Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (64)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) odpad!

Recept na Netflixí verziVezměte originální román a udělejte mu brutální lobotomii. Skrz konečník, aby to bylo pomalejší a bolestivejší.Poté vezměte čínský seriál, udělejte mu lobotomii a desetkrát ho zrychlete.Obě lobotomizovaná díla smíchejte se všemi variantami genderů a etnik.Upřete oči na výslednou směs - pokud jste ještě lobotomií neprošli, bude vám skrz zrakový nerv provedea. Úspěch u moderního lobotomizovaného publika zaručen.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Fascinující konina. Předpokládám, že scénář k tomu Snyder napsal, když někdě pařil ve strip clubu, dal si lajničku a pak ještě vypil tři lahve whiskey. Šíleně béčkové dialogy, prkenné herectví, podivný střih bez srozumitelných předělů... Víte, co mi to připomínalo? Jedno extrémně nablbé béčko (céčko?) z roku 1987 jménem Barbaři. Jen tohle mělo rozpočet místo 4 miliónů neuvěřitelných 90 miliónů a nebylo to tak nablbe vtipné. :-)) Doteď nechápu, jak mohl Snyder natočit parádní Watchmen a docela zdařilé Úsvit mrtvých, 300 a vlastně i toho prvního suprmena. Co se mu to probopha stalo? Kam zmizel jeho talent, který měl před 15 lety? Měl nějakou mrtvičku?  p.s. závěrečný boj byl také na hraně parodie, ale měl aspoň trochu spád. :-)

plakát

Meg 2: Příkop (2023) 

Příjemné překvapení - totální výplach, plný nesmyslně bombastických scén, které svojí nesmyslností (a zábavností) jako kdyby vypadly z her jako Resident Evil nebo Uncharted. V poslední třetině to bylo i docela vtipné, x-krát jsem se upřímně zasmála. Správné žánrové zasazení: akční sci-fi komedie (hororu ani thrileru tam nebylo ani zrnko)

plakát

Bratrstvo nesmrtelných (2021) 

Výborný nápad, ze kterého mohl být (a také trochu byl) mix Highlandera a Matrixu, s nádechem Inception (dokonce i včetně několika scén). Nechyběl slušný rozpočet a akční scény jsou na současnou dobu vcelku přehledné (není tam střih každé půl vteřiny). Problém je, že ten film je jen takový kvalitně, ale rutinně natočený výplach, bez emocí, prosviští to a moc toho nezanechá. Vše navíc kazí hromady nelogičností a filmových klišé. Od začátku mi navíc přišlo, že hrdina působí, jako kdyby mu mělo být tak dvacet a ne 52 jako Wahlbergovi (navíc to celé nějak nesedí časově) - pohled na popis románové předlohy to podezření jen potvrdil. Ve filmu navíc strašlivě promarnili potenciál na flashbacky do dávné minulosti a celkově nebyla velmi zajímavá myšlenka o lidech, co si pamatují minulé životy, vůbec využita. Shrnuto - trochu tuctový, ale vcelku slušný akční film, který je plný nelogičností a dost promarnil hlavní nápad. 60%

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Pro mě osobně zásadní zlelpšení oproti původní spatlané verzi. Některé boje jsou ale pořád přeplácaný, nepřehledný, zbytečně dlouhý "digitální bordel". Stopáž je monstrózní, já si sledování rozdělila na tři díly.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Obstojná komedie. K sérii o Thorovi už příliš bláznivá, ale jako samostatný film vcelku ok. Samozřejmostí jsou všechny moderní pokrokářské propriety, které vyžaduje jen hrstka libtardů a většinu díváků jen zbytečné otravují, ale to už je na moderním Holymúdu standard a už asi ani nemá cenu to zmiňovat. 50%

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Špičkové "battle porn" neboli akční bojové porno. Příběhově totální béčko, ale akce je fenomenální, brutální, "realistická" (krom nezničitelných hrdinů) a se skvělou choreografií. Na rozdíl od prvního dílu naštěstí omezili překlenovací herecké etudy a tak zůstala hlavně drsná akce, která je i přes svojí dynamičnost vcelku přehledná. Škoda, že ve filmu nebyla jediná postava, která by byla tak nějak lidsky sympatická, aby se s ní mohl ztotožnit i někdo jiný, než masový vrah. 70%.

plakát

Volha (2023) (seriál) 

No ty voe! Je to takový modernizovaný Major Zeman pro moderní človíčky - kvalitní filmařina, většinou fajn herci, parádně vypiplaný retro-styl a ideologický podtón, který z nás má vychovat tyhlecty lepší občany, kteří budou cítit odpor k českým dezolátům a k zlým imperialistům (tentokrát těm z druhé strany, samozřejmě). Je až dojemné, jak se tam některé dnešní prorežimní prosti...holčiny nakrucují jako hrdinné bojovnice proti tehdejšímu strašliváckému režimu, kde všichni jen kradli, sprostě nadávali, šoustali a nevýslovně trpěli. Aneb seriál krásně ilustruje, jak se obloukem vracíme zpět do podobné ideologické masírky, jen s opačnými znaménky. A dělá to docela vtipně. Dobrá práce, soudruzi!

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Společně s The Empire Strikes Back nejlepší věc z universa Star Wars. A společně s Wednesday asi největší překvapení roku (v tom pozitivním smyslu).

plakát

Záhada Silver Lake (2018) 

Podle recenzí jsem tipovala dvě možnosti, co z tohoto filmu může vylézt. 1. Lynchovsky divný film, který si bude hrát s myšlenkou tajných spolků, které na pozadí ovládají celý svět a hlavní hrdina je na své pouti divným a povrchnám světem Hollywoodu zajímavě odhalí. 2. Pseudofilosofické dílo, které si bude hrát na to, jak je hrozně chytré a které bude na diváka házet bez ladu a skladu rádoby-filosofické bláboly, pod kterými je ale jen absolutní myšlenková prázdnota. Bohužel to byla varianta č. 2. Naprosto ztracené dvě hodiny života. Pochválit můžu jen kameru a atmosféru, ale je to jen falešné pozlátko, které obaluje lahvičku tchořího parfému.