Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernadette Fox, manželka a matka, jednoho dne nečekaně zmizí. Její 15 letá dcera Bee a manžel pátrají po tom, co se jí stalo. Pátrání odhaluje nepříjemné skutečnosti z minulosti Bernadette, které mění celou situaci. (Forum Film CZ)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (57)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ve výsledku celkem příjemné drama/komedie,která sice nebude patřit mezi Linklaterovi nejlepší filmy,ale bez větších problémů se dá vydržet.Snad jen ta stopáž (která mimochodem není 130 minut) by mohla být o něco kratší.Celkem by mě zajímalo,kde se vzala zdejší synopse,protože ten film je úplně o něčem jiném než se tady píše (snad jen to "zmizení" tu je,ale rozhodně není nečekané,spíš za něj může pologramotný manžel)...60% ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett tu předvádí pozitivní aspekt švihlosti, kterou měla v "Blue Jasmine", kdy místo otravnosti převažuje roztomilost a komediálnost. Světoznámá avantgardní architektka se dostane ve svém životě do slepého bodu a kvůli tomu, že přestává tvořit, tak jí to začne rozežírat zevnitř a zároveň způsobovat čím dál větší problémy v interakci s okolím (kromě rodiny vyřizuje většinu věcí přes svou asistentku, o které pak zjistí, že je to scam vedený ruskou mafií :-)). Příběh je fajn, zpracování je celkem fádní, skoro až televizní, a rozhodně pod laťkou obvyklého standardu Richard Linklatera. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tých vrstiev, ktoré som v príbehu našiel...o osobitosti, odlišnosti, matka a dcéra vzťahu, o láske, pretože sme si ju zvolili, o vytrhnutí koreňov, nakoniec i o černiciach....a o geniálnej Cate, ktorá je, ako vždy, úplne iná a opäť dokonale krásna. * * * * * je veľa, veľa, ale nevedel som odtrhnúť oči. Nie je to film dokonalý, ani náhodou, ale má dokonalé okamihy. A tá architektúra, wow. A samozrejme energia CB s filmovou dcérou, Emmou Nelson, je výnimočná.....POPULARITY IS OVERRATED...WE ALL KNOW... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bernadetta je ztracená a zmatená ve svém životě a potřebuje si ho někde celý přerovnat a ujasnit si, co dál - jenže na to nikde nemá dostatek klidu. To by mohlo být celkem nosné téma, jenže mu dost ubližuje slabá práce s psychologií Bernadetty (a u ostatních postav je to ještě horší), nerealistické jednání postav a prapodivně vedený příběh, u kterého jsem ani místy nechápal, proč v něm je zrovna tahle a tahle část (třeba celá ta zápletka s Manjulou byla dost wtf a nikam nevyvrcholila). Vůbec celý ten scénář je dost vratký a nedrží moc pohromadě a i když to má pár povedených scén, jako celek ten nesourodý dojem nezachrání. Podobný dojem nesourodosti jsem měl i u předchozího Linklaterova filmu Poslední mise, jenže ten má oproti Bernadettě aspoň funkční scénář. Tohle se ani moc Linklaterovi jak ho znám nepodobalo. Ta jeho typická atmosféra v tom sice znát je a mnohé zachraňuje, takže to díky ní má určitou poutavost a můj zájem si to drželo i v místech, kdy je to celé o ničem, ale příběhem a jeho vedením to fakt nevypadá jako jeho film. A na ty hodně slabé tři hvězdy to zachraňuje jen ten potencionálně zajímavý námět, protože jinak se to fakt moc nepovedlo. Slabé 3* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film od R. Linklatera, ktorý sa snažil zachytiť zaujímavú osobnosť skvelej architektky Bernadett Fox. Ten výsledok je tak trošku všelijaký. Počas sledovania filmu, podobne ako u chovaniu B. Fox, som zažil veľké výkyvy – občas veľmi dobrý (napr. scéna, kde dievčatko zastane svoju matku pred jej „priateľkou“), občas spíš menej zaujímavý (napr. v scénach s manželom je prekvapivo menej šťavy). Najlepšou vecou na filmu je prítomnosť C. Blanchett (a jej vynikajúca herecká hra). Ona zachraňuje film (pána Linklater by jej mal za to veľmi poďakovať), jej ľahkú hereckú eleganciu by som dokázal pozerať veľmi dlho. P.S.: Tá budova pri záverečných titulkoch je proste awsome. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (3)

  • Film měl mít premiéru v kinech již v březnu 2019, ale byl odložen až na srpen 2019. (dytr_kr)
  • Mark Allen z ABC TV, označil film jako „a masterpiece“, v češtině jako „mistrovské dílo“. (dytr_kr)
  • V Grónsku, kde se natáčelo, řádil hurikán po dobu 36 hodin – štábu se nechtělo čekat a hurikán natočili a dokonce jej obsadily do filmu. (ČSFD)

Související novinky

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama