Reklama

Reklama

Big Brother

(pořad)
  • Slovensko Big Brother
Reality-TV
Česko / Slovensko, 2023, 60 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Big Brother, unikátní sociální experiment, se vrací v nové, zábavnější a propracovanější podobě na Voyo a obrazovky TV Nova. Kultovní reality show, která zaznamenala obrovský globální úspěch, se drží svého originálního a jedinečného konceptu, kdy je umístěním různorodých osobností do izolovaného prostoru vytvořeno prostředí pro vznik nejrůznějších interakcí, vypjatých momentů, konfliktů a dramatických zvratů. Nová verze zároveň reflektuje nároky dnešního diváka, vtahuje jej více do hry a dává mu větší možnosti ovlivňovat život v domě více než kdy dříve. Hra tak přináší mnohem více vzrušení a zábavy nejen jim, ale i samotným účastníkům... Nová generace Big Brothera přichází s inovativními prvky a herními elementy, které celou hru posouvají na novou úroveň. Diváky čeká zcela nový zážitek, který je vtáhne do hry jako nikdy předtím. Jednotliví soutěžící, vyznačující se silnými rozdílnými charaktery, dovednostmi a také prostředím, ze kterého pocházejí, budou v naprosté izolaci od vnějšího světa pod přísným, ale spravedlivým dohledem tajemného Big Brothera soutěžit o jejich přízeň. Právě diváci totiž budou rozhodovat vždy o osudu a setrvání hráčů v soutěži a svými hlasy rozhodnou také o vítězi, který si ve finále odnese odměnu ve výši 2,5 milionu Kč. (Voyo)

(více)

Recenze (39)

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem měl chuť na nějakou člověčinku a Big Brother se trefil do černého. Vydrželo mi to však jen týden a následně už nemohu pokračovat. Nechce se mi vyloženě hodnotit po prvním týdnu, ale dál už koukat nebudu. Nutno říct, že někteří účastníci jsou zábavní a zajímavý, ale dívat se každý den je na mě moc. Možná je to dnešní dobou, ale přijde mi to zdlouhavý a ne tak zajímavý. Sledoval jsem první týden v podstatě jen to jak se soutěžící střídají u ohně, thats all. Sorry Big Brother, ale nedám to. ()

Peky 

všechny recenze uživatele

Big Brother není rozhodně nic, o čem byste básnili svým známým, že to sledujete. Dokonce raději při sledování jednotlivých epizod ztišíte hlasitost na úplné minimum a zavřete všechna okna, aby to nevěděli ani vaši sousedi, které máte jinak u prdele. Velkej bráška, ačkoliv světově oblíbený, je za mě bohužel zvláštní formát reality show sám o sobě kvůli až příliš ohebným pravidlům, prakticky ve všech ohledech horší než VyVolení, ale to teď stranou, s tím jsem do toho šel od začátku. Co už mi ale vadilo, byl ten fakt, jak celkově byla tato reality show po technické stránce amatérsky udělaná. Hrozivý střih dělaný Bulhary (pravda, ten se později trochu zlepšil), voiceover z Lidlu, příšerně zpracovaná appka na hlasování, odfláknuté živé přenosy a scénárista/challenge producer? Jestli tvůrci této reality show měli ve svém týmu někoho takového, tak je to dream job, protože ten někdo dělal 9 týdnů prakticky úplný hovno. Byl tam daleko větší prostor pro různé výzvy, tajné mise a podobně, který zůstal značně nevyužitý. Samotné hlasování působilo dost nevěrohodně, protože nikdy nebyly zveřejněny konečné výsledky, navíc změnit v polovině soutěže způsob hlasování z negativní na pozitivní volbu, to je taky celkem bizár. Míra Hejda je sice sympaťák, ale i z něj jsem poslední týdny cítil, že ho to absolutně nebere, nějak se v tom ztrácel, z čehož pak plynuly i ty jeho prapodivné otázky na spolubydlící v živých vstupech. Cast se celkem povedl, nikoho jsem si tedy za celou dobu vyloženě neoblíbil, ale s vítězem jsem v pohodě, byli tam pro mě mnohem horší kandidáti na výhru. I když je to my guilty pleasure a strávil jsem u toho víc času, než bych asi měl, jsou z toho "jenom" dvě hodně slabé **. Nemyslím si, že současný trend Novy kupovat tyto low-budget licence různých reality shows odněkud z Balkánu, tedy upřednostňovat tu ekonomickou stránku před tou kvalitativní, je ta správná cesta, která by měla šanci na velký úspěch. Na promování jejich placené VOD služby to ale asi stačí. Případná další série už bude rozhodně beze mě. ()

