Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (337)

plakát

Předčítač (2008) 

Jsem naprosto přeplněná pocity, které ani neumím popsat. Hloubka příběhu mě srazila na kolena. Vztah mladíka s ženou o jednou tolik starší jako je on sám. Tá mladá vášeň, která je pak poznamenaná dalšími osudy jeho dětské lásky je ohromující. Úžasný film, s úžasnou Kate Winslet.

plakát

Vévodkyně (2008) 

Reálné zpracování života v 18. století. Žena je milá a ideální, pokud nemá žádné potřeby, myšlenky, mlčí a rodí děti (tedy synů, dcerama nikoho neuchvátíte pokud má jít o dědice, že). No aby jsme nebyli tak zlí, na večírcích má důležitější roli - okouzlovat tím, jak bezduchá je, aby ji mužíčkovi všichni záviděli. Nevím proč ale do teď mě Keira nijak neoslovila, v Pýše a předsudku mě srážela potěchu z tohoto filmu. Ale zde jako by se otočila o 180 stupňů. Její výkon je naprosto skvělý. Věřila jsem ji každé slovo i to, že Giu nehraje, ale že jí opravdu je. Výborné kostýmy a strhující příběh mě naprosto uchvátil - jak už se mi u historického kousku docela dlouho nestalo. Jen více takovýchto počinů a neodrhnete mne od obrazovky ani plátna.

plakát

Tootsie (1982) 

Haha, to bylo fakt super. Dlouho jsem ji měla ve svém seznamu odloženo na později, ale nikdy jsem se k tomu nemohla dokopat až teď. A byla jsem opravdu nadšená. Dustin Hoffman jako Doroty je naprosto okouzlující, zábavný a unikátní. Výborné dialogy, které Vás nenechají chladnými je tady jako máku. No prostě opravdu jednička mezi komediemi s převleky.

plakát

Výměna (2008) 

Jednoznačný twister pocitů - po pěti minutách Vás film strhne a vychrstne na konci filmu jako vyždímaný zbytek. Ten příběh je snad ten největší horo pro každou matku, který by se ji mohl stát - hloubku hrůzy ještě více prohlubuje fakt, že jde o pravdivý příběh. Angelina Jolie mě zde opravdu ukázala jakou hloubku její herectví může mít, naprosto grandiózní výkon. Významnou postavou zde má i John Malkovich, který ačkoliv nebyl v hlavní roli - síla jeho projevu mu konkurovala.

plakát

Drž hubu! (2003) 

Nářez!!! Ale výborný!!!

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Já ji prostě miluji. Potrhlá, roztomilá třicátnice, které se smůla lepí na paty. Trapas je snad její druhé jméno, ale vše vždy ustojí a hurá po hlavě hned do druhého. Skvělá komedie, která má u mne své místo. Smála jsem se snad u všeho, od soba, přes Bernarda, kterého fakt asi muselo hodně stát půjčit si kostým kardinála až po konec, kdy Bridget běží jen v kalhotkách za svým vyvoleným.

plakát

Kult hákového kříže (1998) 

Drsný příklad toho, kam až to může vést, když rodinné zázemí není tak pevné jak se na první pohled může zdát. Nenápadné narážky a každodenní poznámky, které směřují jen k nenávisti jiných ras jednoznačně muselo vést k tomu, že se po smrti hlavy rodiny Derek stal tolik obávaným "korunním princem" šíleného ale ctižádostivého blázna, který měl jen jediný cíl "očistit svou zem o plebsů".

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Nádhera. Tady je důkaz toho, že to co je skutečně pravé a silné překoná vše, nejde na ni zapomenout a ani by to nikdo neměl chtít. Vždyť i to co nám ublíží nás vlastně posílí. Překrásný příběh jsem toho plná, plná pocitů, které nechci zapomenout a ani nezapomenu.