Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (408)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ohromně zábavný (alespoň pro mne) béčkový film s áčkovým rozpočtem (který je docela vidět) a obsazením. Výborně natočené akční scény (zvlášť havárie vrtulníku je jedinečná) donutí člověka přestat přemýšlet nad nelogičnostmi či nesmysly a pohrávání si s klasickými klišé je taky zábavné. Komu se líbila Sommersova Chobotnice (Deep Rising), ten si tady taky pochutná. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohohle filmu je ta sktečnost, že Harlin vzal všechno dost nekompromisně. Žádné výhody pro nikoho, žádné klasické konce (schematičnost je zde opravdu silně nabourána). Syrovost - v tom tkví síla Útoku z hlubin a právě díky ní (a svižné režii tradičně akčního Harlina) se dají překounost i ti trapně animovaní žraloci... ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

úvod na mně působil nějak amatérsky, některé scény podivně televizní (aspon se to tak zdálo) a herci nevýrazní, ale když se vše dostalo do těch pravých otáček, motivace a povahy byly odhaleny a krvavý koktejl poprvé rozmíchán, vše už fungovalo parádně. S odvahou mohu tvrdit, že nebýt toho, že Čelisti byly první, točil je Spielberg a hlavně se díky parádně propracovanému napětí, hudbě, výkonům i ději staly otcem monster movie a kultem, Deep Blue Sea by je mohl i překonat. Protože i když samotný námět a zápletka je banální a klasická, jenom umístěná do zajimavého uzavřeného prostoru, vyprávění děje a osudy postav už takové nejsou. A když se první postava dostane do spárů... ehm čelistí nasraného sakra inteligentního žraloka, kterým očividně došla trpělivost nechat se kuchat nějakou rádoby motivovanou vědkyní, začne to mít opravdové grády. Od té chvíle se rozjede kolotoč těch nejpřekvapivějších, nejcyničtějších a nejvtipnějších úmrtí, jaké jsem kdy v takovémto filmu viděl. Když zařvala jistá postava, od které by to opravdu nikdo nečekal a ještě v naprosto absurdním a sakra neklasickém stylu, byl jsem tak překvapený, že jsem radnou chvíli čekal, jestli to nebyla jenom nějaká iluze či představa (vím směšné, ale....). A takovéto úmrtí se ještě opakovalo. Postavy umírají tak, že nemůžete vůbec předvídat kdo a kdy, kuchař hrozně hláškuje (scéna s troubou wtf paráda) a vše je nadsazené, jak jen může být. Škoda, že v posledním záběru nebyla ještě něco, doslova jsem to vyhlížel. Hudba, hlavně hlavní motiv, je vcelku fajn, a hlavně taky hraje zcela proti pravidlům a nemůžete ji věřit. Klišé jsou zcela anulována a tak jediné co mi vadilo, byla hnusná digitálnost žraloků při scénách z dálky. Za to, za úvod a otravnou doktorku pouze 4. Ale v tomto žánru jsem se snad ještě takhle nebavil a Harlin prokázal, že když chce, tak je fajn ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller od Rennyho Harlina. Má veľmi dobrý príbeh o skupine zamestnancov, ktorí pracujú na základni uprostred oceánu, kde sa snažia pomocou žraločej mozgovej hmoty získať látku pre liek na Alzheimerovu chorobu, ale kvôli nezákonnému zväčšovaniu mozgov sa žraloky stanú omnoho inteligentnejšie a spôsobia postupné zatápanie základne a tak jej osádka musí urobiť všetko preto, aby prežila a zo základne unikla. So spracovaním som nadmieru spokojný, úvod je podaný dobre, zoznámi s niekoľkými zásadnými postavami a všetkým dôležitým a keď sa už začne to hlavné, na čo moc dlho čakať netreba, tak sa je na čo pozerať, síce sa tu nájde pár mierne slabších scén, čo je vtedy, keď sa postavy zastavia, ale nie je to nič zlé, hlavne, že únik zo základne je zvládnutý výborne, nájde sa tu viacero zaujímavých situácií, niektoré aj príjemne prekvapia, som spokojný. A k tomu ešte výborný záver. Čo sa týka samotnej akcie, tak jej je tu dosť a vo svojej kategórii je výrazne nadpriemerná. Viaceré úmrtia sú zaujímavé, niektoré scény aj slušne krvavé, zaujala ma hlavne scéna s rukou, nechýbajú výborné nápady, obzvlášť celá situácia s rúrou ale najspokojnejší som aj tak so správne napínavým dlhým lezením po rebríku. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Thomas Jane, LL Cool J, Saffron Burrows alebo aj Samuel L. Jackson. Réžia je výborná, Renny Harlin s niečím podobným nemá žiadny problém a spokojný som aj s technickou stránkou, síce sa tu nájde aj niekoľko slabších efektov, ale nie je to nič, čo by mohlo prekážať. A veľkú pochvalu si zaslúži aj hudba, hlavne v záverečnej fázi je perfektná. Zradná hlbočina je s prehľadom najlepší film, aký som kedy videl na tému vraždených zvierat a netýkajú sa pavúkov. 76% ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco, čeho se bojím, tak je to moře a v něm žraloci. Jsou to zvířata, která nahánějí strach a když je vidím ve filmu, tak jsem rád, že koukám na film a žiju tisíce kilometrů od moře. Díky žralokům má tento film velké plus. Žraloci útočí, tento film by klidně mohl nést takový název. Avšak pozor, nejsou to obyčejní žraloci, ale super inteligentní žraloci. Ale no tak?! A nebo bych měl spíše si sám sobě říct: Ale proč ne?! Jedná se o akční sci-fi film, tudíž i chytří žraloci mně zde přece nemůžou překvapit ani v nejmenším. Jasný, že je to přece úplná pitomost, jenže je to zabalený v dobrým obalu, takže i takovýhle kraviny se dají odpustit. Sledovat lidi, kteří jsou uvězněni v podmořské laboratoři, bylo docela i zábavné. Některé scény byli vskutku dobré (smrt Samuela L. Jacksona), až po závěrečnou scénu nad hladinou moře. Dokonce nechyběli ani vtipné scény, jako třeba černoch v troubě a jeho hlášky. A opět se dostávám k režiséru Renny Harlinovi. Natočil dva akční film, jenž se stali velkými trháky. Řeč je samozřejmně o Smrtonosné pasti 2 a Cliffhangerovi. Proto jsem očekával něco akčnějšího a i třeba krvavějšího. Začínám si myslet, že ty dva akčňáky byli pouhé náhody. Herecké obsazení je solidní. Thomas Jane sice není žádná superstar, ale tady je nejsympatičtější a skvělá postava v podaní rappera LL Coola J neměla chybu. Průměrný snímek. A ještě abych nezapomněl, když čtu tady ty zajímavosti: "Ve filmu není použit jediný trikový záběr. Všechno to jsou opravdoví žraloci". Myslíte, že tomu vážně věřím? ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Renny Harlin si ve filmu zahrál malou roli zaměstnance na začátku filmu. (slatkac)
  • Samotní herci museli před natáčením absolvovat kurz hloubkového potápění. (Karlos80)

Reklama

Reklama