Reklama

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Míra Hejda se v tom trochu plácá a soutěžící jsou plně poplatní současné době a hlavně queer divákům. Nejvíc sranda je, když nebinární předstírá heteráka a transexuál radí, aby mluvil jako chlap. Chtělo by to nějakýho uřvanýho gaye, aby to rozčísnul. Všichni ostatní jsou nudně běžní. :D  TIP: vítězem tipuji Zoe, protože to je takový mišmaš osobnosti, které se nikdo nechce citově moc dotknout. No a po shlédnutí 49. dílu sem byl otřesen. Pokud tato bytost vyhraje nasadí tomuhle formátu další nemožné dno. Jestli vyhraje úlisně pomlouvačná postava, nemocně posedlá vlastním tělem s nepochopitelnou neznalostí úředního jazyka v Rakousku??  Udělej si řidičák a zajeď si do Vídně poslechnout čím mluvěj. Tento jazyk používá až 185 milionů lidí po celém světě. :) ()

AnanAss odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno omylem asi patnáct minut, jelikož se mi nedařilo najít ovladač a bylo mi líto hodit po televizi křeslem. I když moc k tomu nechybělo. Sleduju nejspíš (zase) nějaký sociální experiment o pokus začlenit omezené jedince do společnosti. Kamera zabírá místnost s gaučem, na kterém sedí skupina individuí, v některých rysech připomínající lidské bytosti, avšak s nulovým společenským vychováním. U pár jedinců mám navíc strach, že jim každou chvíli některá umělá část těla odpadne nebo nedejbože praskne. Stvoření se mezi sebou pokouší o komunikaci a z jejich úst vychází nesmyslná změť slov, které však nedávají hlavu ani patu. Někteří se tomu mezi sebou smějou, ale z jejich tupého výrazu jde poznat, že ani neví čemu. Dochází mi, že všichni dohromady se intelektem nepřiblíží ani na úroveň zaostalého krocana a do tohoto experimentu šli pod příslibem jakési finanční odměny a možností zisku titulu Největšího idiota vily. Sláva, našel jsem ovladač! Je mi líto těch, kteří jsou schopni tyhle Velké Bratry, Vyhulence, Ostrovy Lásky a jim podobné hovadiny (sakra, nějak se v tom vyznám) sledovat dobrovolně a ještě je to baví. Jak by řekl E. A. Poe: „Nevermore!“ ■ AnanAss‘s Score: 0/10 ■ ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asi už je třeba se smířit s tím, že euforii z fenoménu podobných reality-show zavál sníh desítek zim. A to říkám jako člověk, který si první řady Vyvolených nahrával na videorekordér (ano, pamatuji VHS kazety), když zrovna neměl čas zhlédnout nový díl. Podíval jsem se na kousek první epizody, abych měl podvědomí o soutěžících, každopádně hned po prvních minutách mi bylo jasné, že my kamarádi nebudeme. Sem tam jsem ještě mrknul, co je nového a kdo vilu opustil, ale to je tak všechno. Jestli tohle má být nějaké zrcadlo naší současné společnosti, tak děkuji, nechci a jdu se raději proběhnout do lesa. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (7)

  • Ve vile bylo celkem 58 kamer. (TheSlezy)
  • Z důvodu státního smutku (23. 12. 2023) se 41. epizoda zkrátila a odvysílána byla pouze na Voyu. Místo toho se na stanici Nova Fun vysílal film Jack a obři (2013). (DominatorCZ)
  • Soutěžící Dávid Takáč byl ze soutěže vyloučen kvůli porušení smlouvy, jelikož zatajil svou kriminální minulost. (Zix.)

Reklama

Reklama