Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor

Obsahy (10)

Satanova vyšší dívčí

Satanova vyšší dívčí (2000) (TV film)

Beth se po sebevraždě své sestry rozjíždí na její bývalou školu, aby zde inkognito pátrala po možných příčinách jejího činu. V sebevraždě, která nemusela být zcela dobrovolná, totiž má prsty tajný spolek zvaný Pětice. Beth během pátrání znovuobjevuje své magické schopnosti a zjišťuje, že i díky nim je očekávanou pátou součástí Pětice pro naplnění magických vizí skupiny.

Gangster

Gangster (1993)

Nad Amerikou doby prohibice rozprostírají svá křídla nejrůznější mafiánské klany profitující z prodeje alkoholu. To přináší i jejich oblíbenou zábavu, tedy boje o spravovaná území. Film nás zavádí do války gangů Legse Diamonda (Josh Mosby) a Dutche Schultze (Lance Henriksen), do níž je infiltrován i agent Baker (Martin Kove), aby mapoval činnost gangů a donášel policii. To mu ale přináší řadu nepříjemných situací od povinnosti zabíjet pro své zaměstnavatele až po odhalení své pravé identity. Kdo vlastně vyhraje a kdo bude nakonec poražený?

Dům v Nightmare Parku

Dům v Nightmare Parku (1973)

Foster Twelvetrees (Frankie Howerd), neúspěšný herec, který se živí veřejným přednášením klasických literárních děl, je pozván na rodinné sídlo Hendersonových, aby zde pro pobavení majitelů předvedl něco ze své produkce. Záhy po příjezdu si ale všimne, že jak rodina, tak její zvyky jsou přinejmenším podivné a pravděpodobně to nebude jen několikaletým pobytem v Indii. V průběhu děje se na sídlo sjíždí další dva strýčkové a divákům začíná být několik kroků před Fosterem jasné, že tady půjde o peníze. Foster o tom ještě neví, ale díky poslednímu ze sourozenců Hendersonových, svému otci, který jej přiznal až na smrtelné posteli, je univerzálním dědicem celého panství, majetku a ukrytých diamantů. Hendersonovým však nejde až tak o vřelé přijetí do rodiny jako o vyluštění záhady úkrytu diamantů a zbavení se Twelvetreese. A vybít současně i celou rodinu, aby nemuselo být dědictví děleno, také není zcela od věci...

Havraní Tanec

Havraní Tanec (1993)

Sourozenci Marlee (Tracy Wells) a Jeffrey se dostávají po smrti rodičů do církevního sirotčince. Po letech je zde z komory vytaženo starodávné zrcadlo, které je údajně opředeno kletbou. Slepá řádová sestra Aja kdysi poznala jeho moc a tvrdí, že zrcadlo čerpá sílu z mladých neposkvrněných lidí a jen nevinní mohou rozpoznat zlo v něm ukryté. Jeho démon na sebe může brát jakoukoli podobu. Marlee tak musí bojovat jak proti démonu, tak proti intrikám své nevlastní sestry (Sally Kellerman), která hodlá stůj co stůj bojovat o dědictví po jejich společném otci.

Smrtící iluze

Smrtící iluze (1994)

Děj se skládá z několika epizod, které jsou vlastně sny lidí o věcech, jichž se nejvíce bojí. Spojovací linku tvoří příběh ctižádostivého psychologa, který používá nový a ještě netestovaný přístroj na proniknutí do lidské mysli. Ten je schopen vyhledat nejtajnější obavy pacientů a nechává je prožít si je přímo v křesle ordinace. Pacienti díky změněnému stavu vědomí ani netuší, že jsou pouze ve virtuální realitě...

Scanners III

Scanners III (1991)

Hlavním hrdinou třetího dílu Scanners je Alex. Ten svými schopnostmi zaviní smrtelnou nehodu jednoho z přátel a uchýlí se do thajského kláštera, aby zde našel klid v meditacích. Jeho nevlastní sestra Helena (oba je kdysi adoptoval vědec zaměřený na výzkum telepatie) zatím doma zkouší nejnovější a doposud neprověřený lék na potlačení telepatie a úporných bolestí hlavy. Ten jí ale vedlejším účinkem zablokuje svědomí a z Heleny se stává intrikující bestie schopná v honbě za úspěchem všeho, včetně zabíjení svých nejbližších. Jakmile se o tom dozví Alex, vrací se do Ameriky, aby se pokusil věci napravit...

Voodoo: Kruté čarodějnictví

Voodoo: Kruté čarodějnictví (1995)

Mladý americký student se rozhodne změnit školu, aby mohl být nablízku své dívce. Jediné ubytování, které je možné na škole sehnat, ale poskytuje bratrstvo vedené Marshem. O tomto spolku ale hlavní hrdina brzy zjistí, že Marshovi oddaně podléhá jakožto veleknězi voodoo kultu a právě on byl vybrán jako poslední obětovaný v Marshově nastávajícím obřadu za vlastní nesmrtelnost. Student tak musí bojovat Marshovými vlastními magickými zbraněmi o svůj život.

Hon na zlatého škorpiona

Hon na zlatého škorpiona (1991)

Mary se vydává do hlubin amazonského pralesa pátrat po svém bratru Tomovi, který zde měl za nevyjasněných okolností zemřít při etnografické expedici. Zjistí však, že se mu před údajnou smrtí podařilo najít legendami opředeného zlatého škorpiona a ve chvíli objevu této sochy z ryzího zlata na ni dostalo zálusk i mnoho dalších lidí. Jeden z nich, plukovník Olivarez, Toma pouze uvěznil a do Ameriky poslal zprávy o jeho smrti, aby měl klid na zjištění místa, kam Tom sošku ukryl. Mary tak musí Toma osvobodit a společně s ním vyzvednout škorpiona dříve, než se to podaří někomu jinému.

Marťani, jděte domů

Marťani, jděte domů (1990)

Nepříliš úspěšný muzikant a tvůrce filmové a televizní hudby Mark Deveraux (Randy Quaid) dostává velkou zakázku na hudbu k filmu o přistání UFO. Jeho dílo se ale nedopatřením v předpremiéře dostává do rádiového vysílání a díky přesahu vln i do dalekého vesmíru, kde si jej mimozemšťané vyloží jako pozvánku na návštěvu Země. Pozemšťany se pak snaží pobavit tím, že říkají jen pravdu (včetně neomaleností a netaktností) a odtajňují i ty nejnevinnější lži a podvůdky. Planeta je tímto pochopitelně spíše paralyzována a Mark tuší, že je na něm, aby uvedl věci zase do pořádku.

Scanners II

Scanners II (1991)

Druhé pokračování základní trilogie o lidech s telepatickými schopnostmi. Tentokrát se děj točí kolem vysokoškolského studenta Davida, potomka Kim a Camerona z prvního dílu, který teprve během filmu poznává svou minulost a schopnosti a učí se je používat. Je při tom ale zneužíván místním policejním náčelníkem. Ten totiž sní o moci a společnosti bez zločinu, nicméně právě u něj účel světí prostředky asi nejvíce. David se mu tak musí s pomocí nově nalezených přátel a členů rodiny postavit.

Reklama