumentů proti migraci. Dal bych 4*, ale druhá série bohužel ztrácí tempo a působí tak trochu nuceným dojmem. I proto už se rozhodli původně plánovanou 3 řadu zrušit - tím pádem jsme se tedy nedozvěděli, zda se za Peterem nakonec rodina dostane. Jasně, byl tam náznak, ale nechali nám otevřený konec. První sérii ale určitě doporučím. Nejlepší: scéna na poště s vyplácením benefitu; scéna v autobuse, kdy Peter překládá telefonát jiného muslima pro rasistickou cestující PS: Samozřejmě že Peter není migrantovo reálné jméno, pojmenovala ho tak rodina, u které se dočasně ubytoval. Peter Guest, chápeme, haha.

plakát

Bratři z donucení (2008) 

Ano, je to tupé. Ano, je to místy trapné. Ano, přesně tohle máte čekat od filmu s Ferrellem a Reillym. Na tohle prostě člověk musí mít hlavu, není to pro každého, což je i vidět v recenzích - buď to člověk miluje, nebo naprosto nenávidí. Já spadám do první kategorie a Stepbrothers si pustím i po několikáté a i po několikáté se budu stále bavit, přestože film má snad tu nejjednodušší zápletku, a to dvě děcka zaseknuté v dospělém těle, které se nesnesou. Nakonec toho ale mají společného víc než by čekali. A ne jen totální neschopnost a vysávání rodičů. Je velká škoda, že dost scén se nedostalo do konečného filmu, ale jsou dostupné alespoň na youtube nebo případně na bluerayi. A samozřejmě na závěr musel i Ferrell "zazpívat", to už by nebyl film kde by něco nezandal. V krátkosti, nespočet kultovních hlášek, spousta hloupých vtipů, záruka dobré zábavy, ať už máte hlavní dvojku rádi nebo ne. 4*

plakát

Benga v záloze (2010) 

Klasický film s Ferrellem, on v podstatě v každém filmu hraje to samé. Někdy se to povede a divák se nad jeho nízkým IQ baví, jindy zase ne. Mě osobně v The Other Guys bavil a většina fórů se povedla. Nebavil mě ale scénář a zbytek filmu, který je v podstatě o ničem. Chápu, že museli ukazovat Rocka s L Jacksonem, když už je zaplatili, ale víc jak polovina jejích scén by tam vůbec být nemusela. To samé s krásnou Evou Mendez, kde to vypadá, že si to vyloženě prosadil Ferrel, aby si s ní na place užil co nejvíc. Zkrátka, šlo z toho vytěžit mnohem víc, přesto bych tento film řadil k těm lepším co se týče "policejních komedií".

plakát

Rok jedna (2009) 

Naopak od většiny recenzujících, Black i Cera patří k mým favoritům. Bohužel to se nedá říct o Roku jedna.. Film jsem viděl už před více než 10 lety a vlastně jsem na něj měl neurčitý názor, ani jsem se nebavil, ani vyloženě nenudil. U filmu ale vždy ocením to, když si ho chci pustit znovu. A tak jsem si ho s nevědomostí o čem to vlastně tenkrát bylo pustil znovu. Převládala nuda nad zábavou, ač oplzlé vtipy jsou fajn, tady se alespoň dle mého, vůbec nepovedly. 2* protože se na film v pohodě dá koukat a vlastně to ani nebrat jako ztrátu času, jen další den pravděpodobně zapomenete o čem že to vlastně bylo.