Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (538)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zas jeden tragéd (Snyder), co se zoufale snaží vymyslet velkolepou ságu od tří čtvrtin. Naprosto nudný řídký kus míchaného poťeru na podlahu hajzlu odpočivadla kamioňáků. Snaha slepit trhliny v jinak debilním a nudném příběhu, které nevyplní zřejmě ani dva kamiony pryskyřice, se jeví zcela marná, když vám do toho co chvíli někdo šlápne, případně se vysere. Tohle je vskutku zbytečně dlouhý večerníček pro nejmenší. Alespoň ti snad ocení jinak nezajímavou blockbusterovou sračku, když z toho ještě nemají rozum. Mrzí mne to už kvůli hercům, kteří nejspíš sami tušili, že strkají hlavu do oprátky hned na začátku kariéry. Upřímně se těším na druhý díl. Jsem totiž tuze zvědav, jestli se krapet neprodraží a jestli kvůli rozmařilosti jednoho blba nelehne studio. 20% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsměšnějších, nejotravnějších a nejhnusnějších blockbusterů (minimálně) poslední dekády, který jen potvrzuje, že se ze Snydera stala parodie na sebe sama. Ten nemá ani trochu sebereflexe a nedokáže už vyprávět ani naprosto klišovitou a šablonovitou story, kterou by měli jiní tvůrci sfouknutou za 100 minut, ale musí ji naopak naprosto trapně a zbytečně rozdělit na dva filmy. Jako pilot nového seriálu od tvůrců Hvězdné brány by to bylo ucházející, v tomhle měřítku je ovšem Rebel Moon jen velký filmový trapas. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha, Ne. Ani při rozdělení na pět sezení prostě ne. Zack Snyder dovede natočit obstojný nebo i dobrý film. Nic z toho ale Rebel Moon není. Opisování domácího úkolu z památných scén ze žánru sci-fi za posledních šedesát let (a vlastně nejen sci-fi) v tak vyblitě digitální podobě, že i původní Justice League nebo The Flash vedle toho vypadají jako pokus o film. To vše navíc v dvě hodiny dlouhém intru bez hlavy a paty, kde je materiál na montáže natažený (i díky slowmo) na 90% filmu. Zbytek jsou titulky a naprosto z pr.... vytažená konfrontace která vlastně nic moc nezmění. Ale "vypadá to hezky", má to "postavy" a jde tam o budoucnost "promyšleného vesmíru". Viděl jsem toho už hodně ale takovouto zbytečnou záležitost, kde se někdo pokoušel napěchovat úplně všechno tak moc, až ve filmu nebylo vlastně nic, ještě ne. A díky těm mizerným trikům vlastně ani jako prezentace televizorů někde v rohu elektra tohle neobstojí. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Zackové filmy milujem jeho Úsvit mŕtvych, 300-ku, Watchmen aj DC trilógiu, tak ako aj jeho spomalené zábery. No toto mi prišlo dosť mimo. Mal som pocit, ako keby tu polovica scén chýbala, a aj keď ma niektoré scény bavili, je to tak predvídateľne a okaté, že vizuálna stránka nudu nezabije. Príbeh mi prišiel v pohode, mali sme ho tu už sto krát, ale chýbajú tu lepšie napísané postavy, casting bol celkom v pohode, ale herci nemali moc čo hrať. Zack určite nie je zlý režisér, no potrebuje kvalitnejšiu predlohu, tieto jeho vesmírne Star Wars mu bohužiaľ nevyšli, no pozrieť sa to dalo, niektoré nápady, kamera, hudba a akcie neboli zlé. Určite to nie je také zlé ako to tu na čsfd vyzerá, na imdb to ma napríklad o desať percent viac. Uvidíme čo prinesie pokračovanie, snáď dvojka bude lepšia. 65% - 3* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pokud ještě stále někdo doufal, že se Zack Snyder vzpamatuje ze své podivné mánie a začne zase točit pořádné snímky, po zhlédnutí jeho nejnovějšího počinu s názvem Rebel Moon už mu musí být více než jasné, že tohle je už zřejmě permanentní stav. Tato více než dvě hodiny trvající "space opera" je totiž definicí toho nejhoršího, co lze na jednom projektu pokazit. Avšak pro začátek začneme nesporným pozitivem ve formě vizuální stránky. Právě ta je v mých očích jediným tahákem, proč si Rebel Moon vlastně pustit. Snyder zkrátka umí vytvořit pestrobarevný svět, u něhož máte pocit, že každý záběr by měl viset ve formě rozmáchlého obrazu někde na stěně. Problém ale nastává ve chvíli, kdy ten na první pohled úžasný vesmír musí zaplnit dýchajícími postavami a dát mu nějaký hlubší rozměr. V ten moment se veškerá chatrná iluze zcela rozpadne a před Vámi se rozestře chaotická a nudná podívaná, která trpí pod tíhou egoistického maniaka a nevkusného fanboye. Právě Snyder a jeho neschopnost napsat smysluplný scénář a přirozené dialogy je tím nejhorším, co na tomto projektu budete muset přetrpět, pokud se rozhodnete si ho nakonec přeci jen pustit. Nechybí zde samozřejmě ani přehršel rádoby epických slow-motion záběrů, nesedící soundtrack a celková rozklíženost celého snímku, díky čemuž budete na displej hodinek koukat hodně často. Co tedy dodat na závěr? Rebel Moon je zjevně velmi ambiciózním počinem, který by v jiných schopnějších rukách určitě dostal nějakou ucelenou formu a dalo by se na něj s čistým svědomím koukat. Bohužel, u kormidla je zde Zack Snyder, jež zjevně ztratil i poslední špetku jakékoliv soudnosti, takže podle toho vypadá i výsledný produkt. Tohle už vážně nikdy nechci vidět. (Netflix) „This isn’t just pursuit of revolution.“ ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Roli záporáka Balisaria měl původně ztvárnit Rupert Friend, ale vzhledem k jeho časové vytíženosti byla postava přeobsazena hercem Fra Fee. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama