Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin kdysi natočil Cliffhangera a hlavně druhou Smrtonosnou past, nicméně jen ze slávy se žít nedá. V roce 2004 se blýsknul světlejším okamžiktem a Lovci myšlenek si dokáží s vypětím všech sil udržet divákovu pozornost až do konce, přestože se postavy na plátně začnou chovat více než "podivně" s blížícím se šokujícím odhalením. Z herecké sestavy nepotěší Val ani Christian, protože ti padnou mezi prvními. 50% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

celkem zajímavá zápletka a na oko natočenej thriller. nic víc, nic míň. spousta nelogičností v ději, jako třeba proč se špičkoví, a v samotným filmu označovaní za nejlepší, soudní psychologové chovají jako pitomý stádo a proč je nenapadne taková zřejmá věc, jakou divák ví už během třetí smrti. vraha jsem sice neodhadl, ale to se není čemu divit, protože tam na něj nijak moc věcí neukazuje. prostě je nakonec odhalen, protože se chce vytáhnout a vykecat. a konec je opravdu hodně přitaženej za vlasy (skoro jako v Mužích v černém, kdy si Vincent D'Onofrio popotahuje hlavu), ale celkově to má spád, celkem zajímavou zápletku (s výhradama na kopance) a docela chutnou a hutnou atmosféru. ()

Reklama

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Slabší a trochu předpovídatelné. Docela dobrý nápad ze kterého chtěl režisér vytěžit až příliš moc. Umím si představit, že někdo jiný by s podobným scénářem dokázal udělat mnohem víc. Takhle vzniklo jen televizní béčko. Co na filmu oceňuju, že nebyl tak úplně nudný. Donutil mě přemýšlet a předpovídat situaci. Sice jsem měl vraha vytypovaného od začátku, ale jistý jsem si být nemohl až do poslední části filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lovcov myšlienok som videl tesne po Útoku z hlbín, takže som už bol správne Harlinovsky naladený. Triler je to dobrý, ale na to, aby ste dokázali upútať v tomto populárnom žánri, kde už divák videl všetko a je pripravený na akýkoľvek šokujúci zvrat, vám nestačí ani takéto cool obsadenie, ak nemáte nejaké skryté eso v rukáve, po ktorom divákovi spadne sánka. Lovcom toto tiež chýba, ale na sobotný neskorý večer je to fajn. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za předpokladu, že nemáte v subžánru vyvražďovaček nakoukáno (protože v takovém případě byste záhy zjistili, že se Kevin Brodbin inspiroval, kde to šlo, a navíc v lepších filmech, než jsou Lovci myšlenek) a pokud jste schopní vypnout mozek, (ale pozor, opravdu vypnout, tady nejde být polovičatý) mohl by se vám film líbit, protože Renny Harlin je slušný řemeslník a celkem se mu daří vytvářet atmosféru. Jenže co je to platné, scénář opravdu není pro intelektuály a obsahuje celou řadu jednoznačných pitomostí. Když se k tomu připočte, že známější herci mají spíš štěky a snímek táhne druhá liga, tak je zaděláno spíš na průšvih. Já jsem umění vypnutí šedé kůry mozkové nikdy neovládal, takže u mě je to jen za 25 % celkového dojmu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Sára (Kathryn Morris) a všichni ostatní usínají po kávě, Sára (Kathryn Morris) padá na zem a drží v ruce zbraň. Hned v dalším záběru jí však v ruce nemá. V záběru z výšky ji poté opět drží v ruce. (Ole92)
  • Clifton Collins Jr. má svou zbraň Glock, když zjistí, že nemá náboje, vezme si v márnici zásobník od mrtvého kolegy, pak se plazí k výtahu, ale najednou má v ruce Berettu a ve scéně, kdy sedí ve výtahu se střídají záběry na jeho zbraň z profilu, kdy je vidět Glock a na celou postavu zepředu a to je zase v jeho ruce Beretta. (JohnSmith)

Reklama

Reklama