Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Romantický

Recenze (3)

plakát

A do kuchyně! (2022) 

Chápu, že tomu, kdo nezná přístup francouzů k přistěhovalcům, se zdá film přitažený za vlasy. Ale mně přijde docela fajn využít povrchní televizní soutěž o vaření k tomu aby malá neziskovka dotlačila ministerstvo k udělení statutu kulinární školy a zachránila tak mladé lidi před tlakem ulice. Je přece lepší dát lidem životní náplň, než jen kibicovat, co je špatně ;)

plakát

Kde se touláš, Bernadetto (2019) 

Příběh o architektce, jejíž opus magnum, dům s co nejekologičtější stavbou a fungováním, zakoupí přes agenta totální buran, co udělal prachy na primitivní televizní soutěži a udělá z tohohle zázraku parkoviště. Ona se složí a příběh začíná někde uprostřed, kdy je zničená, šikanovaná místní klakou supermatek a opomenutá svým manželem. Nebudu tady říkat další info, ale podle mě zajímavý příběh o síle rodiny a vyhoření.

plakát

Lásky v Lisabonu (1997) 

Skvěle obsazený film rozkrývající psychiku žen v "určitém" věku. Pokud máte rádi Almodóvara, tak tohle je tak nějak v ženském podání. Témata žen okolo padesátky - podstatně mladší milenec, rakovina, děti závislé na drogách, manžel s o dvacet let mladší novou partnerkou. Ale vyústění za mě asi to nejlepší. Ráda se k tomuhle filmu vracím. A že tam není dabing? Tak to snad nemyslíte vážně, kolegové. Slyšet Miou-Miou nebo Carmen Mauru, o to tady přece jde.