Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (618)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Možná je tentokrát přání otcem myšlenky, ale s výslednou podobou Temné věže jsem dost spokojený. Kombinace neprvoplánových herců a fantasy tematiky se mi od začátku líbila a Nikolaj Arcel mě opět nezklamal. McConaughey je správně slizký a Elba, přestože kdovíkolik prostoru vlastně nemá, taky potěšil. Hlavní výhodou je však stopáž, která se drží na rozumné délce, a celá hodina a půl příjemně odsýpá. Na vedlejší postavy se tak moc nedostane, stejně jako na propracování pozadí a motivace hlavních hrdinů. Což je trochu škoda, ovšem v dnešní době ukecaných a roztahaných blockbusterů s tím vlastně ani problém nemám. Temná věž je příjemně nepřeplácanou fantasy, která v kině bez problémů zabaví. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, ale film na mě působí jako mdlé akční béčko s chaotickým dějem a absencí momentů, hodných zapamatování. Idris Elba i Matthew McConaughey jsou fajn a víceméně díky nim jsem to dokoukal. Těšil jsem se i na svou oblíbenou Katheryn Winnick, ale ta zde neměla mnoho co nabídnout. 40%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ani extra paráda, ani extra průšvih, spíše průměr, který jen velmi teoreticky mohl být lepší. Nečekal jsem totiž, že by se Temnou věž mohlo podařit zfilmovat lépe než průměrně. Neznalci předlohy (nebo v tomto případě spíše "předlohy") budou asi smířlivější, znalcům se může líbit úvod s Jakem a pak různé narážky na Středosvět (mluvící mývalové v reklamě, Walterovy skleněné koule, 19-19...) a na ostatní Kingova díla (Osvícení, To, Christina, Shawshank, 1408, Prokletí Salemu...), o moc víc jim však film asi nenabídne. Snad akorát překvapení, že scenáristé bůhvíproč změnili funkci Věže, respektive Paprsků. Idris Elba není jako Roland skoro vůbec zajímavý a nemá skoro žádnou motivaci, představitel Jakea také neoslní, no a Matthew McConaughey sice hraje Waltera jako Al Pacino v Ďáblovu advokátovi, jenže režie ani scénář mu příliš nepomáhá, jiskřička atmosféry zasvítí jen tu a tam a strach z něj zkrátka nejde. Závěrečný souboj pak chce být efektní, ale je spíše trapný. Nejsem uražen, ale kdyby film nevznikl, nic by se nestalo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fantasy biják zo skupiny Equilibrium či Dark City, ktoré síce zaváňajú béčkovosťou, ale sú dobre obsadené, majú funkčný fantasy rozmer a atmosféru, a hlavne pracujú so sakra zaujímavou myšlienkou. Matthewovi aj Idrisovi ich postavy sedia, klučina tiež dobrý. Za mňa OK. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,701,325Tržby Celosvetovo $111,757,995Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší premárnený projekt. Kde obsadenie(Elba, McConaughey) na prvý pohľad upúta, len na druhú stranu tu nemá moc čo hrať, fakt nemá, klasické suché postavy bez zápalu. A to ešte úvodom vypadalo, že to ten mladý junák(Tom Taylor) v celku utiahne ale to by sa asi musel zodrať. Dejovo to je proste jednoduché ako z nejakého seriálového vatového fantasy. Veru podobných zlátanín bolo vypusených na strieborné plátno za posledných pár rokov hneď niekoľko a dopadli až veľmi nápodobné, či že zle nedobre. /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Tvůrci filmu i samotný autor knih Stephen King potvrdili, že se nejedná o přímou adaptaci knih, ale o jejich pokračování založené na závěru knižní série, kdy Roland (Idris Elba) vystoupí na vrcholek Temné věže a je nucen cyklicky opakovat svou životní cestu k Věži. (Beckett51)
  • Rozsiahly román "Temná veža" (ktorému boli inšpiráciou Pán Prsteňov, kultový western Dobrý, zlý a škaredý (1966) a Legenda o kráľovi Artušovi) pozostáva z ôsmych samostatných zväzkov:
    1. kniha: "Pištoľník"
    2. kniha: "Traja vyvolení"
    3. kniha: "Pustiny"
    4. kniha: "Čarodej a sklo"
    5. kniha: "Vlci z Cally"
    6. kniha: "Spev Susannah"
    7. kniha: "Temná veža"
    8. kniha: "Závan klíčovou dírkou" (MM_Ramone)
  • Předtím než se režie filmu The Dark Tower chopil Nikolaj Arcel, tak se kolem projektu točil Ron Howard, který měl film režírovat poté, co se v roce 2010 J.J Abrams vzdal práv na tento film. Po letech odkládání produkce však Howard od režie odstoupil, ale zůstává nadále producentem. (MasterMagic)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama