Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Náš vůdce (2008) 

Účelově natočený film o tom jak je "individualismus dobrý" a cokoliv co jen trochu zavání kolektivismem "zlé". Je to vlastně jistý druh politického snímku ( názory na uniformy apod.). Kýčovitý konec a kladná úloha anarchistů to zazdili úplně. Zábava to ale byla dobrá, každý kdo dal 5*, tak se nechal zmanipulovat liberálním režisérem a je stejný jako členové vlny :-D.

plakát

eXistenZ (1999) 

No konečně někdo zpracoval tak zajímavé téma, jako je prolínání virtuální reality snaším světem. Tohle je takový nízkorozpočtový matrix. Každopádně vidina toho, jak v budoucnu lidé tráví své životy ve "hře" je reálnější, než že nás ovládnou roboti :-). 3*

plakát

Arn (2007) 

Švédský filmový projekt číslo jedna, na první pohled se může jevit jako napodobenina svého slavnějšího bratříčka ("Království nebeské"), ale není tomu tak, Arna hraje sice méně charismatický Joakim Nätterqvist, ale ve všem ostatním je švédský film o něco lepší. Uvěřitelnější zápletka, realističtější chování středověkých lidí, méně pohádkové kostýmy. Žádná moderní klišé a poselství, která tak často kazí historické filmy. Skandinávci nám podávají zdařilejší obraz středověkého světa, než Hollywood. Mrzí mě pouze krátká závěrečná bitva. Další film z trilogie má premiéru už na podzim a zřejmě se neukáže v našich kinech, ani obchodech a to mě mrzí nejvíce. Mám rád středověk a dobré filmy = 5*.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Geniální seriál z prostředí druhé světové války s nesmírně charismatickými herci. Pro mě absolutní špička všech válečných filmů/seriálů. Na počátku každého z dílů můžeme vyslechnout zajímavé postřehy od dnešních válečných veteránů, které však nejsou zbytečně dlouhé, hned poté jsme vtaženi do atmosféry armádního života, kdy se z naší oblíbené roty E stává na vojenských cvičištích elitní výsadková skupina, která seskakuje nad kraji severní Francie a poté se protáhne celou západní Evropou až do Alp. Režisér se nebrání syrovým válečným scénám, ani zobrazením lidské zbabělosti. Škoda jen mamutích nákladů, díky kterým zřejmě nic podobného v blízké budoucnosti nevznikne - 5*.