Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (308)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Jako takový malý bonbónek to Lynchovi fandy určitě potěší, ale spíš to připomíná animované vložky od Gilliama...

plakát

Ai no yokan (2007) 

Až po odchodu z kina jsem si řikal, že to nebylo zas tak špatné, ale sledování samo bylo mírně iritující.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

"Vy lidi od IT jste tak strašně ovlivnitelní!" - "To teda ne!" - Ale jo." - "No jo, máš pravdu." Tak hlasitě a vytrvale jsem se už opravdu dlouho nesmál.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

Úvodní seminář samotný bych hodnotil dost vysoko, ale hra za moc nestála. I mistr tesař se někdy utne.

plakát

Ali G: Bling Bling (2001) 

Sestřih z některých kousků z Ali G Show. Není to zas tak špatné. Pokud nemáte přístup k Ali G show, tak se to dá i doporučit.

plakát

A pátý jezdec je Strach (1964) 

Původně jsem chtěl dát hvězdičky jenom tři, protože mě vůbec nechytla atmosféra filmu, kterou režisér zrušil ještě dříve, než ji pořádně začal budovat a to úvodními záběry na projíždějící auta a paneláky, to vše z roku 1960 a pak se to neúspěšně snažil nahradit záběrem plakátu s ríšskou orlicí. Nicméně jestli na tomto filmu něco stojí za to, tak je to impozantní závěr - scéna ve sklepě a následná smrt dr. Brauna, to je prostě ukončení, na které se nezapomíná.

plakát

Arthur a Minimojové (2006) 

Převzaté motivy z jiných děl (vytáhnutí meče "vyvoleným", dětský hrdina který objevuje svět zesnulého příbuzného o kterém nevěděl, záporňák jehož jméno se nesmí vyslovit (OMG!!!)) jsou opravdu do očí bijící - takže Besson překvapil pouze a jen animovaným zpracováním, protože předvídatelný příběh třikrát recyklovaný jinde opravdu nezaujme.

plakát

Auta (2006) 

Patetické, kýčovité a předvídatelné. Jo a taky hodně barevné. Je tu i pár vtipů "pro znalce" a pár momentů, kdy vám přeběhne mráz po zádech. Ale nic extra.

plakát

Azumi (2003) 

Ze začátku to vypadá na solidní samurajovinu, konec už sebeparoduje nejen film samotný, ale i žánr. Krev, balet, zpomalené záběry, skoro stejné jako 300.

plakát

Babel (2006) 

Ač používá podobné formální prvky, Babel je zcela jiný než jeho dva starší bratři. Předkládají se nám tu příběhy o porozumění, respektive neporozumění a vlastní důležitosti neviděné ostatními. Má svou hloubku a nesouhlasím s názory, že japonská větev tam nepatří - patří tam stejně moc jako ta mexická, pokud se berou zbylé dvě jako stěžejní pro příběh. Žádná linie příliš nenudí a přináší několik témat k zamyšlení.