Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (18)

plakát

Expelled: No Intelligence Allowed (2008) odpad!

Tento film je nehorázný shit, ale právě proto by se na něj měl každý podívat. Manipulaci s divákem a demagogii bych dal 6 hvězd z pěti, ale logika je na stupni 0 K. Většina záběrů je úplně mimo mísu, závěry a poučení na úrovni TV Nova a k tomu hnusná plytká hudba, která opruzuje ucho celý film. Rovnice, které se dají z "dokumentu" vyvodit by byly: evoluce = darwinismus = eugenika = nacismus; neboli teorie evoluce = nacismus. Dál pak (společnost - náboženství) = stalinismus, což je taky vskutku zajímavé. Pokračujme (biologie + náboženství) = svoboda a naopak (věda - náboženství) = nesvoboda. A konečně (náboženství + věda) = inteligence (obsaženo i v názvu dokumentu) oproti čemuž (věda - náboženství) = ignorance a idiocie, a neprostupná hranice mezi vědou a náboženstvím je přirovnána k Berlínské zdi. Famózní závěr: Spojme se všichni a ukažme společně Darwinovi fakáče, tím, že se budeme bavit o inteligentním designu, jakoby to nebyla totální sračka nehodná pozornosti!

plakát

Thor (2011) 

Co se týká severských mýtů, je to flusnutí do ksichtu se zdviženým prostředníkem. Kostýmy přímo úděsný a úchylný zpracování země Ásů je naprosto k poblití. Navíc politicky korektní nigas a ťongové pro mě nemaji v Ásgardu místo, bohužel... Hvězdu za hudbu a částečně za Lokiho, kterej je správně slizkej. Je mi jasný, že pro středoprdelní proud je to supr podívaná, ale ti, co se nechají nalákat na jméno mytického hrdiny severu jako já, budou nadmíru nasraní. Agreed, verbal.

plakát

Hraběnky (2007) (seriál) 

Je to jeden z nejlepších českých seriálů současnosti. I když porovnávání neni perspektiva, ze které bych to chtěl hodnotit. Zkrátka to na mě zapůsobilo - herci, krajina, střihy i dynamičtější kamera. Je to syrové, ale jsou tam i poetické chvíle, rozhodně to na mě působí autenticky, a to včetně vulgární mluvy, ta tam není samoúčelná (není to holt městské prostředí). Další věc - pokud někdo českému publiku vyblije desítky mladých lidí, co neumí hrát, exhumuje nějaké herce z dob dětství mých rodičů, a přidá pár hysterek, které umí dobře pouze brečet, a poslepuje je do Ulice, řekne tomu sračka. Zároveň ale, pokud mu ČT konečně naservíruje Hlaváčovou, Abraháma, Bydžovskou, Dlouhého, Chramostovou a další, též to označí za sračku. Rozezná český divák vůbec kvalitu od sračky?

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Příliš dlouhé a myšlenkově vybrakované. Vizuálně zajímavé, nicméně vnímám vliv pratchettovin, takže pro mě žádné extrémní novum. Kdybych to byl býval neviděl, tak by se bývalo bylo nic nestalo...

plakát

Terkel má problém (2004) 

Tak to bylo radikální. Animák o dětech pomalu pro 18+ :))) Dabingu obdiv...

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Perfektní pohádka s pěknými kostýmy a výbornou kamerou. Trochu omezena tehdejší technikou, přesto ale skvěle natočená. Temnotou středně propečená, pro děti (obzvlášť pro ty čerstvější) asi na hranici snesitelnosti. A to mimo jiné i tím, že pár věcí je potřeba si domyslet...

plakát

Umučení Krista (2004) 

Násilí je tu dost, až člověk časem otupí. Já naopak oceňuji, že neprobíhalo žádné doslovné dovysvětlování okolostojícností, člověk evropský s prvními devíti třídami mohl během života leccos pochytit... Výborná je hudba i kamera (pár záběrů je vážně skvělých a celkově to nepůsobí kýčovitě). Dost dobré jsou také původní jazyky (až na italskou výslovnost latiny). Ústřední postavy pro mě měly naprosto dostatečnou hloubku, jen Ježíš na mě dělal dojem narcistického fanatika. Celkově je to dílo velmi zdařié.

plakát

Krysař (2003) 

Neobvyklý počin, pro mě je to ještě kus přes 60%. A Karel Dobrý je více něž dobrý.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Otřes. Co na to děti, to neposoudím. Herci jsou ale nesympatičtí a ten film by byl dlouhý, i kdyby trval jen poloviční dobu. A kvalitativní srovnávání s Pánem prstenů je fakt absurdní XD. Vím, jak se to mělo s autory, ale stejně... Jinak nevím, ve které fázi vývoje dítěte se má tenhle film promítat. :/

plakát

Seance (2009) (studentský film) 

Tohle nebudu hodnotit hvězdama. Je to STUDENTSKÝ film, takže nechápu, s čím to polovina lidí tady srovnává. Mně to připadlo výborný.